Kangasalan kesäkahvilat

Kesäkahvilat ovat tarjottavistaan ja tunnelmaltaan uniikkeja kohteita. Niiden yhteydestä saatat löytää todellisia kesälomapäivän aarteita; lähiruokatuotteita, paikallisia käsitöitä, kirpputoreja, eläinystäviä, taidenäyttelyitä ja upeita maisemia.

Kierrä kesällä vaikka kaikki! Matkan varrella voi pysähtyä tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja matkailukohteisiin – museot, näyttelyt, viilentävät uimarannat, luontokohteet, herkulliset lähiruoka- ja marjatilat, jännittävät luolat, huimat näkötornit ja vaikkapa puutarhat ovat onnistuneen lomapäivän vierailukohteita.

Aittakahvila Anna

Knuuttilan tilan vanhassa päärakennuksessa sijaitsee ihastuttava kesäkahvila. Käsintehtyjä leivonnaisia ja virvokkeita nautitaan vanhan ajan henkeen sisustetuissa huoneissa ja pihamaalla.

Keijontie 671, 36420 Sahalahti
https://www.facebook.com/aittakahvila.anna/

Vilpelän kyläkoulu ja kylätalo

Vilpelän vanhassa kyläkoulussa toimii kesäkahvila, jonka vohveleista tuli klassikko jo ensimmäisen kesän aikana. Kylätaloksi keväällä 2021 muuttuneessa koulussa ja sen pihapiirissä tapahtuu monenlaista konserteista, leikkimieleisiin koiranäyttelyihin, harrasteajoneuvokokoontumisiin ja pihapeleihin. Tiloja vuokrataan kokouksiin, ja kyläsauna tarjoaa makoisat löylyt.

Kyläkahvila on avoinna tapahtumien yhteydessä. Kurkkaa tulevat tapahtumat heidän nettivisuiltaan.

Pakkalantie 337, 36430 Sahalahti
https://www.vilpeila.com/tuotteet

Raudanmaan kylätalo ja Kahvila Mäyrä

Raudanmaan kylätalo on yhteisöllinen kokoontumispaikka, jonne kyläläiset ja matkailijat ovat tervetulleita vieraiksi. Kahvila Mäyrässä on tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja sekä lounasta. Kylätalolla järjestetään hauskoja koko perheen tapahtumia, ja eläinterapiaa tarjoilevat kesäisin Lastenmaatila Pikkupihan asukkaat ympäri vuoden pupukahvilan puput. .

Ponsantie 1269, 36340 Kangasala
https://www.raudanmaa.com/kylaosuuskunta/lounaskahvila-mayra/

Majaalahden kyläyhdistyksen kesäkahvila

Majaalahden vanhalla kyläkoululla kahvitellaan idyllisessä maisemassa heinäkuussa sunnuntaisin klo 12-15. Kesäjuhlissa heinäkuun toisena lauantaina klo 18 nostetaan lippu salkoon ja tanssitaan liveorkesterin tahtiin. Perinteinen yhteislaulutilaisuus on heinäkuun viimeisenä sunnuntaina klo 13.

Kalajankuja 1, 36270 Kangasala
https://www.facebook.com/groups/majaalahti

Vehkajärven kesäkahvila

Paikallisen nuorisoseuran kesäaikana toimiva kahvila Vehkajärven Touhulassa. Kesäkahvila työllistää paikallisia nuoria ja joka päivä tarjolla heidän itse leipomia herkkuja. Samassa osoitteessa myös Vehkajärven teatteri ja paljon muuta oheistoimintaa. Meillä myös kenties lähialueen pienin, mutta ei suinkaan vaatimattomin kirpputori!

Mattilantie 150, 36880 Vehkajärvi
https://facebook.com/vehkajarvenkesakahvila

Violan puoti

Violan puoti on uniikki sisutus- ja lahjatavaraliike Kuhmalahdella. Puodilla on kesäkahvila, jonka herkkuja nautitaan pihapiirin terassilla tai tunnelmallisessa ladossa. Kotieläimitä, kuten hevosia, poneja, lampaita, pupuja, koiria ja kissoja pääsevät kahvilan asiakkaat tapaamaan ilmaiseksi.

Avoinna lauantaisin klo 14-18

Violan puoti auki myös koko juhannuksen, pe-su klo 12-18.

Nuuruslahdentie 254, 36810 Kuhmalahti
p. 0407053852.