Talviloma Lakeland Villages alueella

Talviloma Lakeland Villages -alueella Kangasalla, Pälkäneellä ja Kuhmoisissa tarjoaa vauhdin hurmaa laskettelurinteissä, vauhdikkaita laskuja vesiliukumäessä ja talven riemua hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla. Miksi käyttäisit lomapäivän matkustamiseen, kun kaikki hyvän loman ainekset löytyvät läheltä?

Lähdetäänkö hiihtolomalla kylille? ❄️⛄  Kangasalan, Pälkäneen ja Kuhmoisten muodostamalta Lakeland Villages -alueelta löytyvät luontokohteet, aktiviteetit, tapahtumia ja kulttuuria koko perheelle. Luvassa on lumisia seikkailuja, hulvatonta menoa ja unohtumattomia hetkiä yhdessä.

Hiihtolomatekemistä Kangasalla 23.2 -3.3.2024 

Polskimista ja rentoutumista uimahalli Kuohussa 

7 erilaisessa altaassa uidaan, jumpataan ja lasketaan 40-metrisessä vesiliukumäessä yhdessä koko perheen kanssa. Talvilomasäpinät tuovat hiihtolomalla extraohjelmaa tarjontaan. La 24.2 Vesisankarit-tapahtuma on koululaisille suunnattu vesipelastus- ja taitotapahtuma. 29.2–3.3 Aquaglide seikkailurata haastaa kokeneemmankin vesipedon. Aktiivisen uimareissun jälkeen lounas maistuu Kuohun lounaskahviossa. Katso myös edullinen hotellipaketti hotelli Kuohussa!

Lisätiedot: https://kangasalanuimahalli.fi/ 


Kangasala-talo – Aina jotain erityistä 
Kangasala-talo sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tämä kulttuurin koti aivan kulman takana, bussipysäkin vieressä tai vain 20min ajomatkan päässä Tampereelta. Lauantaina 24.2 kajahtaa RÄYH! kun Hevisauruksen – Vuoden Räyhäisin Keikka! saapuu Kangasala-saliin. Tästä hyvää vauhtia kansainväliseksi ilmiöksi kasvavasta kokoperheen suosikki yhtyeen jurahevimusikaali kannustaa kaikenlaisen tekemisen arvostamiseen ja omien unelmien kuuntelemiseen ja tavoittelemiseen. To 29.2. Kangasala-salin valloittaa lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki Jokeri Pokeri Box. DeLuxe Show – kiertue tarjoaa maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashow’lla. 

Lisätiedot: https://kangasala-talo.fi/ 

 
R3 Winter Fest -talvitapahtuma Raikussa 

Tutulla Peltolan tilalla vietetään jo toista kertaa koko perheen R3 Winter Fest -talvitapahtumaa la 17.2. Päivätapahtuma kello 13–17 on suunnattu koko perheelle ja illalla kello 18–23 on aikuisten vuoro after ski -henkisessä illanvietossa. Tilan rinnepellolla saa huimat vauhdit pulkalla tai muilla laskuvälineillä. Rantapellolle on jäädytetty luistelukenttä, ja rantaan on rakennettu pieni lumikammi. Päivä sujahtaa mukavasti poniratsastuksen ja kasvomaalauksen parissa sekä paloautoa ihmetellen – R3 Cafen herkkuja unohtamatta! 

Lisätiedot: https://www.r3festival.fi/ 

Mobilia – Koettavaa läpi vuoden 
 
Auto- ja tieliikenteen valtakunnallinen vastuumuseo tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. La 24.2. kolmatta kertaa järjestettävä Perhepäivä tuo Mobiliaan markkinatunnelmaa ja puuhaa lapsille Touhutorilla. Glitterhaltijan piste, leikkiautojen katsastuspiste sekä Yksisarvinen-maskotti tuovat unohtumattomia kohtaamisia perheen pienimmille. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. 

Lisätiedot: https://mobilia.fi/fi/tapahtuma/mobilian-perhepaiva-2024/ 

 
Talvilomalla eläintenhoitajaksi Raudanmaalle 

Lastenmaatila Pikkupiha tarjoaa talvilomalaisille mahdollisuuden tutustua eläinväkeen hieman lähemmin kuin aikaisemmin. Pikkupiha ja lounaskahvila Mäyrä ovat avoinna 23. – 24.2 ja 1. – 2.3 klo 10–20. Lauantai-iltaisin klo 18 alkaen jääkiekkokaukalosta jäävät mailat pois ja kaukalo muuttuu ulkoilma diskoksi.  
 
