Kaarinanpolku

Kaarinanpolku on suosittu noin 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, jolla voi patikoida myös lyhyempiä osuuksia. Reitti ulottuu Kangasalan pohjoisosasta etelään Lempäälän rajalle, jossa se yhdistyy Lempäälän puolella kulkevaan Birgitan polkuun.

Kaarinanpolulla retkeillään monipuolisissa maastoissa. Reitistön eteläinen osa kulkee Salmuksen Natura-alueella ja harvinaisen Koukkurahkan suon maisemissa, pohjoisessa läpi arvokkaiden luonnonsuojelualueiden kilpikaarnamäntymetsineen. Keskiosassa liikutaan kaupungin taajama-alueella ja palveluiden lähellä.

Reitti on merkitty maastoon sinisin merkein ja viitoin, ja siltä on yhteys myös Tampereen ja Kangasalan liikuntareiteille.

Reitillä on viisi laavua: Katajajärven kotalaavu, Mustijärven laavu, Personkolon laavu, Norojärven laavu sekä Lempäälän puolella reitin päätepisteessä Vähä-Riutan laavu. Nukkumiseen soveltuvia laavuja ovat neljä viimeisintä. Vähä-Riutan laavu on jopa 20 hengelle ja talviyöpymiseen sopiva.

Joutsenenpesän reitti
Reitti: n. 8 km, P-alueelta Norojärven laavulle n. 3 km
Vaativuus: keskivaikea
Lähtö reitille: Säynäjärventie (Kaarinansillan yli)
Muuta kohteessa: Norojärven laavu nuotiopaikkoineen ja käymälöineen, Personkolon laavu

Reitti kiertää Norojärvet ja Joutsenenpesä-järven kauniissa kangasmetsässä. Norojärven rannalla sijaitsee Kaarinanpolun pohjoisin laavu sekä nuotiopaikka ja käymälä.

Pehkusuon ja Puikkarinvuoren reitti
Reitti: 2–3 km
Vaativuus: helppo
Lähtö reitille: Säynäjärventie

Reitti kiertää kallioisessa kangasmetsässä ja välillä on lyhyt metsätieosuus. Noin viiden kilometrin reitti koostuu kahdesta lyhyemmästä reitistä: Puikkarinvuoren reitistä (n. 2 km) ja Pehkusuon reitistä (n. 3 km). Mukavan lyhyt reitti sopii perheen pienemmille.

Heramaanjärven kierros
Reitti: n. 4,5 km tai 9 km
Vaativuus: keskivaikea
Lähtö reitille: Säynäjärventie, kaksi lähtöpaikkaa

Heramaajärvi on kaunis ja karu erämaajärvi. Se on luonnontilainen ja kirkasvetinen: näkyvyyttä on jopa 8–10 metrin syvyyteen.

Vieraile verkkosivuilla
Juoksu ja polkujuoksu kävely ja vaeltaminen Lintujen tarkkailu ja luonnon eläimet Luonnonpuisto Marjanpoiminta Näe ja koe Patikointi

Osoite

Säynäjärventie 392, 36120, Suinula

Puhelin

+358 50 3152854

Sähköposti

info@visitkangasala.fi
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna

Sijainti

Muita kohteita

Haralanharjun kauneus innoitti Sakari Topeliuksen luomaan sävellyksenä laajalti tunnetun Kesäpäivä Kangasalla -runon. Alue on suosittua ulkoilumaastoa, ja Haralanharjun näkötornista jylhä...
Luontoretriitti on päivä luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa, aistien metsää ja nauttien ohjatuista harjoituksista, palautuen ja virkistyen. Herkulliset ateriat täyttävät kehon...
Sahalahden Kontula on vuonna 1926 valmistunut monitoimitalo Pirkanmaalla. Talo on toiminut jo vuosikymmeniä juhlien ja harrastamisen keskuksena. Rakennus on kokenut...