Laukkaa Kangasalle – viikko täynnä kavioiden kopsetta 18.–24.7.2022

Heinäkuussa 18.–24.7.2022 Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä. Ohjelmaa kuuluu mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville Kangasalan talleilla…

Heinäkuussa 18.–24.7.2022 Kangasalla lasketaan hevosvoimat valloilleen uuden tapahtumaviikon myötä.

Ohjelmaa kuuluu mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille hevosten ystäville Kangasalan talleilla ja vierailukohteissa: poni-, miniatyyrihevos- ja kepparipäivät lapsille, tutustumispäiviä talleilla, hevosmuseopäivä luentoineen ja opastuksineen sekä hevosaiheinen taidenäyttely.

Koko perheen hevoskarnevaali upeine hevosnäytöksineen la 23.7. Pikkolan tapahtumakentällä on viikon kohokohta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä hevostapahtumien viikko kokoaa yhteen Kangasalan monipuolista hevostoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia. Ohjelman tuottavat tallien lisäksi Kangasalan matkailukohteet ja nähtävää ja koettavaa on tarjolla niin harrastajille ja ammattilaisille kuin muuten vain hevosista kiinnostuneille, sekä lapsille että aikuisille.

– Lapsiperheiden kannattaa suunnata esimerkiksi Laaksolan ratsutilan ponipäivään tiistaina tai Raudanmaalle Lastenmaatila Pikkupihalle miniatyyrihevospäivään maanantaina, vinkkaa tapahtumaa tuottava Lotta Heinonen Visit Kangasalta.
– Ja Koko perheen Hevoskarnevaali näytöksineen kannattaa ehdottomasti kokea lauantaina, hän jatkaa.

Aikuisten ohjelmaan sopii esimerkiksi Hevosmuseopäivä perjantaina, jolloin pääsee saman päivän aikana opastetuille kierroksille harvoin avoinna olevaan Varsamäen hevosajoneuvomuseoon sekä Hevosia – Horses -taidenäyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon.

– Lisäksi päivän aikana kuullaan historiasta väitelleen Hilja Solalan mielenkiintoinen luento Kangasalla asuneesta historiallisesta hevosesta. Liuksialan kartanon Wiesti-tamma oli nimittäin Suomen ensimmäinen kantakirjahevonen, Heinonen kertoo.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyssä on avoinna tapahtumaviikolla tiistaista sunnuntaihin. Varsamäen hevosajoneuvomuseon kokoelmaan pääsee tutustumaan 21.–24.7.2022 klo 10–18.

Hevoskarnevaalissa näytöksiä, hevospuuhaa ja iloista tunnelmaa

Viikon päätapahtuma on yleisölle maksuton Koko perheen Hevoskarnevaali lauantaina 23.7. klo 10–14. Pikkolan tapahtumakentällä nähdään juonnettuja näytöksiä ratsastusjousiammunnasta, lännenratsastuksesta, valjakkoajosta ja kouluratsastuksesta sekä tarinallinen ratsastusta ja musiikkia yhdistävä Kuukuningatar-esitys.

Karnevaalialueella kisataan Kangasalan keppihevosmestaruudesta, kokeillaan talutusratsastusta ja puuhaillaan hevosaiheisten tehtävien parissa. Alan yritykset ja yhdistykset järjestävät erilaisia tehtäväpisteitä sekä esittelevät toimintaansa ja markkinatunnelma luovat myös musiikki sekä kesäiset herkut.

Laukkaa Kangasalle -viikko 18.–24.7.2022
Ohjelmaa järjestetään ympäri Kangasalaa.

Koko perheen Hevoskarnevaali La 23.7. klo 10-14
Pikkolan tapahtumakenttä

Laukkaa Kangasalle -viikko on osa hevosvoimien teemavuoden 2022 ohjelmaa. Matkailun teemavuosien tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Kangasalan vahvuuksia; tänä vuonna siis hevosia ja vanhoja autoja. 
Hevosvoimien teemavuoden koko ohjelma löytyy sivuilta: visitkangasala.fi/hevosvoimienkesa