Kaksi lasta nauraa lumessa

Hiihtolomalle ohjelmaa Kangasalla

Etsitkö tekemistä hiihtolomalle? Tervetuloa Kangasalle. Kangasalla ei aika tule pitkäksi, sillä luvassa on lämpimiä uima-altaita, lasten konsertteja, elokuvia sekä tietysti hiihtolatuja ja Pirkanmaan paras pulkkamäki!

Kuin kylpyläloma – mutta edullisemmin

Talviloman kunniaksi Hotelli Kuohu tarjoaa sinulle liput hotellin vieressä sijaitsevaan kylpylämäiseen uimahalli Kuohuun. Ui itsesi kuntoon, karaistu kylmäaltaassa, vetreydy monitoimialtaassa, heittäydy liukumäkeen tai hyppää kierteellä kolmesta metristä. Hiihtolomalla myös erikoisohjelmaa: Vesisankarit-tapahtuma, Aquaglide-seikkailurata (29.2.-3.3.), musiikkia, vesileluja ja pyrstökokeiluja.

Hotellilomaan on helppo yhdistää myös lähellä sijaitsevan Kangasala-talon konsertti tai K-kinon elokuvat.

www.hotellikuohu.fi

www.kangasalanhuimahalli.fi

Pulkkamäki jossa aikuinen ja lapsi laskevat mäkeä.

Sorolan pulkkamäki

Sorolan montun ulkoilualue, Sorolan Asemantie 179

”Turvalliseksi aidattu pulkkamäki ei ole huiman pitkä tai jyrkkä, mutta siinä on ohjaamistaitoja vaativa kurvi, ja testipäivänä jäinen mäki on täynnä hyppyrimäisiä kumpareita. …. Mäen päällä ei kuitenkaan tarvitse pohtia, uskaltaako sen laskea vai ei. Viiletämme mäen monta kertaa sekä pulkalla että liukurilla. Olemme yhtä mieltä siitä, että tämä mäki on testin hauskin.” (AL 30.1.2023, ⭐⭐⭐⭐)

Hiihtolomalla eläintenhoitajaksi

Raudanmaalla, Lastenmaatila Pikkupihalla jokaisesta tulee talvilomalla eläintenhoitaja. Jokaisella vierailijalle on mahdollisuus tutustua Pikkupihan eläinväkeen vähän lähemmin kuin aikaisemmin. Eläintenhoitajakierrokset järjestetään klo 11 ja klo 13

Lastenmaatila Pikkupiha ja kahvila Mäyrä ovat avoinna talvilomalla: 23–24.2 ja 1–2.3 klo 10–20. Pikkupihan pääsymaksu on 8€/hengeltä (yli 2v)

Raudanmaan kylätalon kahvila Mäyrässä pääsee herkuttelemaan teemabuffan lounaalla tai kahvilaherkuilla. 

Raudanmaan kylätalon piha-alueelta lähtee noin 4 km hiihtolatu peltomaisemiin ja jääkiekkokaukalo on isompien ja pienempien luistelijoiden käytössä koko päivän.

www.raudanmaa.com

Vauhtia hiihtolomaan!

Auton ja tien museo Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

Museossa on mukavaa! Auton ja liikenteen museo Mobiliassa voit ajaa kilpaa Rallimuseossa, ihailla klassikkoajoneuvoja ja ratkoa salapoliisitehtäviä. Yksisarvisia, glittertatuointeja, hattaraa ja paljon muuta koko perheen ohjelmaa on luvassa Mobilian Perhepäivänä 24.2.. Mobilia on avoinna joka päivä klo 10-16, ja sinne pääsee myös Museokortilla.

Koko perheelle sopivia hiihtolatuja

Kangasalla on upea valikoima hiihtolatuja, ja jäällä (kelien salliessa) uskaltavat hiihtää nekin, joiden viimeisestä hiihdosta on jo aikaa. Hyvä ajatus voi olla myös yksityinen hiihtokoulutunti, jolla pääset kiinni oikeaan tekniikkaan.

