Kaksi miestä stetson-hatut päässä, ulkona penkillä, aurinkoisessa kesäillassa.

Country-meininkiä Kangasalan kesässä

Countrymusiikki kasvattaa siipiään niin maailmalla kuin Suomessakin. Kukapa ei haluaisi olla oman elämänsä cowboy tai cowgirl?  Me listasimme countryn superfaneille ja muille fiilistelijöille parhaat tapahtumat ja paikat aitoon country–meininkiin Kangasalla.  Tervetuloa viihtymään!

Raikun kylässä, Peltolan tilalla järjestettävä country rock –festivaali on kasvattanut suosiotaan vuosien aikana. Tämä yksi Suomen suurimmista country rock-tapahtumista saa varmasti kävijänsä viihtymään! Tänä vuonna festivaali järjestetään jo 13. kerran ja kaksi päivää kestävän festivaalin aikana lavalle nousee mm. Mikko Alatalo & Alatalo Country Bros, Noora Louhimo Experience ja Steve ‘n’ seagulls. Tapahtumassa on myös laaja juoma- ja ruokavalikoima Food Garden -alueella.

Kangasalla voit majoittua upeissa maisemissa luonnon keskellä, maaseudulla. Miltä kuulostaisi yö Saarikylissä, Haaviston tilan ihanassa miljöössä? Hyvältä, totta kai! Päärakennuksen yhteydessä olevissa majoitushuoneissa nukut varmasti hyvä yöunet ja saat herätä itsetehdyistä ja lähituotteista valmistetulle maalaisaamiaiselle.

Myös kantatie 58:n varrella sijaitseva Aholaidan lammastila tarjoaa majoitusta kesäksi, tilansa vanhassa päärakennuksessa. Valittavana on vaaleansininen huone Poutataivas tai vihreä huone Niitty.

Tämän enempää country-meiningiksi ei voi mennä! Aholaidan lammastila tarjoaa uniikkia lomakokemusta – lampaita hoitaen! Lammaspaimenloma kestää viisi päivää, maanantaista perjantaihin, jonka aikana pääset hoitamaan ja tutustumaan lampaisiin. Kaikki lampaat ovat tottuneet vieraisiin ihmisiin, ja osa on jopa erittäin kesyjä. Vastineeksi lampaiden hoidosta saat “villaterapiaa”, eli lampaiden halailua ja rapsuttelua. Jos Kangasalan kauniit maalaismaisemat eivät vielä vieneet sinua country-tunnelmiin, tämä kyllä vie!

Kangasalla luonto ja maaseutu on lähellä. Näissä maisemissa kuka tahansa voi rentoutua, tuulenvireen taittaessa viljaa pelloilla. Tutustu hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin vaikkapa pyöräillen. Vieraile esimerkiksi Kuhmalahden Taidepappilassa, Sahalahden museomakasiinissa tai pyöräile Längelmä-reitti maisemia ihaillen ja niistä inspiroituen.

Kangasalan ravintolatarjonta houkuttelee nauttimaan muun muassa herkullisista burgereista ja siivistä. Valinnanvaraa löytyy – miltä kuulostaisi Meat Lovers –buffet Pepper Restaurant & Bar -ravintolassa joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona? Tai ehkäpä meksikolaistyylinen Pancho Villa on enemmän sinun makuusi? Jokaiselle löytyy varmasti jotain!

Lammaspaimenloma Aholaidan lammastilalla

Lammaspaimenloma Aholaidan lammastilalla

Haluatko lammaspaimeneksi? ”Tytöt, tytöt, tytöt!” Oletko unelmoinut lammaspaimenlomasta? Miltä tuntuisi aloittaa päivä kutsumalla lampaita suurelta luonnonlaitumelta nimenhuutoon? Tilamme lammaspaimenen lampaat…

Längelmä-pyöräilyreitti

Längelmä-pyöräilyreitti

Järvien Reitit -pyöräilyreitit tarjoavat palan Suomen kauneinta luontoa ja unohtumattoman matkan kaikille luonnon ystäville – hyppää pyörän selkään ja matkaa…

Maatilamajoitus Haaviston luomutilalla

Maatilamajoitus Haaviston luomutilalla

Saarikylien kauniissa järvimaisemissa yövytään kahden hengen huoneissa Haaviston tilan päärakennuksessa tai pihapiirin yöpymismökeissä. Majoitukseen päärakennuksessa kuuluu maalaisaamiainen tilan omista tuotteista,…

Pepper Bar & Restaurant Kangasala

Pepper Bar & Restaurant Kangasala

Pepper on tunnelmallinen ravintola ja baari Kangasalan keskustassa. Pepperin ruokalistoilta löytyy maistuvat herkut jokaiseen makuun. Voit tilata Pepperistä ruokia myös…

Taidekeskus Kuhmalahden Taidepappila

Taidekeskus Kuhmalahden Taidepappila

Kuhmalahden Taidepappila on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja, taidekeskus ja keramiikkataiteilija Teemu Luodon taiteilijakoti Kangasalan Kuhmalahdella, 46 kilometrin päässä Tampereelta. Taidepappilan rakennus…

Sahalahden museomakasiini

Sahalahden museomakasiini

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Sahalahden museomakasiini on Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus. Nykyisin se toimii Kangasalan kulttuuripalveluiden ylläpitämänä näyttelytilana, joka on avoinna kesäaikaan….