Elävää maaseutua Raudanmaalla ja Ponsassa

Raudanmaan kylä on lähimaaseutua, jonne matka taittuu Tampereen keskustasta puolessa tunnissa ja Oriveden rautatieasemalta vartissa. Lastenmaatila Pikkupihalla, kahvilassa, uimarannalla ja muiden palveluiden äärellä vierähtää helposti koko päivä.

Raudanmaan kylä sijaitsee Längelmäveden ja Vesijärven välissä, keskellä Kangasalan elävää maaseutua. Aktiivisten ja idearikkaiden asukkaiden kylässä yhdessä tekemisellä ja kehittämisellä on jo vuosisatojen perinteet. Kylän sydämenä toimii kyläläisten ostama lakkautettu kyläkoulu, joka tarjoaa monenlaisia palveluita, kuten lasteneläinpihan, kahvilan, kokouspalveluita ja tapahtumia sekä asukkaille että matkailijoille.

Raudanmaan naapurissa Ponsassa on idyllinen kausikahvila Villa Ponsa ja Aholaidan lammastilan maatilamajoitus ja tilapuoti.

Ainutlaatuiset työhyvinvointi- ja polttaripäivät maaseudun rauhassa tarjoaa Ponsassa toimiva tila Onnelan eläimet.

Herkuttelua ja hyvinvointipalveluja kylätalolla

Kahvila Mäyrä palvelee kylätalossa monipuolisella tarjonnalla aina lounaskeitosta grilliherkkuihin ja maakunnan parhaisiin munkkeihin. Kahvila on avoinna kesäkuukausina tiistaista lauantaihin, ja ympäri vuoden perjantaisin ja lauantaisin.

Kylätalon tiloissa toimivilta yrittäjiltä on varattavissa aikoja hyvinvointipalveluihin, kuten urheiluhierontaan, kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tai jalkahoitoon. Voit myös vuokrata juhla-, neuvottelu- ja liikuntatiloja tai vaikka etätyöpisteen päiväksi.

Pihasta löytyy lapsille leikkialue ja Kautialan uimarannalle on matkaa 500 metriä.

Eläinystäviä Lastenmaatila Pikkupihalla

Kylätalon yhteydessä toimivalla Lastenmaatila Pikkupihalla viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Eläinpihalla asustavat monet tutut ja vähän harvinaisemmatkin eläinystävät, kuten amerikan miniatyyrihevoset, afrikan kääpiövuohet, välimeren miniatyyriaasit sekä laamat ja alpakat. Tapaamaan ja eläinten niin halutessa rapsuttelemaan pääset myös pupuja, marsuja ja kesäaikaan kanoja sekä ankkoja.

Eläinten hoitotoimiin pääsee mukaan ohjatulla Pikkupiha-kierroksella ja ajan voi varata niin ponien kauneussalonkiin, kuin poniagilityynkin. Pikkupihalla on mahdollista pitää myös omat eläinsynttärit.

Lastenmaatilalle ovat tervetulleita myös kävijät, joille eläinkontaktien hankkiminen sairaudesta tai vammasta johtuen voi muuten olla haastavaa. Pikkupihan eläimet ovat tottuneet ihmisiin ja toimimaan apuna kuntoutuksessa.

Lähialueen palveluita

Naapurikylästä löydät idyllisen Villa Ponsan kausikahvilan, josta voi ostaa perinteisten kahvilaherkkujen lisäksi paikallista hunajaa sekä muita ihania käsitöitä. Kysy myös majoitusmahdollisuutta.

Aholaidan lammastilan tilapuodista mukaan tarttuu tilan tuotteita, kuten pehmeitä villalankoja, lampaantaljoja, luomukaritsan ja -lampaan lihaa sekä paljon muuta. Pidempään vierailuun voit varata maatilamajoitusta ja lammaspaimenloman saaressa.

Onnelan Eläinten tila järjestää ryhmille, kuten työ- tai polttariporukoille ainutlaatuisia hyvinvointipäiviä esimerkiksi rentouttavilla metsäkävelyillä hevosten kanssa.

Yhteystiedot

Lastenmaatila Pikkupiha / Raudanmaan kylätalo
Ponsantie 1269
36340 Kangasala
+358 400 99 0875