Kangasalan kirkot 

Kangasalan alueella on yhteensä neljä kirkkoa. Keskustan alueella sijaitsee kivikirkko, kolme muuta ovat puukirkkoja.

Kangasalan kirkko

Vuonna 1767 valmistunut, tunnetun suomalaisen kirkonrakentajan Antti Piimäsen rakentama harmaakivikirkko sijaitsee Kangasalan keskustassa. Kaunis kirkko tunnetaan sadoin tähdin koristellusta kasettikatostaan ja ulkoseinään muuratusta verikivestä, joka näyttää tihkuvan punaista ainetta.

Kerrotaan, että aatelisnuorukainen oli ihastunut talonpoikaisneitoon, Kuussalon Kaarinaan, joka tuomittiin noitana. Nainen vakuutti syyttömyyttään, josta osoitukseksi hänen mestauskivensä tulisi aina vuotamaan verta. Veripisarat Kangasalan vaakunassa symboloivat tätä tarinaa.

Kirkko on suosittu vihkikirkko ja se toimii kesällä tiekirkkona.

Sijainti

Ainontie 1, 36200 Kangasala

Sahalahden kirkko

Sahalahden kirkko on vuonna 1829 valmistunut empiretyylinen puukirkko.

Sijainti

Vanha Pakkalantie 35,  36420 Kangasala

Kuhmalahden kirkko

Kuhmalahden kirkko on 1846 valmistunut Ernest Lohrmannin suunnittelema myöhäisempiretyylinen, puurakenteinen pitkäkirkko.

Kuhmalahden kirkko toimii Kuhmalahden kappeliseurakunnan jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten pitopaikkana.

Sijainti

Kirkkotie 45, 36810 Kangasala

Vehkajärven kirkko

Vehkajärven kirkko on vuonna 1841 valmistunut Benjamin Hellénin suunnittelema, puinen ja torniton pitkäkirkko. Kirkkoa ylläpitää Vehkajärven rukoushuonekunta, ja kirkkomaalla on Suomen ensimmäinen sankarimuistomerkki.

Vehkajärven kirkossa pidetään jumalanpalvelus kerran kuussa. Lisäksi se toimii kirkollisten toimitusten, kuten hautajaisten ja vihkimisten, pitopaikkana.

Sijainti

Kuusisentie 8, 36880 Kuhmalahti