Juhannus Kangasalla

Idyllisiä maalaismaisemia ja laineiden liplatusta laituria vasten. Musiikkia, museoautoja ja sääksien syöksyjä. Niistä on juhannus Kangasalla tehty. Kokosimme artikkeliin juhannuksen…

Idyllisiä maalaismaisemia ja laineiden liplatusta laituria vasten. Musiikkia, museoautoja ja sääksien syöksyjä. Niistä on juhannus Kangasalla tehty. Kokosimme artikkeliin juhannuksen menovinkkejä Kangasalla, joten tutustu ja nauti keskikesästä kesäpäivän kaupungissa.

Puuttuuko artikkelista jotain? Kerro siitä meille säköpostilla: toimisto@visitkangasala.fi

Saarikylien Haaviston tuulimylly. Kuva: Tiia Ennala
Vietä juhannusta Saarikylien maisemissa, Heikin Leivällä. Kuva: Tiia Ennala

Vehoniemen automuseo

Vehoniemen Automuseo, kahvio ja näkötorni ovat avoinna kaikkina juhannuksen päivinä. Kahviossa voi herkutella tuoreilla munkeilla, suussa sulavilla kakuilla ja artesaanijäätelöllä. Suolaisen nälkään tarjolla on mm. hampurilaisia. Museoon on vapaa pääsy ja nähtävillä on monenlaisia historiallisia ajoneuvoja tuhansine tarinoineen. Vehoniemen näkötornista voi käydä ihailemassa maisemia ja katsomassa, onko Roineelle sytytetty juhannuskokkoja.

Vehoniemen Automuseo avoinna juhannusaattona 24.6. klo 10–23 (klo 19 jälkeen säävarauksella) ja la-su 25.-26.6. klo 10–19.

Osoite: Vehoniemenharjuntie 92, Kangasala


Mobilia

Auton ja tien museo Mobilia on avoinna juhannusviikonloppuna la–su 25.-26.6. avoinna klo 10–18. Juhannusaattona perjantaina Mobilia on suljettu.

Kahvila Wanhat autot palvelee museokävijöitä ja lounas on katettuna klo 11–14. Isolta terassilta voi ihailla Längelmäveden järvimaisemaa. Myös lapset viihtyvät Mobilian alueella, jossa on leikkipuisto sekä uimaranta. Liikennepuistossa opetellaan liikennesääntöjä leikin varjolla ja Rallimuseon legendaarinen Segarally-peli tarjoaa nostalgiaa.

Osoite: Kustaa Kolmannentie 75, Kangasala

Rahtarit-liikennepuisto Mobiliassa, kuva: Tiia Ennala
Mobilian Rahtarit-liikennepuistossa pääsee opettelemaan liikennekäyttäytymistä. Kuva: Tiia Ennala

Kirkkoharjun juhannus

Kirkkoharjun juhannusjuhlilla pe 24.6. klo 13-15 luvassa on historiaa ja musiikkia. Jalmari Finnenä esiintyy Jussi Lehtonen, musiikista vastaavat Axu Wiipuri (laulu/kitara) ja Olavi Niemi (harmonikka).

Kirkkoharjun kahvila palvelee anniskeluoikeuksin ja tarjoilee raikkaiden juomien lisäksi mehevimmät munkit ja perinteistä grillimakkaraa. Moottoriajoneuvoilla voi ajaa ylös harjulle (parkkipaikka osoitettu liikennemerkillä).

Kirkkoharjun kahvila on avoinna juhannuksena pe 24.6. klo 10-19, la 10-16 ja su 10-16.

Kirkkoharjun näkötornin korkeuksiin voi kiivetä ihailemaan keskikesän maisemia. Näkötorni on avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaisesti.


Pohtiolampi

Sääksi- ja luontokeskus Pohtiolammella vietetään perinteiseen tapaan juhannusta. Aattona 24.6. Pohtiolampi on avoinna puolille öin saakka. Kokko syttyy klo 22.30. Vapaa pääsy.

