Kangasalan museot

Museotarjonnasta löydät erilaisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Lähde tutustumaan kulttuuriperintöä vaaliviin kohteisiin.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasala-talossa esittelee korkeatasoisia vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä ympäri vuoden. Museo on nimetty kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mukaan. Kimmo Pyykön pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjän monimuotoista, yli 50-vuotista taiteilijauraa suomalaisella taidekentällä. Museokortti-kohde.

Auton ja tien museo Mobilia

Mobilia on auto- ja tiealan valtakunnallinen vastuumuseo, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa läpi vuoden koko perheelle. Vuosittain vaihtuva päänäyttely esittelee tieliikennealan ilmiöitä, pysyvissä näyttelyissä tutustutaan klassikkoautoihin ja rallihistoriaan. Längelmäveden rannalla sijaitsevassa kohteessa on myös liikennepuisto, museokauppa ja kahvila-ravintola. Museokortti-kohde.

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemen automuseossa on esillä mielenkiintoisia ja upeasti entisöityjä moottoriajoneuvoja eri vuosikymmeniltä. Moottoripyörillä on oma osansa suomalaisen ajoneuvohistorian näyttelyssä. Automuseon kahvio on maan kuulu herkuistaan. Leilan Lelukaupasta löytyy tuliaisiksi vaikka pienoismalleja tai koristeltua posliinia.

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä on maanlaajuisesti merkittävä karjalaisen ja erityisesti siirtokarjalaisen kulttuurin esittelypaikka, jonka kokoelmat on koottu siirtoväen lahjoituksina. Kulttuurihistoriallisessa museossa on esillä mm. perinne-esineitä, käsitöitä, valokuvia, maalaustaidetta, historiallisia dokumentteja ja luetteloitu noin 1200 niteen kirjasto.

Avoinna kesäkuukausina.

Kangasalan Lepokoti

Kangasalan Lepokoti Ukkijärven rannalla huokuu entisaikojen tunnelmaa. Vuosina 1910–1986 toiminut täysihoitola on nykyään entisöity vierailukohde, jonka huoneet ja esineistö kertovat tarinoita värikkäästä historiasta ja talon kuuluisista vieraista. Aikojen saatossa Lepokodilla ovat asuneet ja työskennelleet monet taiteilijat kuten säveltäjä Jean Sibelius Aino-rouvansa kanssa, näyttelijä Tauno Palo, kirjailija Jalmari Finne sekä runoilijat Eeva-Liisa Manner ja Pentti Saarikoski. Lepokodin tarinoihin voi tutustua opastetulla kierroksella ja tapahtumissa. Lepokodilla toimii huoneteatteri ja pihapiirissä kesäteatteri.

Varsamäen Hevosajoneuvomuseo

Varsamäen Hevosajoneuvomuseo esineistö – yli 70 hevosajoneuvoa vaunuista kärryihin ja rattaisiin – kertoo tarinoita entisaikojen elämästä; iloista ja suruista. Suurin osa Sinikka ja Mikko Meurmanin pitämän museon esineistä on tuotu Liuksialan kartanosta, joka on ollut Meurman-suvun hallinnassa 1800-luvulta, ja jonka historiasta nousee monia kiinnostavia henkilöitä ja tarinoita

Avoinna sopimuksen mukaan.

Kangasalan kotiseutumuseo

Kangasalan Kotiseutumuseon näyttelytilat ovat kolmessa kerroksessa ja luetteloituja esineitä on n. 1700. Perusnäyttelyn ohella pidetään myös vaihtuvia Kangasalan historiaan liittyviä näyttelyjä.

Avoinna kesäkuukausina.