Joulupukki

Joulunavaus 2023

Perinteinen joulunavaustapahtuma on alku Lumoavalle Kangasalan joulunajalle. Tori, Kulttuurikortteli ja Kangasala-talo täyttyvät ihanasta joulutunnelmasta!

Joulunavaus Joulukylässä, Valometsässä ja Joulutorilla lauantaina 25.11. klo 11 – 15

Kangasala-talon edusta (Joulukylä ja Valometsä), Kangasala-talo ja torialue. (Kuohunharjuntie 6, Kangasala)

Joulukylän esiintymislavalla:

Joulupukki ja muori saapuvat lavalle ja perinteinen Yrittäjien joulupuuron jako käynnistyy (800 annosta)

  • Kangasalan kaupungin tervehdys, kaupunginhallituksen pj. Saana Vahvelainen
  • Kangasalan Yrittäjien tervehdys Jari-Matti Auttila
  • Puuropuhe: Puurovastaava Jussi Haavisto 
  • Noin 11.45 Herra Pepper saattajineen vierailee ohjelmalavalla ja jatkaa yleisön joukkoon lähtien Joulutorile arvioimaan siellä olevan kuusen korkeutta

Avaajana Vuoden Kangasalalainen 2023 Mikko Heinämäki 

  • Joulukylän mökkiläisten ja Valometsän väen esittely

Klo 12.30 Prinsessa Tuulispää ja Hauskis-koira

  • Prinsessa Tuulispään uuden “Joulutoive”-joululaulun ensiesitys.

Joulukuusen korkeuden arviointikilpailun tulokset  yhdessä Herra Pepperin kanssa

Juontajina laulajatontut Heikki, Juha & Paula 

Valometsä ja ihastuttava Joulukylä myyjineen tuovat tunnelmaa Kangasalan keskustaan

Upea jouluinen Valometsä koostuu yli 50 joulukuusesta tuhansine valoineen! Aiempina vuosina suuren suosion kerännyt ja toivottu Valometsä rakentuu jälleen Kangasala-talon aukiolle. Valometsä on ilahduttamassa ohikulkijoita ja tapahtumakävijöitä 25.11.2023–7.1.2024 välisen ajan. 

Ensimmäistä kertaa Kangasala-talon aukiolle kohoava Joulukylä tuo tuulahduksen eurooppalaista joulutoritunnelmaa keskustaan. Mökeissä voi tehdä ihania jouluostoksia käsitöistä herkkuihin, ja Jalmarin Joulukievarissa voi nauttia kuumaa glögiä Joulukylän keskellä viltin alla. 

Joulukylän joulumökit avoinna 25.11. – 20.12. 2023

Lauantaisin ja itsenäisyyspäivänä klo 11 – 15, muuten keskiviikkoisin klo 16 – 20

Kirjaston ala-aulassa askarrellaan Ullan Joulupajassa

Kangasalan pääkirjasto on mukana joulun avauksessa. Kirjastoauto vierailee torilla klo 11-15 ja luvassa on myös jouluinen yllätys. Lisäksi kirjaston ala-aulassa Ullan askartelupajassa klo 11-14.30 pääsevät askartelemaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Kädentaitajien pop-up Joulupuoti tulee taas taloon

Joulushoppailijoita aiempina vuosina ihastuttanut Kangasalan Kädentaitajien pop-up Joulupuoti tulee taas taloon! Ihania käsitöitä paikallisilta kädentaitajilta myynnissä la-su 25.–26.11. Kangasala-talon toisessa kerroksessa. Paikalliset käsityönä valmistetut joululahjat tuovat hyvän mielen niin lahjan saajalle, antajalle kuin myös tekijällekin. Kädentaitajien Joulupuoti on avoinna lauantaina klo 11–16 ja sunnuntaina klo 11–15. 

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Joulunavauksessa vapaa pääsy museoon

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Joulunavauksessa klo 11–15 vapaa pääsy taidemuseoon! 

Museokaupassa kaikki -50% alennuksessa klo 11–15

Museokaupassa kaikki tuotteet puoleen hintaan -50% Joulunavauksen ajan la 25.11. klo 11–15. Tule tekemään löytöjä ja lahjaostoksille! 

Pukille kirjeitä Korvatunturille

Onko joulupukin kirje vielä lähettämättä? Tuo kirjeesi tai kirjoita paikan päällä kirje pukille ja tiputa se postilaatikkoon Joulunavauksessa la 25.11. klo 11–15, me lähetämme kirjeet Korvatunturille puolestasi maksutta! Taidemuseolla ja talolla voi myös tavata päivän aikana Joulupukin ja muorin.

Kangasala-talon non-stop Tonttupaja ja kuusenkoristelutalkoot la 25.11. klo 11–15 ja Joulukylän aikana joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti

Nyt on aika tonttuilla! Omatoiminen non-stop Tonttupaja koko perheelle Kangasala-talossa klo 11–15 Joulunavauksessa ja joka keskiviikko klo 15–17 aattoon asti osana Joulukylän ohjelmaa. 

Askartele aikuisen kanssa kuusenkoriste ja ripusta se Kangasala-talon joulukuuseen tuomaan kaikille joulumieltä, tai vie koriste mukanasi omaan kotiisi. Askartelupisteellä on ohjeita erilaisten kuusenkoristeiden omatoimiseen askarteluun sekä valmiita malleja tuomaan inspiraatiota. Voit myös askarrella ihan omanlaisen koristeen. Tonttupaja on omatoiminen työpaja, paikalla ei ole ohjaajaa. 

Kangasala-talo räväyttää huimia lipputarjouksia, jotka ovat ostettavissa vain lauantaina 25.11.2023 klo 11–15 Kangasala-talossa: valikoituihin tapahtumiin liput -50% alennuksella!

Osta aineettomia elämyslahjoja pukinkonttiin. Valikoidut tapahtumat myynnissä puoleen hintaan! Ostorajoitus 4 lippua/konsertti. Lippuja myynnissä niin kauan kuin riittää (50 lippua/konsertti). Kaikkien aikojen tarjoukset julkaistaan keskiviikkona 22.11.2023 klo 9. 

Kuohussa joulunavauspäivänä perhelipputarjous

Kylmästä lämpimään! Yhdistä joulunavaukseen myös vierailu uimahalli Kuohussa. Joulunavausviikonloppuna myös tarjouksia, la 25.11. Kangasalan Yrittäjien joulunavauspäivänä perhelipputarjous: 18 € (sis. 5 hlö), ja pe-su 24.-26.11. ostettuihin kymppikortteihin 1 lisäkerta. Lue lisää Kuohun joulusivuilta.

Herra Pepper saapuu paikalle klo 12-14

Joulunavauksessa on mukana kiertelemässä Herra Pepper  klo 12 -14. Hän jakaa avustajineen karamelleja. Avauksessa arvotaan myös koko perheen lounaslahjakortti Pepper-ravintolaan.

Joulutorin myyntipisteiden varaukset Terttu Sairiala 040 8389302

Kädentaitajat Kangasala-talossa, yhteyshenkilö Ulla Sipilä 050 5330128

Joulukylän joulumökit, yhteyshenkilö Jasmine Pajari 044 4813050
Lisätietoja ohjelmasta: Heikki Mäenpää 050 5644777

Joulunavaus yhteistyössä:
Kangasalan kaupunki, Kangasalan Yrittäjät, Visit Kangasala & Kangasala-talo Kulttuuriravintola Jalmari ja Kirjastokahvila Novellia