Pohtiolammen lintutorneista bongaillaan sääksiä kalastamassa, pihapiirissä ongitaan lohia, pelataan minigolfia ja tutustutaan alueella kulkevaan Sarsan muinaispolkuun. Kahviossa voi herkutella jätskillä ja savulohi- tai makkaraperunoilla.

Muutoin Pohtiolampi on avoinna kesällä ma–su klo 11–18.

Osoite: Pohtiolammentie 64 tai Sahalahdentie 118, Kangasala


Haaviston luomutila

Juhannusaattona Haaviston luomutilalla vietetään perinteistä juhannusta tuulimyllyn katveessa. Heikin leivän kahvio ja terassi ovat avoinna juhannusaattona klo 19–24. Juhannuskokko syttyy klo 22 jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa.

Haaviston tilalta voi vuokrata kajakkeja ja kanootteja. Niillä pääsee tutustumaan Saarikyliin vesiltä käsin.

Osoite: Saarikylientie 888, Kangasala

Saarikylien kanootinvuokrausta. Kuva: Tiia Ennala
Saarikyliin voi tutustua myös vesistöjä pitkin. Kuva: Tiia Ennala

Kaivannon Keidas

Kaivannon Keitaan ravintola terasseineen on avoinna läpi juhannuksen normaalein aukioloajoin, eli päivittäin klo 11–21. Kaivannon Längelmäveden puolella sijaitsevalla ravintolalla on oma vierasvenelaituri, joten ruokailemaan sopii saapua myös vesiteitse.

Osoite: Lahdentie 1779, Kangasala


Haralanharjun kesäkahvila

Haralanharjun näkötornin näköalatasanne on kesällä 2022 suljettuna remontin vuoksi, mutta näkötornin juurella sijaitseva kahvila palvelee herkuttelijoita myös juhannusaattona 24.6. klo 12 – 18. Valikoimaan kuuluu Britakakkua, makeita ja suolaisia tuulihattuja, juustokakkuja ja paljon muuta ja niitä pääsee nauttimana luonnonrauhassa ja linnunlaulua kuunnellen.

Haralanharjulta avautuvat kansallismaisemat innoittivat runoilija Zachris (Sakari) Topeliuksen luomaan sävellyksenä tunnetun Kesäpäivä Kangasalla -runon.

Osoite: Haralanharjuntie 142, Kangasala

Haralanharjun näkötorni, kuva Tiia Ennala
Haralanharjun näkötorni. Kuva: Tiia Ennala

Violan Puoti ja eläinpiha

Violan Puodilla pääsee tutustumaan eläinystäviin ja rapsuttelemaan pihan eläimiä juhannuksena. Kahvilasta juhannusherkkuja moneen makuun, muun muassa saaristolaisleipää. Aattona klo 16 jälkeen on luvassa haitarimusiikkia.

Violan Puoti on avoinna kaikkina juhannuksen päivinä klo 12–18.

Osoite: Nuuruslahdentie 254, Kuhmalahti

Violan Puoti Kuhmalahdella
Violan Puodilla Kuhmalahdella pääsee tutustumaan pihapiirin eläimiin.

Trattoria Pazzi

Trattoria Pazzi on vuonna 2021 perustettu italialaistyylinen ravintola skandinaavisella mausteella. Listalla herkulliset pizzat, pastat ja risotot. Tervetuloa nauttimaan uuden listamme herkuista myös juhannuksena.

Palvelemme juhannuksena perjantaista sunnuntaihin klo 12 – 20.

Keittiö sulkeutuu puolta tuntia ennen sulkeutumista.

Osoite: Kuohunharjuntie 1, Kangasala


Puuttuuko artikkelista juhannuksen tapahtuma tai menovinkki? Ilmoita siitä meille: toimisto@visitkangasala.fi