Lisätiedot: https://www.facebook.com/raudanmaakangasalla?locale=fi_FI 

 
Pilates ja polku – Talvista luontoliikuntaa 
Pitäisikö päivittää omaa hiihtotekniikkaa tai kokeilla jotain aivan uutta? Pilates ja Polku tarjoaa kaikille yksilöllistä polkua luontoon ja liikkeeseen. Ke 28.2. Liukulumikenkäretki hiihdellään talvisessa luonnossa leppoista tahtia välillä pysähtyen nokipannukahvin ääreen laavulle. Maastohiihtoklinikalla saat ohjausta hiihdon tekniikkaan ja kehonhallintaan helpottaaksesi menemistä. Lähde retkelle tai varaa henkilökohtainen opastus yhdessä kaverin kanssa. 

Lisätiedot: https://www.pilatesjapolku.fi/ 
 

Hiihtolomatekemistä Pälkäneellä 23.2 -3.3.2024 

 
Sappee viikon jokaisena päivänä! 
Laskettelu, talvipyöräily, lumikenkäily, hiihto, majoitus ja tapahtumat löytyvät kaikki samasta paikasta. Vauhtia ja iloista menoa löytyy koko perheelle – käytössäsi 13 rinnettä ja 13 km latuja! Hiihtoloman alkeiskurssilla lapset pääsevät ohjatusti tutustumaan lasketteluun. Tapahtumakeskus Huipun iltaohjelmassa tarjolla Ali Jahangirin stand up -keikka sekä huippuartisti STIG.  

Lisätiedot: www.sappee.fi 

 
Lasten Hiihtoloma Bingo Nuijantalolla 
Lasten omassa hiihtolomabingossa to 29.2. klo 14 alkaen on mahtavia karkki – ja lelupalkintoja! Ketkä ovat lomaviikon bingovoittajia? Nyt kannattaa tulla kauempaakin! Historiallinen Nuijantalo Pälkäneen keskustassa, Onkkaalantie 102, Pälkäne.  
 
Lisätiedot: https://tapahtumat.palkane.fi/fi-FI/page/65b9f38e69326669615cd433?count=24&sort=creationDate&reverse=true 

 
Luopioisten Talvikirmaus 

Lauantaina 24.2. Luopioisten kirkonkylä kutsuu kaikkia perinteiseen talvikirmaukseen, joka järjestetään Mikkolan alueen idyllisessä pihapiirissä. Luvassa jännitystä potkukelkkaformuloissa klo 11 ja kivaa puuhaa perheille! Ovet avoinna klo 10–14 pihapiirin kahviloissa, myymälöissä ja näyttelyissä. Os. Keskitie 5 E, Luopioinen.  
 
Lisätiedot: https://kukkialle.fi/tapahtumat/ 

 
Hetki äänimaljarentoutuksessa itsellesi 

Hiihtoloman hulinoissa on hyvä ottaa myös hetki itselleen. MinnaMaarit tutustuttaa kokemattomankin kävijän jooga- ja äänimaljarentoutukseen sunnuntaisin Nuijantalolla, Onkkaalantie 102, Pälkäne. Hetkeen tarvitset vain oman alustan ja rennot vaatteet. Rentouttavaa hoitoa keholle ja mielelle! 

Lisätiedot: https://tapahtumat.palkane.fi/fi-FI/page/65c21bcff69a8049ff3a6fd7?count=24&sort=creationDate&reverse=true 

 
Hiihtolomatekemistä Kuhmoisissa 23.2 -3.3.2024 

Yhteistä perheen ulkoilua Isojärven kansallispuistossa 

Talvella on ihanaa suunnata yhdessä luontoon! Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisten keskustan kupeessa vain reilu tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Monipuolinen reitistö tarjoaa nähtävää ympärivuoden rotkolaaksojen lomassa. Hyvällä varustautumisella takaat onnistuneen päiväretken kansallispuistoon. 
 
Lisätiedot: 

https://www.luontoon.fi/isojarvi

Hiihtoa hiihtolomalla 

Kuhmoisista löytyy noin 40 km hiihtolatuja, joita ylläpidetään kunnan, yksityisen ja kolmannen sektorin avustuksella. Kokoperheelle sopivia hiihtolatuja löytyy niin perinteiselle kuin vapaalle hiihtotyylille. Keskustan tuntumasta löytyvä valaistu latu mahdollistaa myös myöhäisen liikkumisen. 
 
Lisätiedot: https://www.kuhmoinen.fi/content/fi/1/20573/Hiihto%20ja%20luistelu.html