Talviriemuja Sorolassa

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Alueen helmi ovat yli 300 askeleen kuntoportaat, Sorolamportaat,…

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue on löytänyt paikkansa niin kangasalalaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Alueen helmi ovat yli 300 askeleen kuntoportaat, Sorolamportaat, mutta talvisin alueelle houkuttelevat myös hiihtoladut, pulkkamäki ja iso kotalaavu, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia omia eväitä.

Sorola ja Kirkkoharjun ulkoilualue on monipuolinen ja tekemistä riittää koko päiväksi. Pakkaa siis mukaan retkieväät ja nauti talvesta!

Ensilumenlatu ja reittejä Tampereella saakka

Sorolassa on suosittu ensilumenlatu, joka rakennetaan joulukuussa heti säiden salliessa. Kyötikkälän urheilukentällä on latu vapaan- ja perinteiden tavan hiihtäjille ja lisää latuja luonnonlumilatuja kunnostetaan heti kuin mahdollista. Talvella hiihtoreiteille pääsee vaikka Tampereelta, lähde aamulla matkaan, nauti ihana lounas Kirkkoharjun kahvilassa ja hiihdä illaksi kotiin. Täydellinen lähiloma!

Viimeisimmät tiedot latutilanteesta voit katsoa Liikkuva Kangasala -Facebook-ryhmästä.

Sorolan pulkkamäki on täynnä laskijoita aamusta iltaan. Olethan varovainen ja lasket ainoastaan pulkkamäeksi osoitetulla alueella.

Reippailua Kirkkoharjulla

Sorolan montulta noustaan kuntoportaita Kirkkoharjulle, joka tarjoaa komeita maisemia ja monipuolisia reittejä retkeilijöille ja ulkoilijoille. Ulkoilemaan pääsee siis myös ilman suksia, vaikkapa koiraystävän kanssa.

Valaistu Kirkkoharjun liikuntareitti kuljettaa hiihtäjät Kirkkoharjun näkötornille ja Kirkkoharjun kahvilalle, jonne matkaa on noin 4 kilometriä.

Kävelijöille ja pyöräilijöille soveltuva merkattu talvireitti näkötornille lähtee Sorolassa parkkipaikan kulmalta ja päätyy näkötornilla kahvilan taakse.

 

Sorolan kuntoportaissa on näköalatasanteita, joissa pääsee ihastelemaan maisemia.

Pysäköinti

Sorolassa on myös oma pieni pysäköintialue, mutta alueen suuren suosion takia auto kannattaa jättää lyhyen kävelymatkan päähän Kyötikkälän urheilukentän parkkipaikalle. Kyötikkälästä kävellessä saakin hyvät alkulämmittelyt päälle ennen Sorolan pulkkamäkiä, hiihtolatuja ja kuntoportaita.

Kyötikkälän parkkipaikan osoite: Lätsä-Pekan tie 19, Kangasala.