Kangasalan kesähevoseksi valittiin suomenhevostamma Maikki

Kesähevosen tehtävänä on ilahduttaa asukkaita ja kesävieraita Kangasalan hevosvoimien teemavuoden tapahtumissa. Visit Kangasalan uusi kesätyöntekijä aloittaa tositoimissa sunnuntaina 12.6. ja…

Kesähevosen tehtävänä on ilahduttaa asukkaita ja kesävieraita Kangasalan hevosvoimien teemavuoden tapahtumissa. Visit Kangasalan uusi kesätyöntekijä aloittaa tositoimissa sunnuntaina 12.6. ja on tavattavissa viikonloppuna avautuvan Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyn edustalla klo 12–13.

Kangasalla vietetään hevosvoimien vuotta, jolloin valokeilaan nousevat kaksi paikkakunnan vetovoimatekijää: hevoset ja vanhat autot. Teemavuoden myötä kaupungissa on tänä vuonna erityisen paljon hevosiin ja harrasteajoneuvoihin liittyvää ohjelmaa.

Visit Kangasala etsi toukokuussa kesähevosia ilahduttamaan kaupungin asukkaita ja kesävieraita kesätapahtumiin avoimella työpaikkahaulla. Haku herätti kiinnostusta myös kuntarajojen ulkopuolella.

Hevosvoimainen kesätyöntekijä on nyt valittu ja pestin otti vastaan Kangasalla asuva suomenhevostamma Maikki. Maikki on 10-vuotias, sosiaalinen, ihmisystävällinen ja rauhallinen hevonen.  Maikilla ratsastaa Heidi Kulo, joka on harrastanut Maikin kanssa vähän yli kaksi vuotta.

– Kun huomasin kesähevosten hakuilmoituksen, niin oli aivan pakko lähettää hakemus, sillä työpaikka oli kuin Maikille tehty, Heidi Kulo kertoo.

– Maikin lempipuuhaa ihmisten kanssa seurustelu ja kaikenlainen rapsuttelu. Jopa maastolenkeillä täytyy pysähtyä moikkaamaan vastaantulevia ihmisiä, hän jatkaa.

Maikki tavattavissa Kangasalan kesätapahtumissa pitkin kesää. Jo varmistuneita ovat Kimmo Pyykkö -taidemuseon avajaiset 12.6., Lasten Löytöretkiviikon tapahtumat 30.6. ja 2.7. sekä maalauspäivä Kirkkoharjun kahvilalla Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.

Katso tapahtumat ja Maikin kuulumiset täältä.

Mediakuvia Maikista täällä.

Lisätietoja

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala / Business Kangasala
p. 041 314 7221
laura.pekkala@visitkangasala.fi