Ihmisiä illalla konsertissa

Tapahtumien Kangasala

Kesäinen Kangasala on täynnä tapahtumia! Olet sitten kiinnostunut hyvästä ruuasta, country-musiikista, klassisesta tai jazzista – kaikkea on tarjolla! Osa tapahtumista tarjoaa myös ilmaiskonsertteja tai edullisempia lippuja ajoissa varaaville. Katso artikkelin lopusta myös majoitustarjous hotelli Kuohuun!

Kangasala Classicin mainosjuliste, jossa nainen viulun kanssa ulkona puiden ympäröimänä

Kangasala Classic 13.-16.6.2024

Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaali valaisee neljättä kertaa kaupungin musiikkitaivaan monipuolisella ja lumoavalla ohjelmistolla. Tämän vuoden teemana on Valo. Festivaali tarjoaa tänä vuonna runsaan annoksen elämyksiä, kuten Kamus-kvartetin tähdittämän ennakkokonsertin ja TV:stä tutun Salla Paajasen juontaman toivekonsertin Kangasala-talolla, ilmaisen puistokonsertin Arboretum Frickissä ja tunnelmallisen yökonsertin Pälkäneen Rauniokirkolla. Festivaali tuo jälleen Kangasalle konsertoimaan joukon klassisen musiikin huippuammattilaisia. Esiintymässä ovat muiden muassa menestyksekästä solistiuraa tekevä viulisti Tami Pohjola, maamme eturivin pianisteihin lukeutuva Johannes Piirto, Turun sellokilpailujen voittaja Tatu Kauppinen sekä Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti Lauri Kankkunen.

kangasalaclassic.fi

Kangasala Fest 12.-13.7.2024

Ruoka-, viini- ja musiikkifestivaali Kangasala Fest järjestetään Kangasalan Kesäteatterin upeassa miljöössä nyt kolmatta kertaa. Huippuesiintyjien lisäksi festivaali on erityisen tunnettu korkeatasoisesta ruoka- ja juomatarjonnasta. Festivaaleilta löytyy mm. tunnetun tamperelaisen Bistro C:n alusta asti itse valmistettua ruokaa kotimaisista raaka-aineista. Sasor tarjoilee maukkaita skandiherkkuja ja Sorella lihaisia herkkuja laavakivigrillistä. Ruokailun yhteydessä voi nauttia erikoisempiakin viini­herkkuja tai Kuplabaariin antimia. Esiintyjinä Kangasala Festeillä nähdään mm. Antti Ketonen, Frans Harju, Kuningasidea, Katri Ylander ja Dingo.

kangasalafest.fi

Harjufest 26.-27.7.2024

Tänä vuonna juhlitaan jälleen kaksipäiväisiä kaupunkifestareita, kun Harjufest järjestetään aivan Kangasalan keskustassa sijaitsevan Kirkkoharjun näkötornin juurella. Esiintyjinä nähdään mm. Irina, Muska sekä Dalindèo, ja luvassa monipuolinen kattaus eri musiikkilajeja. Ilmaistapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset juhlijat.

kangasala.fi/tapahtumat/

R3-festival 16.-17.8.2024

Ainutlaatuinen country rock -festivaali Raikku Rokkaa ja Rakastaa järjestetään Kangasalan Raikussa pe–la 16.–17.8.2024. Festivaalialue sijaitsee Peltolan tilan pihapiirissä, hämäläisessä maalaismaisemassa Raikunjärven rannalla. R3-festivaali on kasvanut vuosien varrella yhdeksi kotimaan merkittävimmistä country rock -tapahtumista.

R3-festivaalin tunnelma syntyy paitsi hyvästä musiikista mutta myös kaikesta muusta sen ympärillä: hyvästä ruuasta ja juomasta sekä erilaisista viihtyisistä tiloista, joissa on voi viettää illan aikana. Tulevana kesänä Raikussa nähdään ripaus tähtipölyä suoraan country-musiikin sydänmailta Amerikan Tennesseestä, kun festivaalin vieraaksi saapuu Bucky Covington. Kotimaassa hänen uransa lähti lentoon Amerikan Idol -kilpailusta, jossa hän sijoittui kahdeksanneksi. Bucky Covingtonin lisäksi estradille nousevat perjantain ja lauantain aikana muun muassa Mikko Alatalo & Alatalo Country Bros, Steve n’ Seagulls ja Cross Country Hillbillies.

r3festival.fi/

Kangasalan laaja tapahtumatarjonta löytyy osoitteesta kangasala.fi/tapahtumat/

Poimintoja 2024

 • 11.5. Lamminrahka Trail Run
 • 18.5. Kangasalan Yrittäjien Kevätmarkkinat
 • 1.6. Kesänavaus Kangasalla – Kotiseutumuseolla “Kangasala-laulun koti” -avajaiset
 • 8.6. Avoimet kylät-tapahtuma Vilpeilän kylätalolla, klassisen musiikin konsertti ja kirpputori
 • 16.6. Valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtumapäivä Arboretum Frickissä
 • 20.6. Sylvias visa -runon syntymäpäivä. Yleisötapahtumat Haralanharjun näkötornilla sekä Kangasalan Kotiseutumuseolla.
 • 29.6. Sahalahden Suvimarkkinat
 • 24.-30.6. Lasten Löytöretkiviikko
 • 24.7. Lasten Festarit Mobiliassa
 • 1.8. Piknik-konsertti Vilpeilän kyläkoululla, esiintyjänä countrymies Stenari
 • 11.8. Jalmari Finne 150 v.
 • 28.9. Vetouistelun Häme Cup

Jää yöksi!

Nauti tapahtumasta, äläkä huolehdi kotiin ajamisesta. Kangasalan majoitustarjonta sisältää vaihtoehtoja hotelliöistä mökkeihin ja lukuisiin AirBnB-paikkoihin. Kangasalan keskustassa sijaitseva hotelli Kuohu tarjoaa edullisen majoitushinnan suurimpien tapahtumien yhteydessä.

Varaa koodilla matkailukangasala osoitteesta hotellikuohu.fi/