Kuvassa teksti Syysoma lähieudulla sekä Kangasalan, Pälkäneen ja Kuhmoisten logot. Lisäksi muistilista, jossa kohteita alueelta

Syysloma lähiseudulla

Älä suotta mieti kalliita syyslomareissuja kauas, sillä Kangasala, Pälkäne ja Kuhmoinen tarjoavat yhdessä paljon tekemistä lomaviikoksi!

Miksi lähteä kauas, kun lähelläkin voi päästä lomatunnelmaan? Syyslomalle osuvat usein myös ne huonoimmat ajokelit ja vaihtuvimmat säät, joten erinomainen vaihtoehto on lomailla lähellä. Lomatunnelmaan pääsee helposti jo Kangasalla, ja kun lomailuun yhdistää tarjontaa lähikunnista, viikko alkaa käydä liian lyhyeksi ajaksi. 😍 Arkea helpottamaan: tässä syyslomavinkkejä lähiseudulle Kangasalle, Pälkäneelle ja Kuhmoisiin!

(P.S Muista myös majoitusvinkkimme; miten olisi esimerkiksi edullinen hotellimajoitus perheelle? Katso lisää täältä.)

Syyslomatekemistä Kangasalla 16. – 22.10.2023 

Kangasalan kylpylätyylisessä uimahalli Kuohussa  
Polskitaan ja rentoudutaan 7 erilaisessa altaassa, jumpataan ja lasketaan 40-metrisessä vesiliukumäessä. Syyslomalla luvassa on lisäksi erikoisohjelmaa, esimerkiksi suosittu Aquaglide -toimintarata.  

Ma 16.10. Vesipelastuspäivä (klo 16 alkaen) 

Lapsille (8-13 v) maksutonta vesipelastusopetusta hauskuutta unohtamatta! Ryhmiä perustetaan kysynnän mukaan, ja ilmoittautuminen tulee tehdä ennakkoon.  

Ti 17.10. Hauskaa perheille! 

  • klo 17:00-18:00 pyrstökokeilua 
  • klo 18:15-18:45 vesikoripallopeli perheille 
  • klo 18:45-20:30 kasaripoppia Vesiputousaltaalla 
  • klo 17:00-20:30 kahviossa lapsille arvontaa 

Ke 18.10. klo 17:00-17:30 Vauhdikas vesijumppa kaikenikäisille 

To-su 19.-22.10. Aquaglide-toimintarata isossa altaassa  

Lisätiedot: https://kangasalanuimahalli.fi/ 

Lastenmaatila Pikkupiha 

 Eläimet ovat tavattavissa torstaina klo 10-16, perjantaina ja lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo10-16. Kahvila Mäyrä palvelee samoina aikoina. Syyslomalla lounasta on suunniteltu erityisesti lasten toiveet huomioiden, lisäksi voi tilata pitsoja tai herkutella kahvilaherkuilla. Syysloma perheille on erityisohjelmaa:  

To 19.10. Lasten agilityrata!  
Torstaina päästetään lapset vapaaksi ja temppuilemaan maaseutuagilityradalle. Rata on ulkona ja kannattaakin varautua säähän sopivin varustein ja vaatteilla, joilla saa remuta! 

Pe 20.10. Lasten päivätansseissa tanssitaan joko omilla ”mooveilla” tai ohjauksen mukaan.  

La 21.10. Koko perheen peräkonttikirppis! 
Kirppikselle on paikkavaraus, mutta ei maksua vaan paikanvaranneet saavat päiväliput, koko sakille Pikkupihalle. Paikkoja rajoitetusti ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä: tilavaraukset.raudanmaa@gmail.com.  

Su 22.10. Syysseikkailu Pikkupihalla 
Pikkupihalle on rakennettu suunnistusrata, jonka suorittaneet saavat kahvila Mäyrästä pienen palkinnon. 

Lisätiedot: https://www.raudanmaa.com/ 

Pilates ja Polku 

Koko perheen syyslomavaelluksen Laipanmaassa keskiviikkona 18.10. Opastetulla retkellä tutustutaan Laipanmaan luontokohteisiin myös merkittyjen polkujen ulkopuolella. Kiivetään salaperäiselle Tulivuorelle ja kurkistetaan metsälampien syvyyksiin, tutkitaan kiviraunioita ja istutaan evästellen nuotion loimussa.  
 
Lisätiedot: https://www.pilatesjapolku.fi/ 
 

Kangasala-talo 
Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. 

La 21.10.2023 klo 13:00 Tatu ja Patu, elämä ja teot 

On tullut aika raottaa salaisuuden verhoa. Lavalle saapuvat Nouhau-säätiön Noubel-mitalipalkitut tutkijat Tatu ja Patu. Koko perheen teatteriesitys. Liput Kangasala-talolta 14/48 (perhelippu) € 

Ti 17.10.2023 klo 14:00 Avaa sydämesi 

Matti ” Fredi” Siitosen sanoin ja sävelin. Lavalla Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen. 

Liput Kangasala-talolta 26 € 

Ke 18.10.2023 klo 19:00 Katri Ylander 

Katri Ylander trio akustisella kiertueella. 

Liput Kangasala-talolta 22 € 

To 19.10.2023 klo 19:00 Ukrainalainen Džerela Karpat 

Suuri rakkaus etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta ovat tuoneet yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa. 

Liput Kangasala-talolta 20€/18€/ ukrainalaisille 1 € 

Lisätiedot: www.kangasala-talo.fi 

 
Kimmo Pyykkö -taidemuseo 

Taidesuunnistusta lapsille! Suunnistustehtävän saa lipunmyynnistä aukioloaikojen puitteissa. Luvassa pieni palkinto tehtävän suorittaneille. 

