Vehoniemen luontopolku

Vehoniemen luontopolku tutustuttaa harjuluontoon. Noin kahden kilometrin mittainen reitti kulkee moninaisessa luonnossa harjun rinteillä, Roineen rannassa ja supan pohjalla Uhkainlammella.

Reitti kulkee paikoitellen jyrkässä maastossa, mutta portaiden ja pitkospuiden ansiosta soveltuu erinomaisesti myös lapsille.

Luontopolulle on kätevintä lähteä Vehoniemen automuseon pysäköintialueelta, jossa on alueen opastaulu. Automuseon kahvilassa kannattaa poiketa herkuttelemassa ennen tai jälkeen retken.

Vehoniemenharju sijaitsee Längelmäveden ja Roineen välisellä kannaksella, ja korkein kohta on 135 metriä meren pinnan yläpuolella. Harjun länsipuolella luontopolku kulkee Roineen rantaa. Harjun laella sijaitsevasta näkötornista aukeavat upeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Vehoniemen alueella on myös Suomen suurimpiin kuuluva suppakuoppa, punamultalukko, joka sijaitsee noin 3 kilometriä Vehoniemenharjulta etelään. Vehoniemen soramontun laavu sijaitsee punamultalukon läheisyydessä.

Vieraile verkkosivuilla

Osoite

Vehoniemenharjuntie 92, 36570, Kangasala

Puhelin

+358 50 3152854

Sähköposti

info@visitkangasala.fi

Sijainti

Muita kohteita

Kirkkojärven ympäri kulkeva kulttuuri- ja luontopolku on viehättävä, noin 10,5 kilometrin mittainen reitti, jonka voi kulkea kokonaan tai valita lyhyemmän...
Tervetuloa Kangasalan Saarikyliin korkeatasoisiin huviloihimme pitämään modernisti erilainen kokouspäivä, tiimipalaveri, saunailta tai elämäsi tärkein juhla. Roine-järven näköala tulvii täyskorkeista ikkunoista...
Mobiliassa pääsee tutustumaan suomalaiseen liikennehistoriaan. Päärakennuksesta löytyy ydinnäyttely Kertomuksia teistä, joka vie katsojan suomalaisen tien tuhatvuotisen historian pyörteisiin. Samassa rakennuksessa...