Kesäkahviloista lomatunnelmaa

Kangasalla on monta persoonallista kesäkahvilaa, jotka tarjoavat itse tehtyjä leivonnaisia ja ihastuttavia oheispalveluja. Kahviloiden yhteydestä saatat löytää todellisia kesälomapäivän aarteita; lähiruokatuotteita, paikallisia käsitöitä, kirpputoreja, eläinystäviä, taidenäyttelyitä ja upeita maisemia.

Kangasalla on monta persoonallista kesäkahvilaa, jotka tarjoavat itse tehtyjä leivonnaisia ja ihastuttavia oheispalveluja. Kahviloiden yhteydestä saatat löytää todellisia kesälomapäivän aarteita; lähiruokatuotteita, paikallisia käsitöitä, kirpputoreja, eläinystäviä, taidenäyttelyitä ja upeita maisemia.

Kierrä kesällä vaikka kaikki! Matkan varrella voi pysähtyä tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja matkailukohteisiin – museot, näyttelyt, viilentävät uimarannat, luontokohteet, herkulliset lähiruoka- ja marjatilat, jännittävät luolat, huimat näkötornit ja vaikkapa puutarhat ovat onnistuneen lomapäivän vierailukohteita.

Klikkaamalla kahvilan nimeä ohjaudut kahvilan verkkosivuille.

Tarkista kohteiden aukioloajat heidän omilta sivuiltaan ennen vierailua.

Kesäpäivä sujuu leppoisasti Haralanharjun kahvilassa nautiskellen koko perheen kanssa. Kuva: Tiia Ennala
Kesäpäivä sujuu leppoisasti Haralanharjun kahvilassa nautiskellen koko perheen kanssa. Kuva: Tiia Ennala

Kesäkahvilat Kangasalla 2021:

Violan Puodin kahvila ja eläinpiha

Violan Puodilla Kuhmalahdella pääsee rapsuttelemaan tilan eläimiä, nauttimaan kahvit kesäterassilla ja ostoksille puotiin. Avoinna koko kesän lauantaisin kello 12-18, juhannuksena avoinna joka päivä. Puhelin 040 705 3852.

Nuuruslahdentie 254, Kuhmalahti


Aittakahvila Anna

Aittakahvila Annan tunnelmallinen aittamiljöön kahvila avaa ovensa juhannuspäivänä 26.6. ja palvelee kesän ajan aina viikonloppuisin la-su klo 12-18. Puhelin 050 306 6314.

Keljontie 671, Sahalahti


Haralanharjun näkötornin kahvila

Kansallismaisemiin rakennetusta Haralanharjun näkötornista avautuvat upeat maisemat. Kahvilan juurella on näkötornin kahvila, jossa voi nauttia herkulliset leivonnaiset tai Kangasalan nimikko jäätelöä aina ti-su klo 12-18. Kahvila on avoinna myös koko juhannuksen esiintyjien kera. 

Haralanharjuntie 142, Kangasala


Kartanokahvila Vehoniemen Alamaja

Vehoniemen Alamajan kahvila sijaitsee hulppeista maisemista tunnetulla Vehoniemen harjulla. Kahvilassa leivotaan itse paikan päällä herkulliset makeat ja suolaiset tarjottavat. Kahvila on avoinna ke-su klo 11-17. Puhelin 040-526 3878.

Alamajantie 90, Kaivanto


Cafe Mäyrä ja lastenmaatila Pikkupiha

Raudanmaan kylätalon Kahvila Mäyrä palvelee kesällä lastenmaatila Pikkupihan yhteydessä. Tule kahvien kera tapaamaan suloisia karvakavereita! Tutustu maatilaan ja eläinaktiviteetteihin ennakkoon, sekä katso kesän aukioloajat nettisivuilta (klikkaamalla nimeä).

Ponsantie 1269, Kautiala


Makea Mesta

Paikallisten nuorten ylläpitämä kesän makein jäätelökioski löytyy Tam-Silkin tehtaanmyymälän pihasta. Makea Mesta myy makeaa Minetti-jäätelöä ja herkullisia virvoitusjuomia. Jäätelökioski on avoinna sään salliessa klo 10-19. 

Lentolankuja 7, Kangasala


Vehkajärven kesäkahvila

Kesäkahvila on Vehkajärven Nuorisoseuran ylläpitämä kahvio. Kasäkahvion tarkoitus on toimia kylän yhteisenä olohuoneena, tarjota itseleivottuja herkkuja; suolaisia sekä makeita. Kesäkahvila avautuu 21.6. ja on avoinna joka päivä klo 12-18. Puhelin 044-971 8491.

