Vinkit retkeilyyn lapsen kanssa

Telttailua ja retkiruokailua voi harjoitella vaikka takapihalla. Pakka rinkka ja kokeile, paljonko se painaa. Kun osaat käyttää trangiaa ja kaasukeitintä…

  • 1. Harjoittele kotona

Telttailua ja retkiruokailua voi harjoitella vaikka takapihalla. Pakka rinkka ja kokeile, paljonko se painaa.

  • 2. Tutustu varusteisiin

Kun osaat käyttää trangiaa ja kaasukeitintä sujuvasti, vältyt hermojen menetykseltä retkellä. Otsalamppu on tärkeä pimeän aikaan ja pulkka helpottaa liikkumista talvella.

3. Muista vaihtovaatteet

Valitse vaihtovaatteet vuodenajan mukaan, lisälämmikettä on hyvä olla aina mukana.

4. Valitse reitti ennakkoon

Retkeilijän ikä, kunto ja taidot kannattaa huomioida reitin valinnassa. Luontopolku voi olla lyhyt, mutta maasto haasteellista nousujen vuoksi.

5. Suunnittele retkieväät huolella

Varaa aina mukaan juotavaa ja pientä välipalaa. Vauvan tuttipullo ja sose lämpenevät näppärästi kaasukeittimellä vesihauteessa.

6. Varmista turvallisuus

Pakkaa mukaan ensiapupakkaus, lataa 112-sovellus puhelimeen ja kertaa, kuinka toimia hätätilanteessa. Jos lähdet pidemmälle retkelle, ota mukaan puhelimen varavirta ja kerro suunnitelmistasi läheisille.

7. Retkeile vastuullisesti

Kunnioita luontoa ja muita luonnossa liikkujia, ja opeta jokamiehenoikeudet myös lapsille. Älä roskaa ja tee tuli vain nuotiopaikalle.

8. Huomioi pikkuretkeilijä

Pakatkaa suurennuslasi mukaan ja tutkikaa yhdessä luonnon ihmeitä. Oman vaellussauvan etsiminen on hauskaa ja kiikareilla voi tutkailla lintuja.