Kangasalan Joulunavaus järjestettiin 26.11.2022

Koko kaupungin yhteinen Kangasalan Joulunavaus 2022 on lämminhenkinen tapahtuma, joka järjestettiin Kangasalan torilla ja Kulttuurikorttelissa lauantaina 26.11. klo 12–16. Perinteisessä…

Koko kaupungin yhteinen Kangasalan Joulunavaus 2022 on lämminhenkinen tapahtuma, joka järjestettiin Kangasalan torilla ja Kulttuurikorttelissa lauantaina 26.11. klo 12–16. Perinteisessä tapahtumassa nautittiin joulutunnelmasta joulupukista joulupuuroon ja joulumarkkinoihin ja koettiin uudempia ohjelmanumeroita talviteatterista glögitastingiin, satumaiseen valometsään ja kuvaukselliseen jouluikkunaan.

Joulupukki ja muori, joulupuuron jakoa ja joulukuusen valoa

Tapahtuma alkoi perinteisellä joulukuusen valojen sytytyksellä klo 12. Kangasalan Yrittäjät jakoivat joulupuuroa 800 ensimmäiselle herkuttelijalle ja joulupukki sekä muori kiertävät tervehtimässä lapsia ja aikuisia koko tapahtuman ajan.

Musiikkia ja talviteatteria ohjelmalavalla

Ohjelmalavalla jouluista musiikkia soittivat Duo Dynamo ja Mieskuoro Laulajien kvartetti. Kangasalan Pikkuteatterin satuhahmot ilahduttivat tapahtuma-alueella. Tämän vuoden erikoisuutena nähtiin koko perheen suomalaiseen tarinaperinteeseen pohjautuva Tonttu ja Pohjoistuuli -talviteatteriesitys, joka yhdisti teatteria, sirkustemppuja, valoja ja jättisaippuakuplia.

Myynnissä jouluherkkuja, käsitöitä ja muita joululahjoja

Torilla sai ostaa jouluherkkuja ja muita jouluisia tuotteita. Kangasala-talossa järjestettiin Kädentaitajien jouluinen pop-up -puoti. Jouluisia tuotteita oli myynnissä myös Kaunis Nelli-putiikissa.

Jouluinen valometsä ja koko kylän Joulutalo Kangasala-talossa

Viime vuonna suuren suosion saanut valometsä avattiin jälleen Kangasala-talon aukiolle klo 11 alkaen. Kangasala-talossa järjestettiin tonttupaja ja tonttusuunnistusta, ja Kimmo Pyykkö-taidemuseoon pääsi tutustumaan maksutta. Kulttuuriravintola Jalmarissa järjestettiin glögitasting, ja ilta jatkui elävän musiikin parissa.

Hevosvoimia ja kaverikoiria

Eläinten ystäville oli ponitalutusta klo 13–15 ja kaverikoirien vierailu 13–14. Kangasalan kesähevosena tunnettu suomenhevonen Maikki vieraili tervehtimässä tapahtumakävijöitä klo 12.30 alkaen.

Joululukemista kirjastosta

Pääkirjastossa oli esillä ja lainattavaksi eri ikäryhmien jouluaineistoa kauno- ja tietokirjojen puolelta sekä musiikista. Keskustan tunnelmalliset kausivalot syttyivät klo 15 valaisemaan pimenevää iltaa.

Tapahtuman päävastuullinen järjestäjä oli Kangasalan Yrittäjät yhteistyössä Kangasalan kaupungin ja Kulttuurikorttelin toimijoiden kanssa.

Kangasalla tapahtuu koko joulun ajan. Ohjelma on koottu Visit Kangasalan sivulle: visitkangasala.fi/joulu2022