Mattilantie 150, Vehkajärvi


Vilpeilän kyläkahvila

Sahalahdella sijaitsevan Vilpeilän kyläkahvilassa on tarjolla aitoja vohveleita, Sahalahden kädentaitajien tuotteita ja kyläkoulun tunnelmaa. Kyläkahvila on avoinna kesäkuussa su klo 13-18, ja 1.7.-8.8. to-su klo 13-18. 

Pakkalantie 337, Sahalahti


Majaalahden kylätalon kesäkahvila

Majaalahden kylätalon kesäkahvilassa pääsee todelliseen kylätunnelmaan. Kahvila on auki heinäkuussa aina sunnuntaisin klo 12–15.

Kalajankuja 1, Kangasala


Liutun kioski, uimaranta

Liutun kioski on koko kesän palveleva kesäkahvila Liutun uimarannalla, jota ylläpitää Kangasalan seudun 4H-yhdistys. Valikoimissa on mm. jäätelöä ja erikoiskahveja. Kioski on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 12-20.

Liutuntie 16, Kangasala


KaMen kesäkioski Vesaniemen uimarannalla

Kangasalan melojien ylläpitämä kesäkioski löytyy Vesaniemen uimarannalta. Kioskilta nautit kylmät jäätelöt ja virvoitusjuomat rantapäivän lomassa. Kioski on avoinna klo 11-19.

Vesaniementie 19, Kangasala

Katso kuvan alta myös muut kesäaikaan palvelevat kahvilat.

Konditoria Paakarissa leivokset maistuvat kaikille. Kuva: Tiia Ennala
Konditoria Paakarissa leivokset maistuvat kaikille. Kuva: Tiia Ennala

Testaa myös nämä:

Kirkkoharjun kahvila

Kirkkoharjun näkötorniin luona sijaitseva kahvila on tunnettu etenkin kondiittorimestari Koposen suussa sulavista kakuista. Kahvihetken jälkeen voi kivuta näkötornin huipulle nauttimaan maisemista.


Heikin Leivän kahvila

Saarikylien idyllisessä maalaismaisemassa, Haaviston tilalla sijaitseva Heikin Leipä on saanut ruismestarin arvonimen. Testaa terassilla myös Heikin Leivän oma olut!


Kahvila Pohtiolampi, Sääksikeskus

Pohtiolammen kahvila-ravintola palvelee koko kesän. Samalla pääsee tutustumaan lintuihin lintutorneista käsin, tai vaikka onkimaan lohta lammesta, joka loimutetaan paikan päällä valmiiksi.


Vehoniemen automuseon kahvila

Vehoniemen automuseoon on ilmainen sisäänpääsy, ja näkötornin huipulta avautuu upeat maisemat neljään ilmansuuntaan. Kahvilasta nautit tunnetut Vehiksen munkit, testaa myös valkosuklaakakku.


Mannakorven kahvila ja Linkosuon tehtaanmyymälä

Linkosuon tehtaanmyymälänä toimiva Mannakorven kahvila myy herkullisia tarjottavia heti nautittavaksi tai juhliin vietäviksi. Tehtaanmyymälässä teet edulliset ostokset.


Kangasalan torikahvio

Tepan torikahvio keskustassa Kangasalan torilla palvelee aina torin ollessa auki. Torikahviossa on tarjolla påerinteisiä torikahvilan herkkuja pulla-kahvista lounaaseen. Torilta löytyy myös jäätelökioski!


Kahvila-konditoria Paakari

Paakarin konditorian leivokset ja suolaiset kahvipalat ovat monen suosikkeja. Paakarissa on viihtyisä katettu terassi, joten kahville voi piipahtaa vaikka sadesäällä.


Kahvila Wanhat Autot

Mobilian Autokylän aulassa sijaitseva kahvila Wanhat Autot tarjoaa kahvilaherkkujen lisäksi maistuvaa lounasta museovieraille. Saa kahvilaan muutenkin piipahtaa, vaikka liikennepuistovierailun tai uimisen jälkeen.


Kahvila Novellia

Keskustassa toriaukiolla sijaitseva kahvila Novellia on tuttu monille salaattien ystäville. Novelliasta saa salaattibaarin lisäksi myös maistuvia leivoksia ja suolaisia välipaloja kahvin kylkiäiseksi.


Torikahviossa nautit kahvitauon ostosten lomassa. Kuva: Tiia Ennala
Torikahviossa nautit kahvitauon ostosten lomassa. Kuva: Tiia Ennala

Puuttuuko listalta kesäkahvila tai kahvila? Ilmoita siitä meille: tiia.ennala (@) businesskangasala.fi. Kiitos!