Lapinsaaren ulkoilualue

Lapinsaari on yhteydessä mantereeseen, ja sulan maan aikaan laavulle sekä nuotiopaikalle on esteetön kulku lastenvaunuilla ja pyörätuolilla. Talvisin Lapinsaari on myös retkiluistelijoiden suosiossa. Lapinsaaressa on laavu, nuotiopaikka, taukokatos, puuliiteri, käymälä ja veneranta. Laavujen käyttöaste Kangasalla on suuri, joten omat puut kannattaa ottaa mukaan, jos haluat varmistua tulistelusta.

Tie kohteeseen on paikoitellen kapea, joten huomioithan muut tielläliikkujat.

Kaupunkiveneellä saariretkelle
Kangasalan lainattavat kaupunkiveneet sijaitsevat Toosilanniemen venerannalla. Souturetkelle voi suunnata vaikkapa Santasaareen, jonne matkaa on 5 kilometriä. Santasaaressa on kaupungin ylläpitämä virkistysalue kotalaavuineen ja käymälöineen. Santasaaresta matkaa voi jatkaa Lapinsaareen. Laavuilla voi pitää taukoa ja Lapinsaaressa voi myös yöpyä.

Santasaari
Santasaari on suosittu talviretkikohde Kangasalla. Kesällä Santasaareen pääsee vesiteitse, talvella jään kantaessa myös jäätä pitkin kävellen. Santasaaressa on uusi kotalaavu tulistelua varten.

Info
Reitti: Ei merkittyä reittiä, polku kulkee Toosilanniemen rannassa.
Osoite: Lapinsaarentie 85, 36120 Kangasala. Matkaa pysäköintipaikalta laavulle on n. 500 m.
Muuta kohteessa: Laavu, nuotiopaikka, puuliiteri, taukokatos, käymälä ja veneranta
Sopivuus: Lapsinsaari on helppo kohde lapsiperheille.

Vieraile verkkosivuilla
kävely ja vaeltaminen Luontoretki Näe ja koe Patikointi

Osoite

Lapinsaarentie 85, 36120, Kangasala

Puhelin

+358 41 3147221

Sähköposti

info@visitkangasala.fi
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna

Sijainti

Muita kohteita

Kangasalan kesäteatteri sijaitsee kauniilla paikalla Längelmaveden rannalla. Teatterissa on 400 selkänojallista ja numeroitua istumapaikkaa, joista neljä soveltuu pyörätuolille. Katsomo on...
Viihtyisä edustussauna oleskelutiloineen ja upeine maisemineen tarjoaa henkeäsalpaavat puitteet noin 40 hengelle niin firmojen kuin yksityishenkilöidenkin erilaisiin tilaisuuksiin. Massiivinen AITO-kiuas...
Arboretum Frick on satumainen puutarha, jota vuokrataan yksityistilaisuuksiin.