Mies ja nainen pyöräilemässä maalla järven siintäessä horisontissa kesällä.

Polkaise matkaan Järvien reitille

Pyöräillen pääset kokemaan alueen moninaisen luonnon elävästi. Harjut ja järvet ovat oleellinen osa Kangasalan maisemakuvaa. Huikeat näköalat harjuilla takaavat unohtumattoman eväshetken pyöräilyn lomassa.

Kangasala on osa Järvien reitit – pyöräilyreittiä, jossa se muodostaa oman Roine- reittiosion yhdessä Pälkäneen ja Valkeakosken kanssa. Reitillä pääset ihailemaan henkeäsalpaavaa järvi- ja harjumaisemaa, josta inspiraationsa on saanut Topeliuskin.

Roineen reitti

  • Pituus 83 km.
  • Matkasuositus 1-2 päivää.

Reitin varrella pääset tutustumaan Kangasalan kauniisiin järvimaisemiin esimerkiksi Kangasalan satamassa, joka sijaitsee auton ja tien museo Mobilian alueella. Vehoniemen Automuseolla pääset nauttimaan maankuulut munkkikahvit upeissa harjumaisemissa. Lähellä ovat myös Kaivannon keidas ja Vehoniemen Alamajan Kartanokahvila joissa voit nauttia pöydän antimista järvien äärellä.

Kulttuurielämyksiin reitillä pääset tutustumaan Kangasalan keskustassa sijaitsevassa Kangasala- talossa. Rakennus on saanut inspiraationsa paikkakunnan jääkautisesta harjumaisemista. Kangasala-talossa on Kangasala-sali mm. musiikkikonsertteihin ja teatteriesityksiin, Kimmo Pyykkö- taidemuseo, K-Kino elokuvateatteri ja Kulttuuriravintola Jalmari.

Kangasalan keskustassa pääset ruokailemaan ravintoloihin, jossa tarjolla useita vaihtoehtoja oman maun mukaan. Ravintola Paakari on tunnettu ranskalaistyylisestä ruoastaan, jota tullaan nauttimaan pidemmänkin matkan takaa. Trattooria Pazzi on italialaistyylinen ravintola pienellä ripauksella skandinaavisuutta. Pepper Bar & Restaurant on moneen makuun sopiva ravintola, jossa tarjolla mm. burgereita, siipiä ja muita liharuokia.

Nyt kannattaa lähteä tutkimaan kuvankaunista Roineen reittiä järvi- ja harjumaisemissa!

Linkki reittikarttaan tästä