Kesälomalla lasten kanssa

Kangasala on pullollaan uusia seikkailuja koko perheelle. On luontoretkiä ja luolalöytöjä, vesileikkejä ja vanhoja autoja, eläinystäviä ja vedessä polskimista. Sadesäällä suunnataan keskustan Kulttuurikortteliin leffaan ja taidemuseoon. Poimi alta lomavinkit, Kangasalla viihtyy koko porukka!

Kangasala on pullollaan uusia seikkailuja koko perheelle. Luontoretkiä ja luolalöytöjä, vesileikkejä ja vanhoja autoja, eläinystäviä ja vedessä polskimista. Sadesäällä suunnataan keskustan Kulttuurikortteliin leffaan ja taidemuseoon.

Poimi alta lomavinkit, Kangasalla viihtyy koko porukka!

Luontoseikkailuja

Eväsretki laavulle on mukava tapa liikkua luonnossa lasten kanssa. Kangasalla on useampikin laavu, joissa pysäköinti on lähellä, ja jonne pääsee lastenvaunuilla. Kirkkojärven kulttuuri- ja luontopolku keskustassa on osittain esteetön, Vehoniemen luontopolulla liikutaan haastavammissa maastoissa.

Pohtiolammen sääksikeskuksella kiikaroidaan sääksien saalistussyöksyjä lintutornista. Alueella on myös minigolfrata, leikkivälineitä sekä ravintola. Pihasta lähtee luontopolku Sarsan muinaismuistoalueelle. Jännitystä etsivä suuntaa Lempokiven ja Ohtolan Pirunkallion luoliin. Mäyrävuoressa luola on suuren hiidenkiven alla.


Autojen hyrinää

Auton ja tien museo Mobiliassa riittää puuhaa koko päiväksi. Erikoiset vanhat autot ihmetyttävät, ja rallimuseossa voi testata omia ajotaitojaan nostalgisella Sega Rally -pelillä. Kesällä pienille autoilijoille on liikennepuisto polkuautoineen, leikkipuisto ja uimaranta.

Vehoniemen Automuseo sijaitsee Vehoniemenharjulla, jonka näkötorniin on jännittävää kiivetä katsomaan maisemia. Kahvion tuoreet munkit nostavat sokeriset suupielet korviin saakka. Iltahämärässä harjulla kannattaa pitää silmät auki, sillä Vehoniemessä asuu kettu.


Eläinystäviä ja rapsutuksia

Söpöjä kotieläimiä, pikkuponeja, lampaita, pupuja, koiria, Kangasalta löytyy monenmoisia karvakamuja. Eläimiä pääsee rapsuttelemaan Kangasalla Lastenmaatila Pikkupihalla Raudanmaalla ja Violan puodilla Kuhmalahdella.  


Violan Puoti Kuhmalahdella

Taidetouhuja ja teatterin taikaa

Kulttuurikortteli kutsuu Kangasalan keskustassa. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa esillä on Hevosia – Horses -näyttely. Kangasalan kirjastossa on monenlaista puuhaa ja tapahtumia lapsille. Teatterin taikaa lapsille tarjoilevat Kangasalan Pikkuteatteri ja Nukketeatteri Hupilainen.


Pulahda ja polski

Kangasalla riittää uimarantoja. Vesaniemessä kuluu koko päivä ja tekemistä riittää hyppytorneista sup-laudan vuokraukseen. Lapsiystävälliset rannat löytyvät myös Liutusta ja Mobiliasta.

Vesipedoja ilahduttaa kesäkuussa avattu kelluvahuvipuisto T3Park. Uimahalli Kuohun huimasta 40 metrin vesiliukumäestä ja aikuiset rentoutuvat päästessään vesiputousaltaan lämpöön. (Kuohu on suljettu heinäkuun).


Majoitu ja syö

Uimahalli Kuohun vieressä sijaitseva Hotelli Kuohu sopii mainiosti lapsiperheille. Ruokahuolto on helppoa, sillä kaikissa huoneissa on jääkaapit ja mikrot. Valmiiseen pöytään pääsee alakerran sushiravintolassa, uimahalli Kuohun kahviossa tai keskustan ravintola Pepperissä.

Vauhdikkaat vinkit:

Saarikylien kesäillat. Kuva: Tiia Ennala