Kangasalan Lepokoti

Talo täynnä kiehtovaa taitelijahistoriaa! Ukkijärven rannalla sijaitsevaa kiinteistöä ylläpitää Lepokoti-säätiö. Lähde tutustumaan kuuluisien taitelijoidenkin asuttamaan rakennukseen.

Kangasalan Lepokoti toimi täysihoitolana vuodet 1910–1986 ja tuli tuolloin tunnetuksi kuuluisuuksien, erityisesti taiteilijoiden lomailu- ja työskentelypaikkana. Tauno Palo on nauhoittanut talossa radiokuunnelmaa, Pentti Saarikoski kääntänyt Raamattua, Claes Andersson soittanut pianoa, sekä Pentti Linkola esitelmöinyt luonnon tuhoutumisesta. Tämä rakennus on toiminut monen teoksen synnyinpaikkana, ja edelleen se vetää taitelijoita puoleensa.

Nykyään entisöity Kangasalan Lepokoti esittelee runsasta ja omaperäistä esineistöään ja kiinnostavia tarinoitaan vierailijoille. Huoneissa on esillä muun muassa vieraille kuulunutta esineistöä ja Jalmari Finnen koko julkaistu tuotanto.

Talon historiasta järjestetään opastettuja vierailuja tilauksesta ryhmille. Lepokodilla järjestetään kulttuuritapahtumia ja piha-alueella on kesäteatterilava, jossa toimii kesällä Salaseuran teatteri.

Lepokodin tiloja voi vuokrata erilaisten juhlien ja kokousten juhlavaksi pitopaikaksi. Talviaikaan tilaa on noin 45–50 hengelle, kesäaikaan 60–65 hengelle. Ruoka- ja kahvilapalvelut onnistuvat tilauksesta, tai asiakas voi itse hoitaa ruokatarjoilun. Talo tarjoaa astiaston ja pöytäliinat. Majoitustilaa on enintään 11 hengelle. Saunatilat ovat myös vuokrattavissa: saunarakennuksessa on tilava sauna, takkahuone ja keittiö.

Kangasalan kädentaitajien Kesäpuoti toimii Lepokodilla. Myynnissä on kattava valikoima paikallisten käsityöyrittäjien ja taiteilijoiden töitä.