Mansikka-aika!

Kangasalan marjatiloilla maistellaan kesän suosikkiherkkuja. Lue vinkkimme varmoista marjapaikoista ja lähde retkelle hankkimaan kesän punaiset herkut talteen. Kangasalta voit hankkia…

Kangasalan marjatiloilla maistellaan kesän suosikkiherkkuja. Lue vinkkimme varmoista marjapaikoista ja lähde retkelle hankkimaan kesän punaiset herkut talteen.

Kangasalta voit hankkia mansikat joko valmiiksi poimittuna tai poimia marjasi itse. Ennen lähtöä on hyvä soittaa tilalle tai tarkistaa päivän marjatilanne. Myös valmiiksi poimittu mansikka tulee varata ennakkoon. Tänä vuonna kuiva sää saattaa lyhentää kauden kestoa, joten toimithan ajoissa.

Kun ostat marjat suoraan tilalta, saat varmasti tuoreita herkkuja ja voit samalla fiilistellä maisemia ja maaseudun tunnelmaa. Piipahda samalla reissulla myös kesäkahvilassa, uimarannalla tai näyttelyssä. 

MarjaPuntari

MarjaPuntari kasvattaa mansikoita Kuhmalahdella ilman kemiallisia torjunta-aineita, ja tila on siirtymässä luomutuotantoon. Mansikat myydään valmiiksi poimittuna ja varaus on tehtävä viimeistään noutoa edeltävänä päivänä.

Osoite: Pohjantie 507, 36810 Kuhmalahti

Rekolan biodynaaminen tila 

Rekolan biodynaamisen tilan mansikat ovat luomulaatuisia. Marjat poimitaan itsepalveluperiaatteella ja poimijoita saapuu pitkienkin matkojen päästä. Oma poiminta-aika kannattaa siis varata hyvissä ajoin.

Osoite: Heponiementie 17, 36520 Raikku

Marjatila Tyrnikka

Marjatila Tyrnikka viljelee mansikan lisäksi muun muassa tyrniä ja pensasmustikkaa. Marjoja on saatavilla sekä valmiiksi poimittua että itsepoimien. Tilan tuotteisiin kuuluvat myös marjajuomat, -hyytelöt ja -rouheet.

Osoite: Korpiniementie 29, Sahalahti

Heikkisen puutarha

Heikkisen puutarhan mansikkaa on saatavilla valmiiksi poimittuna ja itsepoimien. Puutarhalta voi ostaa myös muun muassa kesäkukkia ja vihanneksia.

Osoite: Ansaritie 10, Kangasala

Mansikkatila Iso-Hervanta

Iso-Hervannan mansikkatilan marjoja voi ostaa valmiiksi poimittuna tai tulla poimimaan itse. Tila viljelee myös herneitä ja perunoita.

Osoite: Kuhmalahdentie 132, 36810 Kuhmalahti