Talviriemuja Sorolassa

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Alueen helmi ovat yli 300 askeleen kuntoportaat, Sorolamportaat,…

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Alueen helmi ovat yli 300 askeleen kuntoportaat, Sorolamportaat, mutta talvisin alueelle houkuttelevat myös hiihtoladut, pulkkamäki ja iso kotalaavu, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia omia eväitä.

Sorola ja Kirkkoharjun ulkoilualue on monipuolinen ja tekemistä riittää koko päiväksi. Pakkaa siis mukaan retkieväät ja nauti talvesta!

Sorolan virkistysalueen tykkilumilatu on suosittu.

Ensilumenlatu ja reittejä Tampereella saakka

Sorolassa on suosittu ensilumenlatu, joka rakennetaan joulukuussa heti säiden salliessa. Tänä vuonna tykkilumen latureitti on joulun alla ajettu Sorolan montulta Kyötikkälän urheilukentälle sekä 100 metrin pätkä Tursolan koululta Sorolan montun parkkipaikoille. Kyötikkälän urheilukentällä on latu vapaan- ja perinteiden tavan hiihtäjille ja lisää latuja luonnonlumilatuja kunnostetaan heti kuin mahdollista.

Viimeisimmät tiedot latutilanteesta voit katsoa Liikkuva Kangasala -Facebook-ryhmästä.

Sorolan pulkkamäki on täynnä laskijoita aamusta iltaan. Olethan varovainen ja lasket ainoastaan pulkkamäeksi osoitetulla alueella.

Reippailua Kirkkoharjulla

Sorolan montulta noustaan kuntoportaita Kirkkoharjulle, joka tarjoaa komeita maisemia ja monipuolisia reittejä retkeilijöille ja ulkoilijoille. Ulkoilemaan pääsee siis myös ilman suksia, vaikkapa koiraystävän kanssa.

Valaistu Kirkkoharjun liikuntareitti kuljettaa hiihtäjät Kirkkoharjun näkötornille ja Kirkkoharjun kahvilalle, jonne matkaa on noin 4 kilometriä.

Kävelijöille ja pyöräilijöille soveltuva merkattu talvireitti näkötornille lähtee Sorolassa parkkipaikan kulmalta ja päätyy näkötornilla kahvilan taakse.

 

Sorolan kuntoportaissa on näköalatasasnteita, joissa pääsee ihastelemaan maisemia.

Pysäköinti

Sorolassa on myös oma pieni pysäköintialue, mutta alueen suuren suosion takia auto kannattaa jättää lyhyen kävelymatkan päähän Kyötikkälän urheilukentän parkkipaikalle. Kyötikkälästä kävellessä saakin hyvät alkulämmittelyt päälle ennen Sorolan pulkkamäkiä, hiihtolatuja ja kuntoportaita.

Kyötikkälän parkkipaikan osoite: Lätsä-Pekan tie 19, Kangasala.

Muistathan täydessä pulkkamäessä huolehtia turvallisuudesta; niin vauhdista kuin turvaväleistäkin.

Paikallisen sporttivinkit

Lue kangasalalaisen Kaisan vinkit kinkun sulatukseen Sorolassa ja harjulla täältä!