Uusi neuleohje juhlistaa Kangasalan hevosia

Kangasalla on vietetty vuonna 2022 hevosvoimien vuotta ja tehty hevoskaupunkia tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta. Kangasalalaisen taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin Hevosvoimainen…

Kangasalla on vietetty vuonna 2022 hevosvoimien vuotta ja tehty hevoskaupunkia tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta. Kangasalalaisen taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin Hevosvoimainen Kangasala -kaarrokeneule syntyi juhlistamaan teemavuotta ja ilahduttamaan kaikkia hevosten ja käsitöiden ystäviä.

Hevosvoimainen Kangasala -neuletta esittelevät Kangasalan kesähevonen 2022 Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Merja Palin.

Kangasala on perinteikäs hevoskaupunki, jossa asuu satoja hevosia, ja jossa harrastus- ja yritystoiminta on aktiivista. Hevosvoimainen Kangasala -neuleohjeella halutaan kunnioittaa Kangasalan hevosia.

Neuleen on suunnitellut kangasalalainen taideteollinen suunnittelija Merja Palin, joka on hevosihminen itsekin.

”Villapaita syntyi sekä hevosten, että Kangasalan luonnon inspiroimana. Lempeän hevosen lisäksi helmassa ja pääntiellä löytyy puita, jotka kuvaavat Kangasalan kaunista luontoa”, Merja Palin kertoo.

”Villapaidan malli on islantilaislähtöinen kaarrokeneule. Islannissa hevoset, ratsastus ja lämpimät kaarrokeneuleet ovat aina kuuluneet yhteen”.

Suunnittelun lisäksi Hevosvoimainen Kangasala -neuleen materiaali kuvastaa paikallista osaamista. Lankana villapaidassa käytetään alkuperäisrotu ahvenanmaanlampaan villalankaa, jota Suomessa valmistaa Myrskyluodon Villa. Kangasalainen Aholaidan lammastilalla tuottaa villaa Myrskyluodon Villalle.

”Ahvenanmaanlampan villa on ihana materiaali. Sen ominaisuudet ovat samantyyppiset kuin islantilaisessa villassa”, Merja Palin kertoo.

Neuleohje julkaistiin suomenhevosen päivänä 6.9.2022.

Neuleen suunnittelija: Merja Palin

Neuleen tuottaja: Visit Kangasala

Lanka: Myrskyluodon Villa -hahtuvalanka (100 % ahvenanmaanlampaan villa).


Kangasalalainen Aholaidan lammastila tuottaa Ahvenanmaanlampaan villaa Myrskyluodon Villalle.

Kuvaaja: Merja Palin

Lisätietoja

Laura Pekkala
Visit Kangasala / Business Kangasala Oy
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
p. 041 314 7221
laura.pekkala@businesskangasala.fi