Hevoskarnevaali houkutteli lähes 2000 kävijää

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma houkutteli 1900 kävijää Pikkolan tapahtumakentälle tutustumaan hevosiin ja hevostoimintaan Kangasalla. Visit Kangasalan tuottama koko perheen tapahtuma…

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma houkutteli 1900 kävijää Pikkolan tapahtumakentälle tutustumaan hevosiin ja hevostoimintaan Kangasalla. Visit Kangasalan tuottama koko perheen tapahtuma huipensi Laukkaa Kangasalle -teemaviikon, jonka tapahtumissa vieraili yhteensä yli 3200 kävijää.

Hevoskarnevaalin ohjelmaan kuului mm. paikallisten hevostallien ja alan harrastajien näytöksiä, Kangasalan keppihevosmestaruuskilpailut, luento, talutusratsastusta ja tehtäväpisteitä. Tavoitteena oli matalan kynnyksen hevostapahtuma, johon ihan jokaisen on helppo ja mukava tulla.  

 – Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja ihmiset viihtyivät pidempäänkin paikalla. Saimme kiitosta erityisesti siitä, että ohjelma oli laadittu lapsia ja perheitä ajatellen. Sääkin oli sopiva hevostapahtumalle, kertoo tapahtuman tuottaja Lotta Heinonen.

– Haluamme kiittää kaikkia tapahtuman järjestelyissä mukana olleita talleja ja talkoolaisia. Kangasalla on monipuolista hevostoimintaa, joka kiinnostaa, ja jota kelpaa esitellä, hän iloitsee.

Katriina Tenhunen esitteli valjakkoajon perusteita Koko perheen Hevoskarnevaalilla Pikkolassa. Kuva: Tero Hakala.

Hevoskarnevaalin kiitosta keränneissä näytöksissä nähtiin ratsukoita Wääksyn Kartanon tallilta, Equillence Center Tavelasta, Islanninhevoskerho Krafturista sekä Jojo Ranchilta Sahalahdelta. Valjakkoajoa esitteli lajissa kisaava kangasalalainen Katriina Tenhunen.

Talutusratsastuksen sekä tehtäväpisteet järjesti Laaksolan Ratsutila ja keppihevoskilpailun Hyvävelijärjestö. Ratsastajan istunnasta luennoi fysioterapeutti Saara Uusitalo RidingFysiolta. Visit Kangasalan kesähevonen Maikki ilahdutti tapahtumakävijöitä ja ratsastajansa Heidi Kulo kertoi, kuinka kesätyö on sujunut.

Equillence Center Tavelan Karoliina Kovanen ihastutti musiikkia ja ratsastusta yhdistävällä Kuukuningatar-esityksellään. Kuva: Tero Hakala

Tallivierailut ja kepparit kiinnostivat Laukkaa Kangasalle -viikolla

Hevostapahtumien teemaviikon 18.–24.7.2022 tapahtumiin osallistui kokonaisuudessaan yli 3200 kävijää. Visit Kangasalan koordinoima Laukkaa Kangasalle -viikko kuului Kangasalan hevosvoimien teemavuoden päätapahtumiin, ja ohjelman tuottivat mukana olleet tallit ja matkailukohteet.

Avoimia ovia järjestettiin Laaksolan ratsutilalla, Saarikylien islanninhevostallilla, Huvikummun hevostallilla sekä Kangasalan ratsastuskoululla ja Kangasalan hevostoiminnalla. Lisäksi miniatyyrihevosiin pääsi tutustumaan Raudanmaan kylätalolla sijaitsevalla Lastenmaatila Pikkupihalla.

Keppihevosharrastuksen suosio näkyi myös teemaviikon tapahtumissa ja teemaviikon ohjelmaan osallistui satoja lapsia ja nuoria. Kangasalan keppihevosmestaruuskisoihin osallistui yli 100 lasta kolmessa sarjassa. Lastenmaatila Pikkupihalla ja Kimmo Pyykkö -taidemuseolla järjestetyt keppihevostapahtumat keräsivät noin 100 keppihevosharrastajaa kumpikin.

Hevoshistoriaan pääsi tutustumaan Varsamäen Hevosajoneuvomuseossa ja hevosaiheiseen taiteeseen Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kohteiden yhteisessä Hevosmuseopäivässä kuultiin opastuksia ja luentoja. Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttely jatkuu vielä 28.8 saakka. Varsamäen Hevosajoneuvomuseoon pääsee tutustumaan sopimuksesta.

Mediakuvia kansiossa (Drive-kansio)

Lisätietoja

Lotta Heinonen
tapahtumakoordinaattori
Visit Kangasaala / Business Kangasala
lotta.heinonen@businesskangasala.fi
040 740 5702

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala
p. 041 314 7221
laura.pekkala@visitkangasala.fi