Hiihdon lomassa on mukava poiketa kahville, suosittu taukopaikka on esimerkiksi upeassa harjumaisessa, hiihtolatujen ja Sorolan ulkoilualueen lähellä sijaitseva Kirkkoharjun kahvila.

Katso Kangasalan ajantasainen latutilanne täältä.

Lapsi katselee veistosta museossa.

Kulttuuria sisätiloissa

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Kangasala-talon K-Kino sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin.

K-Kinossa suosikkielokuvia koko perheelle!

Lisäksi hiihtolomalla mm. Hevisauruksen vuoden Räyhäisin Keikka, Jokeri Pokeri Boxin DeLuxe Show sekä opastettuja kierroksia sunnuntaisin.

Leffaan Kangasalla!

Heinähattu, Vilttitossu ja Kana (S)

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas tarina ystävyydestä ja kanoista. Tämä koko perheen elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen.

Suuri leluseikkailu (7)

Toy Storyn käsikirjoittajilta: tarina epätodennäköisestä ystävyydestä, joka sysää marionetti Donin ja räppäävän pehmokoira DJ Veli Haun mielikuvitukselliseen seikkailuun New Yorkin Keskuspuistossa. Vallatonta menoa ja sydämellinen sanoma!

19.-21.2. PMO- festari Kangasala-talossa

19.-21.2. klo 18.30, Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Pirkanmaan musiikkiopiston PMO-festari tulee taas! Kangasala-talon lava täyttyy erilaisista kokoonpanoista ja monipuolisesta musiikista:

ma 19.2. klo 18.30, Puhaltajien juhlaa. PMO:n puhallinorkesterit Windus 2, Windus 3 sekä Eteläpuisto-puhallinkvintetti.

ti 20.2. klo 18.30, PMO Sinfonietta solisteinaan Hilma Salo ja Matilda Hyvönen. Mukana myös Kangasalan Pikkupelimannit.

ke 21.2. klo 18.30, PMO:n piano- ja harmonikka-oppilaat yhdessä musisoivien ystäviensä kanssa.

ke 21.2., 28.2., 6.3. klo 13, Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

Talvilomaviikoilla pääsee myös tutustumaan Mobilian kulissien takaiseen maailmaan keskiviikkoisin klo 13 järjestettävillä Retkillä museon uumeniin. Kierroksella kuullaan, mitä kaikkea muuta museo on kuin vain näyttelyt. Kokoelmahotellin suuresinehalleissa säilytetään satoja ajoneuvoja polkupyöristä tiekoneisiin henkilöautoklassikoita unohtamatta. Kierros sisältyy Mobilian pääsylipun hintaan, mutta ahtaiden tilojen takia kierrokselle otetaan vain 10 henkilöä. Varmista paikkasi etukäteisvaraukselle https://vello.fi/mobilia/

to 22.2. klo 18 Talvinen satuhetki Kuhmalahden kirjastossa.

To 22.2. klo 18–18.30,Kuhmalahden kirjastossa

Luvassa ajankohtaan sopivia satuja ja tarinoita. Tapahtuma on osa Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukautta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

to 22.2. klo 10.30 Talvinen satuhetki Sahalahden kirjastossa.

To 22.2. klo 10.30–11,Sahalahden kirjasto, Kurviksenkuja 2

Luvassa ajankohtaan sopivia satuja ja tarinoita. Tapahtuma on osa Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukautta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

La 24.2. Vesisankarit -tapahtuma Kuohussa

La 24.2., Uimahalli Kuohu, Kirkkojärventie 4

Pääset kokeilemaan mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti erilaisia vesi- ja pelastustaitoja vaihtelevilla rastipisteillä. Ammattitaitoiset ohjaajat opastavat sinut vesitaitojen ja -turvallisuuden saloihin. 

La 24.2. klo 13 Hevisaurus – Vuoden Räyhäisin Keikka!

La 24.2. klo 13 , Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kaksi kertaa parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Kolme kahdeksasta Hevisauruksen albumeista on yltänyt kultarajoille, kaksi myynyt platinaa ja vuoden 2009 Jurahevin kuninkaat –esikoisalbumi myi jo ensimmäisenä vuotenaan tuplaplatinaa.

