Vehoniemen luontopolku

Vehoniemen luontopolku tutustuttaa harjuluontoon. Noin kahden kilometrin mittainen reitti kulkee moninaisessa luonnossa harjun rinteillä, Roineen rannassa ja supan pohjalla Uhkainlammella.

Reitti kulkee paikoitellen jyrkässä maastossa, mutta portaiden ja pitkospuiden ansiosta soveltuu erinomaisesti myös lapsille.

Luontopolulle on kätevintä lähteä Vehoniemen automuseon pysäköintialueelta, jossa on alueen opastaulu. Automuseon kahvilassa kannattaa poiketa herkuttelemassa ennen tai jälkeen retken.

Vehoniemenharju sijaitsee Längelmäveden ja Roineen välisellä kannaksella, ja korkein kohta on 135 metriä meren pinnan yläpuolella. Harjun länsipuolella luontopolku kulkee Roineen rantaa. Harjun laella sijaitsevasta näkötornista aukeavat upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Vehoniemen alueella on myös Suomen suurimpiin kuuluva suppakuoppa, punamultalukko, joka sijaitsee noin 3 kilometriä Vehoniemenharjulta etelään. Vehoniemen soramontun laavu sijaitsee punamultalukon läheisyydessä.

Vieraile verkkosivuilla

Osoite

Vehoniemenharjuntie 92, 36570, Kangasala

Puhelin

+358 50 3152854

Sähköposti

info@visitkangasala.fi

Sijainti

Muita kohteita

Ranta-Koivistossa pääset nauttimaan kesäpäivästä ja ulkoilmasta frisbeegolfia pelaten. Ranta-Koivistolla sijaitseva Ranta Rata on yhdeksänväyläinen, sen par on 28, ja väylien...
Elokuvista ja karjanpaimennuksesta sirkukseen rantautunut whip cracking sisältää monipuolista ja vastuullista ruoskan käsittelytaitoa sekä tietoa. Sukella lajin historiaan ja kokeile...
Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueella sijaitsee Vehoniemen Automuseo – Suomen suosituin ajoneuvomuseo. Esillä on loistoautoja, käyttöautoja, erikoisuuksia sekä moottoripyöriä vuosikymmenien varrelta. Jatkuvasti vaihtuvaan...