Ohjattuja retkiä ja luontoaktiviteetteja 2023

Nyt on tarjolla luontoaktiviteettia monenlaiseen makuun: opastettuja luontokävelyretkiä, pilatesta luonnossa, yhdistettyjä melonta- ja taideretkiä. Valitse mieleisin aktiviteetti ja lähde rauhoittumaan luonnon ääreen!

Opastetut kävelyretket ja pilatesta luonnossa

Kesäpäivä Kangasalla -kävelyt

Kävelyt vievät Kangasalan kauneimpiin luontokohteisiin. Kävelyn lomassa kuullaan Kangasalan luonnon erityispiirteistä, ja tehdään kehonhuoltoa tarpeen mukaan. Retket ovat kestoltaan 4–8 h, ja hintaan sisältyy kahvilan eväspaketti. Reittivaihtoehdot ilmoitettuina päivinä sekä tilauksesta.

Harjulta harjulle – Vehoniemenharju, Keisarinharju, Kuohunharju ja Kirkkoharju n. 20 km pitkä upea reitti, jonka varrella koet historiallisen harjujonon, kolme näkötornia, syviä suppamuodostelmia ja huikeita järvimaisemia. La 20.5. päiväretki klo 11 sekä to 6.7. iltaretki klo 18 alkaen.

Kirkkojärven kierros on noin 10 km pitkä kulttuuri-ja luontopolku, joka kulkee vaihtelevasti läpi luonnontilaisen rantametsikön, kartanon kulttuurimiljöön, peltomaiseman ja nykyaikaisen kävelyreitin. Matkalla on lintutorni ja laavu, jossa nautitaan retkeen sisältyvät eväät. To 1.6. klo 18.

Kaarinan polun helmi Heramaajärvi on karunkaunis ja kirkasvetinen erämaajärvi, jonka luontoa pääsee ihailemaan järven ympäri kulkevalla reitillä. Eväät nautitaan rantakalliolla, josta voi myös pulahtaa uimaan. Reitin pituus on noin 7 km. La 27.5. klo 10. 

Laipan lumoissa – keväällä/ kesäyössä/ ruska-aikaan. Laipaamaa on yksi eteläisen Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita, pääset aistimaan todellista hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Reitti alkaa vanhalta metsäkämpältä, ja kulkee läpi hämäläisen metsämaiseman, useiden pienten soiden ja järvenrantojen. Matkalla on laavu, jossa nautitaan retken eväät. Matkan pituus on 10-12 km/ 4-6 h. To 18.5. klo 10.

Pilatesta luonnossa 3.7.– 8.8.

Kuhmalahdella maanantaisin klo 18

Pilatesta ja patikointia tiistaisin klo 18 

Laipaanmaassa/Isojärven kansallispuistossa/Eräpyhän luonnonsuojelualueella

Yhteystiedot

Pia Rauhalahti, Pilates ja Polku

Rauhaniementie 51
36810 Kuhmalahti/Kangasala

+358 50 348 3648

Lähde opastetuille melonta- ja kulttuuriretkille
Kuhmoisten ja Kangasalan vesille!

Kesällä 2023 Osuuskunta Liippa ja Pilates ja polku, Pia Rauhalahti kutsuvat sinut mukaan kolmeen Melontaa ja kulttuuria -retkeen, joissa pääset tuntemaan liikkeen ja luonnon lumoa meloen, huoltamaan ja kuulemaan kehoasi, sekä nauttimaan taiteesta. Tutustu tapahtumiin ja tule mukaan! Oppaina ja ohjaajina toimivat Pia Rauhalahti ja Päivi Korhonen.

20.7.2023 Melontaa ja Pilatesta, iltaretki, klo 16 – n. 21

Tule melomaan kauniille Längelmävedelle ja huoltamaan kehoa Pian Pilatesohjauksessa. Melontakohteena on upea Tervaniemenlahden lintualue. Luonto ja liike voimaannuttavat sinut ja saat ihanasti aistit hereille. Retkellä melomme n. 6 km.

Kokoontumispaikka: Pilatesnavetta, Rauhaniementie 51, 36810 Kuhmalahti/ Kangasala

Hintaan sisältyy: Pilatesohjaus, kajakki, melontaliivi, aukkopeitto, mela, opastus ja kahvit suolaisella.


21.7.2023 Melontaretki ja Kuhmalahden Taidepappilan kesänäyttely, koko päivän retki, klo 9 – n. 19

Tule melomaan upealle Längelmävedelle ja rentoutumaan vesiluonnon, upeiden maisemien ja taiteen syleilyssä. Luonto, liike ja taide voimaannuttavat sinut ja saat ihanasti aistit hereille. Retkellä melomme n. 17 km.

Kokoontumispaikka: Pilatesnavetta, Rauhaniementie 51, 36810 Kuhmalahti/ Kangasala

Hintaan sisältyy: kajakki, melontaliivi, aukkopeitto, mela, opastus, taidenäyttelyn pääsymaksu ja opastuskierros, lounas ja kahvit.


27.7.2023 Melontaretki ja Päijälän Riihigallerian kesänäyttely, klo 14–20

Tule melomaan kauniille Pitkävesi -järvelle ja rentoutumaan vesiluonnon, upeiden maisemien ja taiteen syleilyssä. Luonto, liike ja taide voimaannuttavat sinut ja saat ihanasti aistit hereille. Päivän lopuksi pääset rantasaunan lempeisiin löylyihin. Retkellä melomme n. 7 km.

Kokoontumispaikka: Ojastenlahden tila, Orivedentie 1944, 17930 Päijälä/ Kuhmoinen

Hintaan sisältyy: kajakki, melontaliivi, aukkopeitto, mela, opastus, taidenäyttelyn pääsymaksu, kahvit suolaisella ja sauna.

Ilmoittautumiset ja peruutusehdot

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Maksuton peruutus viim. 2 viikkoa ennen tapahtumaa.
Ilmoittautuminen Facebookin kautta 

+358 50 348 3648
prauhalahti@gmail.com

tai

+358 50 536 6374
info@oskliippa.fi

Majoitusmahdollisuudet:

Jos tarvitset majoitusta ennen ja/tai jälkeen retken, se onnistuu Ojastenlahden tilalla (aitta, pihamökki ja tentsile).

Kysy majoitusta Päiviltä p. 050 5366 374.