Päiväretket: Kesäpäivä Kangasalla 2.0

Kesäpäivä Kangasalla on klassikko – lumoavaa luontoa ja iloisia ihmisiä. Päivitimme klassikon nykypäivään ja tuloksena on kolme retkipäivää täynnä elämyksiä. Valitse suosikkisi ja laadi oma päiväsi tämän oppaan avulla. Nähdään Kangasalla!

Kesäpäivä Kangasalla on klassikko – lumoavaa luontoa ja iloisia ihmisiä. Päivitimme klassikon nykypäivään ja tuloksena on kolme retkipäivää täynnä elämyksiä. Valitse suosikkisi ja laadi oma päiväsi tämän oppaan avulla. Nähdään Kangasalla!

Arboretum Frick Kuva: Tiia Ennala
Arboretum Frick on kauneuden kaipaajan ykköskohde. Kuva: Tiia Ennala

Nautiskelijan hemmotteluloma

Honkasen puutarha ja Arboretum Frick

Aamu alkaa värikylvyllä Honkasen puutarhalla kukkaloistossa. Sen jälkeen matka jatkuu kauneuden ystävän unelmakohteeseen, Arboretum Frickiin. Yleisölle avattu yksityinen puutarha hurmaa satoine kukkivine puineen ja pensaineen. Kahvit nautitaan Kahvila Ruusupuussa tai omalla piknik-viltillä.

Ravintola Aryana

Puutarhojen vehreydestä siirrytään makumatkalle. Afganistanilainen ravintola Aryana kuljettaa nautiskelijan Keski-Aasian ja silkkitien keittiöihin. 

Ilosi Pilates-paja

Jooga ja pilates ovat hemmottelua koko kropalle. Ilosi Pilates-pajan valikoimissa ryhmä- tai yksityistunteja. Miltä kuulostaisi mindfulness tai rentoutus ulkona luonnossa? 

Kylpylä-uimahalli Kuohu

Kuohun poreissa ja saunan lämmössä on hyvä rentoutua. Ohjelmaan sopii myös hieronta tai jalkahoito. 

Auringonlasku näkötornissa

Kangasalan kauniit maisemat ovat aikojen saatossa hurmanneet taiteilijoita ja kuninkaallisia. Nautiskelijan loma päättyy auringonlaskua ihaillen jollakin Kangasalan neljästä näkötornista.  

Nautiskelijan hemmotteluloma sopii lahjaksi tai itsellesi.

Piknikille Arboretum Frickiin. Kuva: Tiia Ennala
Piknikille vai kahvilaan? Kuva: Tiia Ennala

Luonnossa liikkujan lempiloma

Kirkkoharjun ulkoilu- ja virkistysalue

Päivä käynnistyy komeissa maisemissa Kirkkoharjun ja Kyötikkälän liikuntareiteillä. Valittavana on polkujuoksua, maastopyöräilyä hyväkuntoisilla reiteillä, virkistävää kävelyä raikkaassa ilmassa tai vaikka ratsailla matkaten. Harjumaasto korkeuseroineen tarjoaa haastetta kovakuntoisellekin. Reitin varrella luonnonsuojelualueella on Isolukko, maamme suurimpiin kuuluva harjukuoppa eli suppa. 

Sorolan kuntoportaat

Matka jatkuu Sorolan kuntoportaille, tuttavallisemmin Sorolamportaille, jossa testataan todellinen kunto. Kuka on nopein 316 askelman portaissa? Kahvit nautitaan tunnelmallisesti uudella Sorolan laavulla tai Kirkkoharjun kahvilalla näkötornin luona.

Ravintola Konnichiwa

Urheilun päätteeksi maistuu ruoka. Kangasalan keskustassa Konnichiwassa syödään herkullista sushia ja muita aasialaisia makuja runsaasta buffetista. 

Ulkoilijan ostokset

Ennen kotimatkaa piipahdetaan ekologisia retkeilytarvikkeita myyvän Treeline.fi:n myymälässä. Ulkoiluun sopivia kotimaisia vaatteita löytyy myös Tam-Silkin tehtaanmyymälästä. 

Liikuntaloma luonnossa tarjoaa haastetta ja yhdessäoloa.

Kangasalan harjumaastot ovat pyöräilynystävän paratiisi. Kuva: Tiia Ennala
Kangasalan harjumaastot ovat pyöräilyn ystävän paratiisi. Kuva: Tiia Ennala

Kultturellin kulinaristin loma

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Päivä alkaa Kangasala-talon Kimmo Pyykkö -taidemuseosta, jossa tutustutaan kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taiteeseen ja vaihtuviin näyttelyihin. Samalla ihaillaan rakennuksen palkittua modernia arkkitehtuuria. 

Vatialan kappeli 

Arkkitehtuuriin tutustutaan myös Viljo Rewellin suunnittelemassa Vatialan siunauskappelissa. Vuonna 1962 valmistunut kappeli on modernin arkkitehtuurin  merkkiteos, oikea rakennustaiteen helmi. 

Ravintola Paakari

Lounasta nautitaan Paakarissa, ranskalaisen hienostuneissa tunnelmissa. Kolmen ruokalajin menu sisältää vaikkapa erinomaisesti valmistettua kalaa. 

Keskustan kävelykierros

Kävelykierroksella tutustutaan keskustan kulttuurikohteisiin. Joko tunnet Kangasalan Kaarinat ja verikiven tarinan? Lopuksi noustaan Kirkkoharjun funkkisnäkötorniin kahville. Vaihtoehtona on myös 17 kilometrin mittainen ääniopastettu Kulttuuripyöräily.

Kangasala-talo

Illalla palataan Kangasala-taloon, joka täyttyy iloisista ihmisistä. Konserttielämyksen väliajalla kohotetaan maljat ikkunasta näkyvälle kauniille harmaakivikirkolle.  

Kulttuuriloma sopii nautittavaksi yksin, kaksin tai porukalla.

Kulttuuria Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Tiia Ennala
Kulttuuria Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Tiia Ennala
Kiireetöntä yhdessäoloa, nautiskelua ja hymyileviä kasvoja. Kuva: Tiia Ennala
Kiireetöntä yhdessäoloa, nautiskelua ja hymyileviä kasvoja. Kuva: Tiia Ennala