Löydä Kangasalan galleriat

Kangasalan kesägalleriat kutsuvat taiteen ystäviä nauttimaan mielenkiintoisista näyttelyistä ja kauniista maisemista. Lähde matkaan ja löydä kaikki kesäiset näyttelyt!

Kuhmalahden Taidepappila – Kiehtova taidekeskus historiallisessa miljöössä

Kuhmalahden Taidepappila on yksi Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja, ja kiinnostava vierailukohde taiteenystäville.  Vanhassa pappilarakennuksessa toimiva Taidepappila on keramiikkataitelija Teemu Luodon asuin- ja työskentelypaikka. Teemu Luoto -säätiön ylläpitämään Taidepappilaan pääsee tutustumaan sopimuksesta myös ympäri vuoden.

Kesällä 2024 Kuhmalahden Taidepappilan 53. näyttelyn taiteilijoina ovatMeksikossa asuva ja useissa kansainvälisissä näyttelyissä nähty Guillaume Barth, mm.Marimekon printtejä suunnitellut Paavo Halonen, palkittu, Tampereen taideratikankin suunnitellut Juliana Hyrri, Suomen Taiteilijaseuran kuvataidepalkinnon 2023 saaneet Raisa Raekallio ja Misha del Val, Emmi Kallio, Teemu Luoto, Hannamari Matikainen sekä Niina Villanueva. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Aaron Helo.

Vierailuun kannattaa varata aikaa, ja tutustua myös pappilan pihapiirissä kulkevaan taidepolkuun. Käynnin kruunaavat kesäkahvilan herkulliset leivonnaiset.

Taidepappilan Taiteiden yö järjestetään lauantaina 24.8.. Mystisessä pappilan miljöössä nautitaan kulttuurielämyksistä ja hyvästä ruuasta, esiintyjinä mm. Kauko Röyhkä.  

Aukioloajat

2.6 – 31.8.2024

Keskiviikko-sunnuntai 12-18

Taidetie 19, Kuhmalahti

Sahalahden museomakasiini 

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Sahalahden museomakasiini on Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus. Nykyisin se toimii Kangasalan kulttuuripalveluiden ylläpitämänä näyttelytilana, joka on avoinna kesäaikaan. Museomakasiiniin on vapaa pääsy.

Sahalahden museomakasiinin vuoden 2024 näyttelykesässä nähdään Valkeakoski-opiston Sahalahden maalausryhmän teoksia, Sahalahden valokuvaajien digitaalinen kuvashow, Tintti Mikkosen eli Fire Lady’n 25-vuotisjuhlanäyttely sekä Taideyhdistys Elon henkilökuva-aiheinen näyttely. 

Yhteyksiä – Valkeakoski-opiston Sahalahden maalauskurssin näyttely 4.6.–27.6.2024   

Sahalahden valokuvaajien digitaalinen kuvashow 4.6.–27.6.2024 

Fire Lady: 25 vuotta liekeissä – 25-vuotisen taiteilijauran juhlanäyttely 3.7.–27.7.2024 

Taideyhdistys Elo – Henkilökuvia 29.8.2024 

Vanha Pakkalantie 35, 36420 Kangasala 

Aukioloajat

Tiistai–lauantai 12–17 
Maanantaisin ja sunnuntaisin suljettu. 

21.6. ja 22.6. suljettu. Huomioithan, että rakennuksen iän vuoksi rakennus ei ole esteetön. 

Taidetila Terra

Taidetila Terra on Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila. Terran vuosittain vaihtuva näyttelyohjelmisto tarjoaa laajan kirjon taiteen eri muotoja ja tekijöitä taidegrafiikasta valokuvataiteeseen ja keramiikasta maalaukseen. Näyttelytila on esteetön ja maksuton.  

Aukioloajat 

Taidetila Terra on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaisin klo 9–15 (kesälauantaisin 1.6.–31.8. suljettu). 

Keskusaukio 2, 36200 Kangasala 

Galleria Art Villa Armas

Art Villa Armas on Tikkalan perheen kodin yhteydessä toimiva 160 m² galleria, jossa pidetään etenkin kesän aikana erilaisia taidealan kursseja sekä musiikkitapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Armas Branderin katu 8, Kangasala

Taidetalli, Art Majaalahti

Taidetalli on Majaalahden kauniissa järvimaisemissa sijaitseva taidegalleria, jossa on esillä joka kesä useiden taiteilijoiden teoksia ja näyttelyitä.

Avoinna kesäaikaan.

Majaalahdentie 204, 36270 Kangasala

Haaviston parvigalleria

Haaviston parvigalleria sijaitsee luomuleivonnaisia valmistavan Heikin Leivän pihapiirissä entisen navetan ylisillä Kangasalla Saarikylissä. Parvigalleriassa järjestetään kesäisin erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia. 

Näyttely 29.6.-24.7., ”Väreilyä”. Akryyli- ja sekatekniikkamaalauksia, Taideyhdistys Elo ry:n ryhmänäyttely.

Näyttely 27.7.-31.8., ”Annikin kapsekki ja muita tarinoita 1940-50 lukujen lapsuudesta”. Marke Häkkisen akryylimaalauksia, piirroksia ja esinekollaaseja.

Haaviston luomutila, Saarikylientie 888, 36570 Kaivanto

Kesäpäivän galleria

Suloisessa Kesäpäivän galleriassa nähdään kesäisin pieniä näyttelyitä, joissa on usein esillä muun muassa akvarelleja ja grafiikkaa. 

Huhmarintie 36, 36200 Kangasala

Raktori-Talleria 

Raktori-Talleria on entiseen traktoritalliin rakennettu 2022 kesänäyttelytila, jonka näyttelyt painottuvat paikallishistoriaan ja käyttötaiteeseen. Kesän 2024 Hevospitäjä Sahalahti -näyttely esittelee Sahalahden maineikasta hevoshistoriaa sekä maatalouden koneellistumista. Uutena näyttelytilana on Varsa-Talli, josta löytyy keinuhevosia, keppihevosia, heppakirjoja sekä muuta puuhailtavaa lapsille ja lapsenmielisille. 

Aukioloajat

30.6.–28.7.2024, to-su klo 12–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttelytila on esteetön.

Moltsiantie 104 B, 36430 Kangasala, Sahalahti, Pakkala