Kaksi tuolia ja pöytä ison, vaaleanpunaisen kukkapensaan edessä.

Rakkauden kesä Kangasalla 

Kangasalan kesä tarjoaa upeita auringonlaskuja, kulttuuria ja kahvilaelämyksiä jokaiselle romantiikasta haaveilevalle. Ota siis puolisosi – tai vaikka ystäväsi- mukaan ja suuntaa Kangasalle, rakkautta täynnä olevaan kesään! 

Erkki Frickin luoma 3,2 hehtaarin metsä- ja maisemapuutarha on nappivalinta treffeille kesäaikaan. Kukapa meistä ei rakastaisi upeita kukkia ja kaunista puutarhaa? Arboretum Frickissä saat ihastella satoja eri kasvilajeja ja –lajikkeita, nauttia kahvia Kahvila Ruusupuun terassilla ja napata kesän parhaimmat Instagram-kuvat kukkien väriloisteessa. 

Kangasalan monien näkötornien upeat maisemat jättävät sanattomaksi. Vehoniemen näkötornissa on vietetty jopa häitä! Ehkä ensin kuitenkin treffeille Vehoniemen tai muiden näkötornien kahvilaan? 

Haralanharjun näkötorni sijaitsee Suinulassa ja sen yhteydessä palvelee kahvila tiistaista sunnuntaihin klo 12–17. Kahvilasta saat mitä ihanampia itse leivottuja herkkuja, samalla ihastellen Kesäpäivä Kangasalla –runon inspiroinutta maisemaa.  

Keskusta-alueella, Kirkkoharjun näkötornin yhteydessä toimii Kirkkoharjun kahvila, joka tarjoaa niin suolaiset kuin makeatkin herkut kesäpäivään Kangasalla. Kahvilasta voit nauttia muun muassa jäätelöä, tuoreita munkkeja tai croissanteja. Kirkkoharjun maisemiin voit myös suunnata keittolounaalle. 

Jos kesäinen treffipäiväsi Kangasalla kaipaa vielä taidetta ja kulttuuria, suuntaa johonkin monista Kangasalan taidemuseoista. Kätevästi keskusta-alueella sijaitsevasta Kimmo Pyykkö -taidemuseosta löydät kesän ajan Valtaapitäviä -näyttelyn. Tarkista myös samassa rakennuksessa sijaitsevan Kangasala-talon tapahtumakalenteri – ehkä vierailunne ajankohdalle osuu esimerkiksi livemuusikon soittoa Kulttuuriravintola Jalmarissa. Kangasala-talossa sijaitsee myös elokuvateatteri. 

Kangasalla voit myös vierailla upeassa Längelmäveden rannalla sijaitsevassa kesäteatterissa. Tällä hetkellä ohjelmistossa on esimerkiksi kehuttu Vaimoni Maurice -näytelmä tai Muukalaisia Yössä -musikaali. Kesäteatterin katsomo on katettu, joten sadepäivänäkin pysyy kuivana.  

Mikä voisi olla romanttisempaa kuin piknik auringonlaskun aikaan jossakin Kangasalan monista uimarannoista? Me emme ainakaan tiedä mitään sen parempaa! Suuntaa siis esimerkiksi lähellä keskustaa sijaitsevaan Vesaniemeen tai hieman rauhallisemmalle Onkijärven uimarannalle. Mobilian uimarannan yhteydessä toimiva Kesäpäivä Rent & Adventures vuokraa päiväsaikaan esimerkiksi SUP-lautoja ja kajakkeja. Myös Vesaniemen uimarannalta saa vuokrattua SUP-lautoja ja kajakkeja käyttöönsä. Yhdessä voitte meloa kohti kaunista auringonlaskua ja täydellinen treffipäivän lopetus on taattu! 

Arboretum Frick

Arboretum Frick

Arboretum Frick on 3,2 hehtaarin metsä- ja maisemapuutarha, jonka erikoisuutena ovat kesäkuussa upeasti kukkivat lähes 900 alppiruusu- ja atsaleapensasta. Harrastajapuutarhuri…

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasalan keskustassa sijaitsevassa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään ajankohtaisia, korkeatasoisia vaihtuvia kuvataidenäyttelyitä. Museo on nimetty kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön mukaan. Kimmo…

Kangasalan kesäteatteri

Kangasalan kesäteatteri

Kangasalan kesäteatteri sijaitsee kauniilla paikalla Längelmaveden rannalla. Teatterissa on 400 selkänojallista ja numeroitua istumapaikkaa, joista neljä soveltuu pyörätuolille. Katsomo on…

Kirkkoharjun Kahvila

Kirkkoharjun Kahvila

Kirkkoharjun Kahvila on levähdyspaikka korkealla harjulla Kangasalan maamerkkinä seisovan funkkis-näkötornin vieressä. Ympäri vuoden auki oleva kahvila tarjoilee huolella valmistetun valikoiman…

Haralanharjun näkötorni

Haralanharjun näkötorni

Haralanharjun kauneus innoitti Sakari Topeliuksen luomaan sävellyksenä laajalti tunnetun Kesäpäivä Kangasalla -runon. Alue on suosittua ulkoilumaastoa, ja Haralanharjun näkötornista jylhä…