Näyttelyt kesällä 2020

Villejä metsän eläimiä ja katutaidetta, huoltoasemanostalgiaa ja autoklassikoita. Kesäkuun alussa yleisölle avautuvat Kangasalan museokohteet tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Lue päivittyvästä…

Villejä metsän eläimiä ja katutaidetta, huoltoasemanostalgiaa ja autoklassikoita. Kesäkuun alussa yleisölle avautuvat Kangasalan museokohteet tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää.

Lue päivittyvästä artikkelistamme, minne kulttuurin ystävän kannattaa suunnata Kangasalla. Muistathan varmistaa tarkat aukioloajat kohteen omilta sivuilta.  

Näyttelykäynnin turvallisuuteen on kiinnitetty museoissa erityistä huomioita. Myös näyttelyvieraita pyydetään huomioimaan turvallisuusohjeet ja muut kävijät.

Tervetuloa nauttimaan kulttuurista, historiasta ja taiteesta Kangasalle!

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasala-talossa nähdään kesällä katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttely. Kankaalle ja suoraan museon seinälle maalatuissa teoksissa ja animaatioissa nähdään villejä metsän eläimiä ja urbaaneja kaupunkiympäristöjä, jotka käsittelevät ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta. Näyttely on esillä 2.6.–23.8.2020.

Lue lisää näyttelystä >

Turvallinen museovierailu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa >

Voit tutustua osaan näyttelyn teoksista jo ennakkoon verkkonäyttelyssä >

Mobilia

Mobilia esittelee kesällä kolme vaihtuvaa näyttelyä, joiden lisäksi voit tutustua Mobilian klassikot -näyttelyyn ja sukeltaa vauhdin maailmaan Rallimuseossa. Mobilia avautuu yleisölle 1.6.2020.

Tankit täyteen -näyttely tarjoilee huoltoasemanostalgiaa ja laittaa pohtimaan, miksi bensiinistä tuli itsestäänselvyys autojen liikuttajana. Näyttely on esillä 31.1.2021 saakka.

Brittihelmiä-näyttelyssä katsastat klassikkoautoja 50-luvun MG TD -avoautosta 80-luvun alun Rover Vitesseen ja Lotus Exceliin.
Näyttely on esillä 31.8.2020 saakka.

Unelma Jäämerestä – Petsamo kartoissa esittelee Petsamon historiaa osana Suomea. Esillä on harvinaisia Petsamoa esitteleviä karttoja, jotka ovat jo itsessään taideteoksia. Näyttely on esillä 21.12.2020 saakka.

Näyttelyiden lisäksi avautuvat myös lasten liikennepuisto, museokauppa ja kahvila Wanhat autot.

Lue lisää näyttelyistä ja Mobilian palveluista >

Turvallinen museovierailu Mobiliassa >

Vehoniemen Automuseo

Vehoniemen Automuseo ja kahvila avaavat ovensa vieraille 1.6.2020. Näyttelyssä pääset tutustumaan Olavi ja Lilja Sallisen sekä heidän perheensä jo 1950-luvulta lähtien kartuttamaan monipuoliseen vanhojen autojen kokoelmaan. Näyttelyssä esillä olevat ajoneuvot vaihtuvat jatkuvasti ja tänä kesänä näyttelyn autojen teemana on ”Kontiot ja Kopteriralli”

Automuseo sijaitsee upealla paikalla Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueella tunnetun Vehoniemen näkötornin naapurissa. Näyttelyvierailun yhteydessä voit nauttia maisemista ja ympäröivästä luonnosta tuoreiden leivonnaisten kera. 

Lue lisää Vehoniemen Automuseosta >

Lisää kulttuurikohteita Kangasalla >