Vuoden ajoneuvomuseo löytyy Kangasalta

Automuseoiden neuvottelukunta ry valitsi yksimielisesti palkinnon saajaksi Vehoniemen Automuseon. Palkinnon perusteluina ovat Olavi ja Lilja Sallisen perheen pitkäaikainen, nykyään jo kolmannessa sukupolvessa jatkuva työ…

Automuseoiden neuvottelukunta ry valitsi yksimielisesti palkinnon saajaksi Vehoniemen Automuseon. Palkinnon perusteluina ovat Olavi ja Lilja Sallisen perheen pitkäaikainen, nykyään jo kolmannessa sukupolvessa jatkuva työ ajoneuvokulttuurin parissa sekä sopiva annos luovaa hulluutta ja liiketaloudellista osaamista. Tästä käy hyvänä esimerkkinä hyvin suunniteltu ja toteutettu joukkorahoituskampanja, joka mahdollisti museon viime kesänä avatun laajennuksen.

Vehoniemen Automuseo on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista automuseoista ja se sijaitsee kauniilla Vehoniemenharjulla Kangasalla. Viime vuonna museossa vieraili yli 260 000 museovierasta. Tulevan kesän odotukset ovat positiivisia koronarajoituksista huolimatta, sillä Vehoniemen Automuseo vastaa monilta osin ajankohtaiseen matkailukysyntään: se on lähellä, erinomainen päivämatkakohde ja keskellä upeita harjumaisemia.

Olavi ja Lilja Sallinen perustivat museon 1983. Matkan varrella perheen tytär Leila Suutarinen otti enemmän vastuuta museon toiminnasta ja nykyisin Leilan tytär on samassa roolissa:

– Nuorena tämä kyllä sitoi, mutta jälkeenpäin on tuntunut hyvältä, että tähän hommaan on kasvanut, toteaa Pauliina Suutarinen.

Leilan mukaan Vehoniemen vahvuuksia on aina ollut se, että tehdään eri tavalla kuin muut museot: 

– Hyvät ja huonot päätökset tehdään nopeasti, ja jos homma ei toimikaan, päätöksiä muutetaan. Itse olemme vahvasti tekemässä tätä – ja tämähän on kaiken lisäksi vielä hauskaakin! Iloitsee Leila.

Palkinnon taustalla Automuseoiden neuvottelukunta

Automuseoiden neuvottelukunta ry. on Suomessa toimivien moottoriajoneuvomuseoiden yhteistyöelin, johon kuuluu 20 ajoneuvomuseota. Se aloitti toimintansa vuonna 2007. Koordinaattorina toimii tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo Mobilia opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Neuvottelukunnan tavoite on keskinäisen yhteistyön kehittäminen, yhteinen viestintä ja toisilta oppiminen.

Vuoden ajoneuvomuseo on valittu vuodesta 2017 lähtien. Vuosittain jaettavalla tunnustuspalkinnolla pyritään lisäämään ajoneuvomuseoiden tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnolla annetaan tunnustusta niille, jotka ovat onnistuneet työssään huomionarvoisella tavalla ja edistäneet omalla toiminnallaan ajoneuvomuseoiden yhteiskunnallista näkyvyyttä.

Vuoden ajoneuvomuseot
2020: Vehoniemen Automuseo, Kangasala
2019: Espoon Automuseo, Espoo
2018: Vaasan Auto- ja Moottorimuseo, Vaasa
2017: Myllyn vanhat autot, Ylämylly/Liperi

Visit Kangasala onnittelee Vehoniemen automuseota sekä Leila ja Pauliina Suutarista!

Lue lisää

automuseo.com