Esteettömät kohteet Kangasalla

Kokosimme yhteen tietoja Kangasalan esteettömistä luonto- ja kulttuurikohteista. Niissä pääset liikkumaan apuvälineen tai lastenrattaiden kanssa.

Luontokohteita

Pohtiolammen sääksikeskus

Pohtiolammen sääksi- ja luontokeskus tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön sääksien ja muiden lintujen katseluun ja valokuvaukseen. Lintuharrastajien suosikkikohteeksi 20 vuoden aikana kehittynyt keskus houkuttelee harrastajia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Pohtiolammelta löytyy myös kahvila-ravintola sekä monenlaista luontoaiheista tekemistä lapsille.

Esteettömyys

Yleisö-ja kosteikkotorni sekä päärakennus ovat esteettömiä. Kohteessa on inva-wc.
Osoite: Pohtiolammentie 64, 32670 Kangasala
Tutustu kohteeseen täällä.

Ranta-Koiviston laavu

Laavun ja lintutornin välillä kulkee laudoitettu rantapolku, joka soveltuu kuljettavaksi esimerkiksi lastenvainuilla sekä pyörätuolilla. Etäisyys pysäköintialueelta noin 0,5 km.
Osoite: Lehtikuusentie 6, 36200 Kangasala

Katajajärven laavu

Katajajärven laavulla on käymälä ja polttopuut. Etäisyys pysäköintialueelta 1,9 km. (Sulan maan aikaan 0,4 km). 
Osoite: Kulonmaantie 331, 36100 Kangasala 

Mustijärven laavu

Mustijärven laavulla on käymälä ja polttopuut. Etäisyys pysäköintialueelta 0,5 km.
Osoite: Mustijärventie, 36120 Kangasala 

Kulttuurikohteita

Kangasala-talo

Monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu Kangasala-talo järjestää konsertteja, musikaaleja, teatteria, stand-upia, uutuuselokuvia ja taidenäyttelyitä. Kangasala-talo tarjoaa monimuotoisia aineettomia elämyksiä ja hyvinvointia niin paikan päällä kuin verkossa. Kangasala-talossa toimii myös Kimmo Pyykkö -taidemuseo, elokuvateatteri K-Kino ja Kulttuuriravintola Jalmari.  

Esteettömyys 

Kangasala-talossa ei ole kynnyksiä, hissit kulkevat kaikkiin kerroksiin ja ovet avautuvat automaattisesti. Kaikissa talon toiminnassa käy EU:n Vammaiskortti ja käytössä on myös Vessapassi. Esteetön WC sijaitsee Kangasala-talon ensimmäisessä kerroksessa. 

Pysäköinti

Lähin esteetön pysäköintipaikka sijaitsee Kangasalan torin paikoitusalueella (osoitteessa Torikatu) Apteekin puoleisessa päädyssä. Esteettömältä pysäköintipaikalta on noin 30 metrin matka Kangasala-talon pääoville. Taksit ja saattajat voivat ajaa Kangasala-talon pääoville Kuohunharjuntieltä. 

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Auton ja tien museo Mobilia

Auton ja tien museo Mobilia elämyskohde, jonka auto- ja tieliikenneaiheiset näyttelyt, tapahtumat ja palvelut kuten kahvila-ravintola ja museokauppa houkuttelevat koko perheen viihtymään. Museo sijaitsee Längelmäveden rantamaisemissa Kangasalla ja sen pihapiiristä löytyy myös lasten liikenne- ja leikkipuisto, lapsiystävällinen uimaranta, luontopolku Keisarinharjun maisemiin sekä Kangasalan satama ja kesäteatteri.

Esteettömyys

Keskustalon näyttelytilat ovat esteettömiä liikkumisen suhteen. Näyttelyt sijaitsevat yhdessä tasossa ja liikkumiselle on hyvin tilaa. Näyttelyn sisäänmenossa on lainattava pyörätuoli. Kosketusnäytöt sijaitsevat korkeudella, johon yltää hyvin myös pyörätuolista. Näyttelyyn on sijoitettu levähtämiseen sopivia tuoleja. 

Vessapassi-,vammaiskortti- ja ystävänkorttikohde. Inva-wc.
Lapsiperheille löytyy lastenhoitotila, syöttötuoleja ja lainattavat lastenrattaat.  

Pysäköinti

Mobiliassa on yhteensä kaksi invapysäköintipaikkaa. Toinen sijaitsee Keskustalon pysäköintialueella lähimpänä sisäänkäyntiä ja toinen Fenno Gallerian pysäköintialueella. Pysäköintipaikat löytyvät Autoliiton invapysäköintisovelluksesta. Keskustalon pääovelle pääsee luiskaa pitkin rakennuksen pysäköintialueen puoleisesta päädystä. Museon pääovi avautuu painikkeella. Tarvittaessa apua saa Mobilian infosta (puh. 03 31 40 4000). 

Osoite: Kustaa Kolmannen tie 75, 36270 Kangasala