La 24.2.2024 Mobilian Perhepäivä

La 24.2. klo 11-15, Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

Kolmatta kertaa järjestettävä Perhepäivä tuo Mobiliaan tekemistä koko perheelle. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

  • Markkinatunnelmaa luovat monen eri alan myyjät.
  • Lapsille puuhaa Touhutorilla.
  • Mobilian museo ja museokauppa palvelevat.
  • Kahvila-ravintolan palvelut käytössä.
  • Glitterhaltijat pisteeltä iki-ihania glittertatuointeja, hattaraa ja muuta kivaa.
  • Paikalla Tapahtumatytöt Yksisarvinen-maskotit tapaamassa lapsia.

La 24.2. ja 2.3. Luistindisko Raudanmaalla

La 24.2. ja 2.3. klo 18-20 Raudanmaan kylätalo, Ponsantie 1269

Lastenmaatila Pikkupihalla Raudanmaalla järjestetään luistindiskot 24.2 ja 2.3. klo 18 alkaen! Kaukalo on varattu diskoilukäyttöön, ja kaukalossa soi diskomusiikki jota värittävät diskovalot.

Su 25.2. Ladojen talvikokoontuminen 2024

su 25.2. klo 11-15 Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

Lada Kerhon perinteistä talvitapahtumaa vietetään tänä vuonna 25.2.2024. Se kerää vuosittain kymmeniä Ladoja Mobilian piha-alueelle viettämään rentoa talvitapahtumaa. Kyseessä on ulkoilmatapahtuma. Ohjelmaan kuuluu muun muassa kuulumisten vaihtoa sekä yhdistyksen virallinen vuosikokous.

Perheopastukset ja askartelutyöpajat Mobiliassa

Ma 26.2., Ke 28.2., Pe 1.3., La 2.3. ja Su 3.3.

Mobilia, Kustaa Kolmannen tie 75

  • klo 10–11 pyykkipoika-auton askartelua
  • klo 12–12.30 perheopastus Rallimuseoon
  • klo 12.30–13.30 pyykkipoika-auton askartelua

Ke 28.2. ja su 3.3. Leppoisa liukulumikenkäretki

Ke 28.2. & Su 3.3. klo 11-13.30, Pilatesnavetta, Rauhaniementie 51

Hiihdellään talvisessa luonnossa leppoista tahtia parin tunnin retki. Kohteena on Längelmäveden kumpuilevat rantamaisemat, josta välillä poiketaan myös jäälle kelitilanteen salliessa. Pysähdellään ihailemaan talvista luontoa, ja laavulla tulien äärellä juodaan nokipannukahvit. Retken lopuksi venytellään jalat vetreiksi. Retken hinta sisältää opastuksen maastossa ja välineiden käytössä, OAC:n liukulumikenkien ja sauvojen vuokran, kehonhuollon ohjauksen ja kahvin sekä voileivät

To 29.2. klo 18 Jokeri Pokeri Box – DeLuxe Show

To 29.2. klo 13 , Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestaritaikuri Simo Aalto juhlii 45-vuotista uraansa esiintyvänä taiteilijana. Simo ja avustaja, vaimonsa Kirsti juhlivat merkkipaalua Jokeri Pokeri Box DeLuxe Show -kiertueella ympäri Suomen.

Uudessa iloisessa show’ssa on ihmeteltävää koko perheelle. Simo tarjoilee maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashow’lla. Mukana ovat tietenkin Simon ja Kirstin kivat eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma-kyyhkynen. Ja toki lapset saavat auttaa taikuria kiperissä tilanteissa.

To 29.2.-su 3.3. Aquaglide seikkailurata Kuohussa

To-Su 29.2.-3.3., Uimahalli Kuohu, Kirkkojärventie 4

Kangasalan uimahalli Kuohuun saapuu hiihtolomalle jälleen suosittu Aquaglide-seikkailurata! Seikkailurata sisältyy normaaliin lipun hintaan. Lisäksi hiihtoloman kunniaksi ohjelmassa mm. musiikkia, vesileluja ja pyrstökokeiluja.