Kaksi henkilöä metsässä luontopolulla.

Ohjattuja retkiä ja luontoaktiviteetteja 2024

Koe patikoiden vanha kulkureitti Vehoniemenharjulta Keisarinharjulle ja Kuohunharjulta Kirkkoharjulle, tai löydä Kaarinanpolun helmet. Retkillä voit nähdä näkötorneja, syviä suppakuoppia, korkeita harjuja ja koet Kesäpäivä Kangasalla -laulun kauniita järvimaisemia. Voit huoletta keskittyä nauttimaan luonnosta, kun opas huolehtii reitistä.

Eräopas Pekka Mikkonen järjestää retkeilytaitokurssi Kangasalla, Aseman alueella su 5.5. klo 11-16. Kurssilla opetellaan mm. retkeilijän suunnistustaitoja, tulen tekemistä, muutamia käytännöllisiä solmuja sekä tutustutaan retkivarusteisiin ja jokaisen oikeuksiin.

Yhteystiedot

Pekka Mikkonen, Skills Service

skills-service.fi

skills.tmi@gmail.com

+358 40 753 7567

Opastetut kävelyretket ja pilatesta luonnossa

Kesäpäivä Kangasalla -kävelyt

Kävelyt vievät Kangasalan kauneimpiin luontokohteisiin. Kävelyn lomassa kuullaan Kangasalan luonnon erityispiirteistä, ja tehdään kehonhuoltoa tarpeen mukaan. Retket ovat kestoltaan 4–8 h, ja hintaan sisältyy kahvilan eväspaketti. Reittivaihtoehdot ilmoitettuina päivinä sekä tilauksesta.

Harjulta harjulle – Vehoniemenharju, Keisarinharju, Kuohunharju ja Kirkkoharju on noin 10 km pitkä upea reitti, jonka varrella koet historiallisen harjujonon, kolme näkötornia, syviä suppamuodostelmia sekä Kesäpäivä Kangasalla laulun järvimaisemia. Matkalla pysähdytään nauttimaan paikallisen kahvilan herkuista. La 11.5. klo 10.

Kaarinan polun helmi retki vie kirkasvetisen ja karun kauniin Heramaajärven ympäri, kallion laelta voi nähdä jopa järven pohjaan. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa, ja on pituudeltaan 7 km. Tauko pidetään kalliolla, josta voi pulahtaa myös uimaan. La 26.5. klo 10.  

Laipan lumoissa – Laipaamaa on yksi eteläisen Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita, pääset aistimaan todellista hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Reitit alkavat vanhalta Rajalan metsäkämpältä, ja kulkevat läpi hämäläisen metsämaiseman, useiden pienten soiden ja järvenrantojen. Matkalla on laavuja evästaukoja varten. Matkan pituus on reitistä riippuen 10–12 km tai ryhmän toiveen mukaan. To 9.5. klo 10.

Näillä retkillä pääset kokemaan liikkeen ja luonnon lumoa meloen sekä huoltamaan ja kuulemaan kehoasi. Kaikkiin retkiin sisältyy kajakki (yksikkö tai kaksikko valinnan mukaan) sekä melontavarusteet ja retkieväät. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla.

Retki voidaan tehdä ilmoitetun ajankohdan lisäksi myös tilauksesta.

To 4.7. klo 10-16 ja to 18.7. klo 15-21 Kuhmalahdella, kokoontuminen Pilatesnavetalla, Rauhaniementie 51, Kuhmalahti.

Retken aluksi huolletaan kehoa pilatesharjoituksilla salissa ja ulkona sekä aktivoidaan melonnassa käytettäviä lihasryhmiä. Välillä nautitaan voileipäkahvit ja illaksi/ iltapäiväksi suunnataan melomaan Längelmävedelle. Kohteemme Tervaniemenlahti on runsaslajinen lintualue, jossa voi nähdä ja kuulla kalasääsken, haikaran, kurjen ja monia muita vesilintuja. Retken kesto on 5-6 h, melontamatka noin 7 km. 

Majoitusmahdollisuus tentsilessä tai riipparissa, varaukset p. 050 3483 648/ Pia.

La 6.7. Ojastenlahden tila, Päijälä, Kuhmoinen ja Su 14.7. Pilatesnavetta, Kuhmalahti, Kangasala

Vietä päivä luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa, aistien metsää ja nauttien ohjatuista harjoituksista, palautuen ja virkistyen. Herkulliset ateriat täyttävät kehon ja mielen tarpeet, rantasaunan lempeät löylyt puhdistavat. Anna luoononvoiman viedä sinut mennessään. 

Ohjelma perustuu aitoon mielen ja kehon läsnäoloon ja ympäröivän luonnon kohtaamiseen. Voit tulla turvallisin mielin ja osallistua ohjaattuun ohjelmaan sen verran kuin koet hyväksi. Voit myös vapaasti levähtää luoonon ja metsän keskellä, js se siinä hetkessä tuntuu parhaalta. 

Päivän aikana:

– Kehon viritystä rauhalliseen tahtiin

– Retki lähiluontoon tutustuen metsään eri aistein

– Herkullista maastoruokaa

– Hiljentyminen omien ajatusten äärellä

– Rantasaunan lempeät löylyt

1.-31.7. Kuhmalahden Pilatesnavetalla maanantai-iltaisin

Yhteystiedot

Pia Rauhalahti, Pilates ja Polku

Rauhaniementie 51
36810 Kuhmalahti/Kangasala

+358 50 348 3648

Eräopas Pekka Mikkonen

Eräopas Pekka Mikkonen

Eräpalvelut Eräopas Pekka Mikkosen ohjaamat erätaitopäivät ja luontoretket esim. tyky-päiviin. Retkeilytaito-, tulenteko- tai vaikka selviytymistaitoteemainen taitopäivä teidän porukallenne. Retkeilytaito: Päivän…

Melontaa ja pilatesta

Melontaa ja pilatesta

Retkellä nautitaan vesiluonnon lumosta sekä huolletaan kehoa ja mieltä. Aloitetaan pilatesharjoituksilla sään mukaan ulkona tai sisällä salissa, avataan kehoa ja…

Luontoretriitti

Luontoretriitti

Luontoretriitti on päivä luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa, aistien metsää ja nauttien ohjatuista harjoituksista, palautuen ja virkistyen. Herkulliset ateriat täyttävät kehon…