Hevosia – Horses Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 11.6.–28.8.2022

Kesällä Kimmo Pyykkö -taidemuseon valtaavat hurmaavat, hurjat, jylhät ja vapaat hevoset. Osa hevosista kirmaa ja piehtaroi vapaana niityllä, jollakin on…

Kesällä Kimmo Pyykkö -taidemuseon valtaavat hurmaavat, hurjat, jylhät ja vapaat hevoset. Osa hevosista kirmaa ja piehtaroi vapaana niityllä, jollakin on selässään ratsastaja, marsalkka Mannerheim, nuori tyttö tai cowboy, jostakin rakkaasta hevosesta on muistona vain kallo. Nina Ternon sirot ratsut on valettu pronssiin, Kain Tapperin lapsuuden hevosen kallot on veistetty puuhun ja Petri Ala-Maunuksen cowboyt on maalattu kankaalle.

Kaikkia näitä näkyy Suomen taiteen historiassa kuin nykypäivässäkin. Tänä kesänä hevoset saapuvat kesälaitumille Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.

Jenni Tieaho: Hallava (2012). Kuva: Timo Kilpeläinen

Hevosia – Horses -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6. – 28.8.2022. Kimmo Pyykkö -taidemuseon kolmannessa kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee. 

Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä on käytössä ääniopasteet. Ääniopastus on maksuton ja helppokäyttöinen tapa tutustua näyttelyyn syvemmin ja tarinoihin teosten takaa omatoimisella kierroksella. 

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa, Kangasalan keskustan Kulttuurikorttelissa.

Liput

Aikuiset 8 €
Alennettu lippu 6 € (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet)
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Ryhmät 5 € (yli 10 henkeä)
Museokortilla 0 € 

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
Opasvaraukset ja tiedustelut: 040 773 0148, info@kangasala-talo.fi

Wilma Hurskainen: Mist, 2012, 64 x 80 cm, pigmenttivedos alumiinilla

Bannerin kuva: Wilma Hurskainen: Puzzle, 2014, 64 x 80 cm, pigmenttivedos alumiinilla