Makumatka silkkitielle

Moni haaveilee talvisin etelän lomamatkasta ja uusien kulttuurien mauista. Vaikka nyt ei pääse lähtemään karkuun talven pakkasia ja pimeyttä etelän…

Moni haaveilee talvisin etelän lomamatkasta ja uusien kulttuurien mauista. Vaikka nyt ei pääse lähtemään karkuun talven pakkasia ja pimeyttä etelän lämpöön, on siitä huolimatta oiva mahdollisuus lähteä makumatkalle silkkitien kattavan makukirjon maailmaan, afganistanilaiseen Ravintola Aryanaan Kangasalle! Mausteinen ruoka lämmittää kehoa ja mieltä lumipyryn keskellä.

Ravintola Aryana on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut Kangasalla silkkitien monipuolisia makuelämyksiä, joiden makujen kirjo juontaa juurensa niin Afganistanin, Persian, Pakistanin kuin Intian alueelle saakka. Aryanan listoilta löytyy laaja kattaus eri Keski-Aasian ruokakulttuurin mausteisia makukokemuksia, mutta myös miedommin maustettuja annoksia kuten pizzat ja pihvit. Lapsia on myös muistettu omalla lastenmenulla.

Aryanan houkutteleva salaattipöytä herättää makuaistit, ja kasvisruoka-annokset ovat vertaansa vailla. Aryana onkin jo vakiinnuttanut paikkansa pirkanmaalaisten kasviruokailijoiden sydämissä, ja ravintolaan tullaan herkuttelemaan pidemmänkin matkan takaa. Kasvisruoka-annoksia on ollut suunnittelemassa ruokatoimittaja, televisiokokki ja kasvisruokavirtuoosi Maija Silvennoinen. Uusimpana kasvisruoka-annoksina listalle saapui loppuvuodesta Tarkari kasvispihvit ja Vegansalaatti, joiden makujen monipuolinen ulottuvuus vie kielen mennessään.

Jos arki kaipaa piristystä, suuntaa makumatkalle afganistanilaiseen ravintola Aryanaan Kangasalle!

Hyvän sijainnin ansiosta ravintolaan on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla mistä suunnasta tahansa.

Ravintola Aryana / Lentolankuja 2, Kangasala / www.aryana.fi

Lounas arkisin klo 11-15.