Kangasalan parhaat uimarannat

Pakkaa piknik-eväät koriin, nappaa uimapatja kainaloon ja suuntaa veden äärelle nauttimaan mukavasta kesäpäivästä!

Längelmävesi, Roine, Vesijärvi ja sadat pienemmät järvet houkuttelevat uimaan ja vesileikkeihin Kangasalle. Vesaniemen uimaranta- ja venealue saunoineen ja hyppytorneineen on kesäinen keidas kaupungin keskustassa. Monien palveluiden Mobilian uimaranta ja Liutun uimaranta ovat lapsiperheiden suosiossa.

Vesaniemi

Vesaniemi sopii aktiivisen rantapäivän viettoon. Uimarannalla on laitureita sekä kolmen ja viiden metrin hyppytasot hurjapäille. Lapsille on oma opettelualue ja leikkivälineitä. 

Vesaniemen isolle nurmikentälle voit levittää piknik-viltin ja nauttia auringosta. Illalla paikka sopii auringonlaskujen ihasteluun. Beach volley -kenttä kutsuu pelaamaan. Rantakioskista saa virkistystä ja purtavaa rantapäivään.

Aktiviteetteja kaipaava lähtee vesille SUP-laudalla, kajakilla tai soutuveneellä. Lue lisää vuokrauksesta >

Vesijärven rannalla sijaitseva monipuolinen ranta sijaitsee Kangasalan keskustan läheisyydessä.

Osoite: Vesaniementie 19, Kangasala

Mobilian uimaranta

Längelmäveden rannalla sijaitseva lapsiystävällinen uimaranta on juuri kunnostettu ja uusi näköalatasanne sopii vaikkapa piknikin viettoon.

Rannan vieressä on leikkipuisto ja Mobilian liikennepuisto. Mobilian autokylästä saat lainaksi ulkopelejä museon piha-alueella pelattavaksi. Mobilian kahvila Wanhat Autot palvelee myös rantapäivän viettäjää.

Tampereen joukkoliikenteen bussi kuljettaa rannalle aamusta iltaan Tampereelta, Kangasalan keskustan kautta. Nyssen reittiopas >

Osoite: Kustaa Kolmannen tie 63, 36270 Kangasala

Liutun uimaranta

Aurinkoisen uimarannan iso nurmikenttä, lasten opettelualue ja leikkivälineet houkuttelevat perheitä Liuttun uimaretkelle. Uimarannalla on kolmen metrin hyppytaso ja kaksi laituria. Kesäkioskin jäätelöannokset viilentävät kuumana päivänä.

Liutun rannasta pääsee vesille maksuttomilla kaupunkikanooteilla. Lue lisää >

Kaukajärven rannalla, lähellä Tampereen rajaa sijaitsevalle rannalle pääsee kätevästi Tampereen joukkoliikenteen bussilla. Nyssen reittiopas >

Osoite: Rantakuja 9, Kangasala

Etsitkö luontoa, kallioita tai rauhallista poukamaa?

Kangasalla on yhteensä 14 yleistä uimarantaa eri puolilla kaupunkia. Osalla rannoista on laituri, pukukopit sekä erilaisia nurmi. ja pelikenttiä. Osassa voit nauttia luonnonläheisyydestä ja -rauhasta.

Uimarantalistauksemme ja löydät varmasti oman suosikkisi >