Kesäteatterin kaupunki

Kangasala on kesäteatterin pääkaupunki! Kesällä Kangalta löytyy niin tv:stä tuttujen näyttelijöiden tähdittämiä tuotantoja, kuin myös Suomen kesään kuuluvia kyläteattereita. Teatteritarjontaa on myös lapsille! Nukketeatterilla on Kangasalla pitkät perinteet, Nukketeatteri Hupilainen juhlii jo 40-vuotisjuhlaansa.

Badding teatteriesityksen mainos jossa kuva näyttelijästä

Kangasalan kesäteatteri sijaitsee kauniilla paikalla Längelmäveden rannalla, Auton ja tien museo Mobilian vieressä. Teatterissa on 400 selkänojallista ja numeroitua istumapaikkaa, joista neljä soveltuu pyörätuolille. Sekä esiintymislava että katsomo on katettu, joten kesäsade ei pääse kastelemaan kesken teatteri-illan. Mobilian monipuolisella matkailualueella teatterivierailuun voi yhdistää ruokailun ravintola Mobiliassa, näyttelyvierailun, suppailuretken tai vaikka iltauinnin viereisellä uimarannalla.

Tervetuloa kokemaan Rauli Badding Somerjoen ainutlaatuinen tarina musikaalina.

Matkaa musikaalin mukana läpi Baddingin vaiheikkaan elämän. Musikaalin muita keskeisiä henkilöitä ovat Raulin perhe, M.A. Numminen, Topi Sorsakoski, Muska Babitzin ja Baddingin suurin esikuva, Elvis Presley.

Pääosassa Baddingina loistaa Erik Kraemer, joka tavoittaa upeasti Baddingin olemuksen ja herkän laulutavan.

Kangasalan kesäteatterissa saa ensi-iltansa kesän 2024 hulvattomin esitys.

Raffy Shartin vuonna 1997 kirjoittama Vaimoni Maurice on noussut maailmanlaajuiseksi hitiksi, jota on tähän mennessä esitetty 44 maassa. Rooleissa nähdään tv:stä tutut näyttelijät: Pete Lattu, Teemu Lehtilä, Monika Lindeman, Inkeri Mertanen, Inna Tähkänen, Sampsa Tuomala ja Sami Uotila. Ohjaajana toimii Esko Kovero. 

Muukalaisia Yössä kertoo kahden Hollywood-tähden, Frank Sinatran ja Ava Gardnerin elämästä ja rakkaudesta, josta ei puuttunut intohimoa, mustasukkaisuutta ja suurta draamaa.

Frank Sinatraa esittää loistavaääninen tangokuningas Tommi Soidinmäki. Ava Gardnerin roolissa häikäisee useita musikaaleja tähdittänyt Elisa Lairikko

Tunnelmallisia kesäteattereita kylissä ja kaupungissa

Kesään kuuluu ehdottomasti kesäteatteri maaseudulla! Kangasalla kesän tarjonnasta löytyy niin klassikkoja kuin perinteistä kesäviihdettä.

Sahalahden kesäteatteri esittää komedian Remontti. Ohjaus Janne Tapani Simola Saarenketo.

Ensi-ilta 14.6.2024

vilpeila.com

Kuohenmaan kesäteatteri esittää kesällä 2024 näytelmän Tarinoita ja Terapiaa. Miniretriitille maaseudun idylliin saapuvat väsynyt omaishoitaja, ahdistunut nuori, ylisuorittava perheenäiti, työholisti ja väsynyt opettaja. Käsikirjoitus: Kati Kamppari, ohjaus Juho Joki.

Ensi-ilta 13.7.2024

kuohenmaa.sivustot.fi

Vehkajärven Teatterissa nähdään ensi kesänä Molièren Luulosairas. Jo vuonna 1673 kirjoitettu komediaklassikko peilautuu hämmentävän hyvin myös meidän aikaamme. Näytelmää siivittää livemusiikki. Näytelmän on kääntänyt Arto af Hällström, ohjaajana toimii Juho Joki

Ensi-ilta 7.7.2024

vehkajarvi.info/vehkajarventeatteri/

Salaseuran teatteri esittää kesällä 2024 Sirkku Peltolan kirjoittaman Pikku Jättiläinen, ohjaajana toimii Jere Riihinen. Salaseuran Teatterin näyttämö löytyy Kangasalan Lepokodilta.

Torsti Tulio on nuorisotyötön. 26-vuotias Torsti asuu äidin ja isäpuoli Hemmon kanssa pikkukylässä. Omaperäisellä tavalla älykkäälle nuorelle miehelle tuo ilonaihetta upouusi nuorisopyörä ja nukkuessakin kätevät tarrapainot. Kylän kioskillakin on uusi myyjä, Marita – nätti tyttö, jota ei kannata pelätä. Voi olla iloinen läheltäkin.

Ensi-ilta 20.6.2024

salaseuranteatteri.fi

Mainos Kiljusen herrasväki näytelmästä

Teatteria koko perheelle

Tervetuloa mukaan, kun Kiljusen herrasväki saapuu vauhdikkaaseen seikkailuun Kangasalan Lepokodin ulkolavalle elokuussa 2024! Tämä koko perheen riemukas näytelmä tuo hymyn huulille kaiken ikäisille, vauvasta vaariin. Lavalle astuu kangasalalaisia harrastajanäyttelijöitä, jotka Anu Hälvän ohjauksessa herättävät Jalmari Finnen klassikkotarinan eloon, juhlistaen samalla kirjailijan 150-vuotisjuhlavuotta.

Ensi-ilta 1.8.2024

fuugaevents.fi/kulttuuri/kiljusenherrasvaki

Kangasalan Pikkuteatterin kesänäytelmä on Liisa ihmemaassa. Kaninkolon kautta Liisa keikahtaa mielikuvituksen maailmaan, jossa kaikki tuntuu olevan vähän vinksallaan. Näytelmän ohjaa Tanja Tomminen ja lavalla nähdään Pikkuteatterin 7-13 -vuotiaat näyttelijät. 

pikkuteatteri.fi

Teatterin juhlaa

Tänä vuonna kirjailija Jalmari Finnen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Finnellä on suuri merkitys suomalaisen teatterin historiassa, ja tämä näkyy myös juhlinnassa. Lisäksi Nukketeatteri Hupilainen juhlii 40 vuotisjuhliaan!

Jalmari Finnen syntymäpäivänä, 11.8. klo 16 esitetään Kangasalan Lepokodilla Jussi Lehtosen kirjoittama pienoisnäytelmä Jalmari Finnen elämästä. Esittäjinä Lehtosen lisäksi Olavi NiemiPirjo Turunen ja Sinikka Meurman. Musiikkia esittää Olavi Niemi haitarilla, lisäksi kuullaan Tukka-teatterin sävellyskilpailun voittajan, kangasalalaisen Heikki Lehtosen säveltämää musiikkia.

kangasalanlepokoti.fi/jalmari-finne-150-v/

Nukketeatteri Hupilainen on yksi Suomen aktiivisimmista harrastajanukketeattereista. Tänä vuonna nukketeatteri viettää 40-vuotisjuhlavuotta tuoden lavalle Tuula Kallioniemen tarinaan perustuvan juhlanäytelmän. Elokuussa Kangasala-talossa avautuu nukkenäyttely. Syksyllä teatteritalo Parvulassa järjestettävässä avointen ovien päivässä pääsee talon tutustumisen lisäksi kokeilemaan itse nukkenäyttelemistä. 

hupilainen.fi