Vehoniemenharjun näkötorni

Maisema näkötornilta avautuu lounaaseen Roineelle ja Saarikylien kulttuurimaisemaan, jossa on ollut kyläasutusta jo satoja vuosia. Saarikylien takana siintävät Valkeakosken tehtaat savupiippuineen. Näkötornista koilliseen näkyy Längelmäveden Heposelälle ja kaakossa Raikun kylän lumoava maisema kumpuilevine maastoineen.

Kauniilla Vehoniemen harjulla, keskellä luonnonsuojelualuetta sijaitsevalla näkötornilla on pitkät perinteet. Ensimmäisen näkötornin nykyiselle paikalle rakennutti kangasalalainen kanslianeuvos A.W. Liljestrand vuonna 1892. Nykyinen torni on rakennettu vuonna 1927.

Tänä päivänä näkötornia hoitaa Metsähallitus, ja tornia ympäröivä metsä on suojelualuetta. Aluetta kiertää opastettu luontopolku, jonka opastaulu sijaitsee harjun näkötornin viereisen Vehoniemen Automuseon parkkialueella.

Vieraile verkkosivuilla

Osoite

Vehoniemenharjuntie 78, 36570, Kangasala

Puhelin

+358 50 3152854

Sähköposti

info@visitkangasala.fi

Sijainti

Muita kohteita

Rallimuseo sijaitsee auton ja tien museo Mobiliassa. Rallimuseo pitää sisällään laajan katsauksen ralliautoilun historiaan. Näyttelyssä pääsee tutustumaan vaikkapa Flying Finnseihin...
Lähde melomaan Saarikylien upeisiin maisemiin. Saarikylien kajakki- ja kanoottivuokraamosta löytyy niin yksikkökajakkeja, kaksikkokajakki kuin avokanoottejakin.
Kirkkoharjun Kahvila on levähdyspaikka korkealla harjulla Kangasalan maamerkkinä seisovan funkkis-näkötornin vieressä. Ympäri vuoden auki oleva kahvila tarjoilee huolella valmistetun valikoiman...