Kuvassa kori sammaleisen kiven päällä, sen edessä pihlajanmarjoja

Ruskaretki Laipanmaalle

Kangasalan ja Pälkäneen alueella sijaitsee laaja ja monipuolinen Laipanmaan vaellus- ja retkeilyalue. Sopivia opastettuja polkuja löytyy niin kokeneelle vaeltajalle kuin…

Kangasalan ja Pälkäneen alueella sijaitsee laaja ja monipuolinen Laipanmaan vaellus- ja retkeilyalue. Sopivia opastettuja polkuja löytyy niin kokeneelle vaeltajalle kuin lasten kanssa retkeileville.

Laipanmaan 30 kilometriä opastettuja reittejä kutsuvat retkeilijää rauhoittumaan ja liikkumaan monimuotoisen luonnon keskelle. Reitit kulkevat erilaisilla metsäalueilla, soilla sekä metsälampien ja järvien rannoilla, välillä jylhissäkin maisemissa.

Laipanmaan sivustolta löytyvät reittien pituudet ja arvioidut kestot, joten voit helpommin suunnitella retkeäsi jo ennakkoon.

Reitistön varrella on useita laavuja ja nuotiopaikkoja levähtämiseen ja eväiden nauttimiseen. Retkieväät voit ostaa vaikka Sahalahdesta Nikkilän kyläkaupasta tai Aitoon kylältä Anssin kaupasta.

Luonnossa liikkuessasi muista noudattaa jokaisen oikeuksia sekä hyvää retkietikettiä! Tuo roskat pois maastosta tullessasi.

Lisää ideoita luontomatkailuun Kangasalla löydät täältä