Arboretum Frick avautuu jälleen kesällä 2022

Kangasalla sijaitseva 3,2 hehtaarin lumoava metsä- ja maisemapuutarha koostuu 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaisesta puistikosta, joissa kasvaa satoja kukkivia puita…

Kangasalla sijaitseva 3,2 hehtaarin lumoava metsä- ja maisemapuutarha koostuu 14 lajistoltaan ja tunnelmaltaan erilaisesta puistikosta, joissa kasvaa satoja kukkivia puita ja pensaita kaikilta eri mantereilta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa yleisölle avattu vierailukohde on avoinna 15.5–14.8.2022 torstaisin ja sunnuntaisin klo 12–16 sekä ryhmille sopimuksesta.

Arboretum Frick sai alkunsa, kun harrastajapuutarhuri Erkki Frick ryhtyi rakentamaan puutarhaa vaimonsa Leila Frickin kanssa kotitontilleen Kangasalan Liuksialaan 1980-luvulla. Pitkäjänteisen työn tuloksena syntyi suuri metsä- ja maisemapuisto, joka houkuttelee rentoutumaan ja nauttimaan kauneudesta ja luonnon monimuotoisuudesta.

Puita ja pensaita Arboretum Frickissä kasvaa lähes 500 lajia tai lajiketta. Upeasti alkukesästä kukkivia alppiruusuja ja atsaleoja on yli 800 pensasta, ja niiden kukinnan jälkeen kesä–heinäkuussa väriloistoa tarjoavat pionit ja ruusut. Harvinaisimpia lajeja ovat erilaiset hevoskastanjat, trumpettipuu, Kiinan saarni, Turkin tammi, valeakaasia ja neidonhiuspuu.

– Viime kesän suosio yllätti meidät ja saimme todella hyvää palautetta, joten päätimme jatkaa puiston kehittämistä ja avata sen jälleen tänä kesänä yleisölle, kertoo Erkki Frick.

– Tänä vuonna puutarhassa avataan kokonaan uusi alue uusine istutuksineen. Olemme myös kehittäneet Kahvila Ruusupuun toimintaa yhdessä Koiviston Kestikievarin kanssa, hän jatkaa.

Erkki Frick on halunnut luoda arboretumiinsa tunnelmaa kasvien lisäksi erilaisilla tiloilla, muureilla, ovilla ja patsailla. Hyvänkuntoisten polkujen varrella on penkkejä, joille voi istua nauttimaan pidemmäksikin aikaa.

Vaikutteita puutarhoista ympäri maailman

Inspiraatiota ovat tarjonneet puutarhat ympäri maailmanm ja Arboretum Frickissä voikin nähdä vaikutteita muun muassa Irlannin arboretumeista, Pariisin kaupunkipuutarhoista ja Claude Monet’n Givernystä sekä Ruotsin Sofieron puutarhasta.

Kiinalaisissa puutarhoissa vierailtuaan Erkki Frick ihastui tunnelmaa musiikkiin, joka yhdessä puutarhataiteen kanssa muodostaa kokonaiselämyksen kaikille aisteille. Musiikkia kuullaan myös Arboretum Frickissä, jonka metsäpuutarhassa soivat säveltäjä Heikki Mäenpään säveltämä ja tuottama Arboretum Frickistä inspiroitunut musiikkiteos.

Pihakahvila Ruusupuu palvelee kävijöitä puiston aukioloaikoina arboretumin kauniissa maisemissa. Tarjolla on vaihtuva valikoima suolaisia ja makeita herkkuja sekä virvokkeita.

Alueella on laadukas ja kattava polkuverkosto, joka soveltuu hyvin liikuntarajoitteisille ja pyörätuolilla liikkuville. 

Arboretumiin on mahdollista varata opastettu kierros ryhmälle. Kierros kestää yhden tunnin ja hinta on 100 € / kierros sekä sisäänpääsymaksut. Opasvaraukset: erkki.frick@sci.fi

Lue lisää

Verkkosivuilta arboretumfrick.fi

Facebookista @arboretumfrick

Liput

Aikuiset 5 €
Lapset (6–16-v.) 3 €
Alle 6-v. 0 €

Koko kesän kausilippu (sis. kaksi henkilöä / vierailu) 30 €

Opastettu kierros 100 €

Voit ostaa pääsyliput, kausiliput ja lahjakortit ennakkoon verkkokaupasta.