Su 22.10. 2023 klo 13:00 Yleisöopastus Aikalaisia -näyttelyyn 
Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 16.9.2023 – 7.1.2024. Sisältyy pääsymaksuun. 

Lisätiedot: www.kimmopyykkotaidemuseo.fi 

K-Kino 

Disneyn 100-vuotisjuhlan kunniaksi K-Kino esittää sarjan Disneyn klassikkopiirrettyjä lokakuussa sunnuntaisin.  

Su 15.10.2023 Leijonakuningas 

Su 22.10.2023 Frozen 

Katso tarkat esitysajat www.kangasala-talo.fi 

Liput 11 € Kangasala-talon lipunmyynnistä ja osoitteesta www.k-kino.fi.  

Ovimyynti 30 min ennen näytöstä. 

Auton ja tien museo Mobilia  
Syyslomalla vuoropäivin tarjolla on erityisesti alakouluikäisten lasten perheille suunnatut yleisöopastukset Tuhansia öitä, valvottuja öitä -näyttelyyn sekä Rallimuseoon. Kuluvan vuoden näyttely Tuhansia töitä, valvottuja öitä vie meidät raskaan liikenteen matkaan.  Erityisesti opastuksella pohditaan liikenneturvallisuusasioita niin jalankulkijan kuin rekankuljettajan näkökulmasta. Lapset pääsevät konkreettisesti testaamaan, mitä kuolleet kulmat tarkoittavat ja miten voi varmistaa, että kuljettaja näkee jalankulkijan. Rallimuseossa puolestaan tutustutaan Lentäviin suomalaisiin eli Flying Finnseihin, ja kuullaan, miten ralliautoilu on muuttunut vuosien saatossa.

Erityisopastus Mobilian normaalisti yleisöltä suljettuina oleviin kokoelmatiloihin on suunnattu nuorille ja aikuisille. Retkellä museon uumeniin tutustutaan Mobilian kulissien takaiseen maailmaan ja nähdään, mitä kaikkea muuta museo on kuin vain näyttelyt. Kokoelmahotellin suuresinehalleissa säilytetään satoja ajoneuvoja polkupyöristä tiekoneisiin henkilöautoklassikoita unohtamatta. Retki museon uumeniin järjestetään keskiviikkona 18.10. klo 13.

Alakouluikäisille suunnatussa askartelutyöpajassa taiteillaan auto vessapaperirullasta. Ohjattu askartelupaja on avoinna arkisin ja lauantaisin klo 12.30–13.15.

Täysin uusi näyttely avautuu lokakuussa juuri sopivasti ennen syyslomaa! Fenno Gallerian pienoisnäyttely Ranskalaiset kaikilla mausteilla esittelee kymmenen kiehtovan persoonallista ranskalaista automallia.

Koko syysloman ajan Mobilian päätalon näyttelytiloissa pääsee bongaamaan Lasten laatikoita, jotka vievät laatikon avaajan aikamatkalle lähimenneisyyteen. Laatikot on suunniteltu lasten ja aikuisten yhteiseksi tekemiseksi. Ajatuksena on, että jokaisesta laatikosta avautuu esine tai esineitä, jotka todennäköisesti eivät ole kovin tuttuja lapselle, mutta jotka herättävät aikuisessa muistoja. Lasten laatikot sopivat erinomaisesti alakouluikäisille lapsille yhdessä 90-luvulla tai sitä ennen lapsuuttaan viettäneiden vanhempien, isovanhempien tai muiden aikuisten kuten kummien kanssa tutustuttavaksi.

Syyslomaviikolla käytössä ovat myös tutut lasten suosikit, kuten salapoliisitehtävät päätalon näyttelyihin sekä legendaarinen SegaRally-kaksinpeli Rallimuseossa.

Kaikki syyslomaviikon ohjelma kuuluu pääsylipun hintaan. Lapset pääsevät Mobiliaan aikuisen seurassa aina ilmaiseksi.

Koko syyslomaviikon ajan Mobilian kahvilassa on tarjolla herkullinen lounas noutopöydästä klo 11–14. Syyslomaviikolla lounaslista rakennetaan lasten mielimaut huomioiden.

Lue lisää ja tarkista opastettujen kierrosten ajat  https://mobilia.fi/

Vehoniemen automuseo  
Suomen suosituin ajoneuvomuseo! Upeita ajoneuvoja pääsee ihailemaan veloituksetta, lisäksi voi pysähtyä nauttimaan herkkuja kuuluisaan kahvilaan, kauniiden maisemien äärelle. Museon vieressä sijaitsee myös Vehoniemen vasta kunnostettu näkötorni, ja museolta lähtevät ulkoilupolut vievät kuuluisien Roineen aaltojen äärelle. Avoinna päivittäin klo 10–17.  
 
Lisätiedot: https://automuseo.com/ 

🎞️Kangasala Drive in 2023, elokuvana supersuosittu Barbie!

Syyslomaviikon torstaina 19.10.2023 järjestetään Pikkolan tapahtumakentällä drive in -elokuvanäytös. Esitettävä elokuva on kesän 2023 menestyselokuva Barbie. Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken.

Esitykseen on vapaa pääsy, mutta kentälle mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta autokuntaa.
Käy täyttämässä ilmoittautumiskaavake täällä: https://link.webropol.com/s/kangasaladrivein


Katso lisäinfot Kangasalan omasta ohjelmasta TÄÄLTÄ

Syyslomatekemistä Pälkäneellä 16.-22.10.2023  

Vauhtia ja iloista menoa koko perheelle Sappeella   

Sappee Resort palvelee syyslomalla pe 13.10. klo 14-18 ja 14.-22.10. joka päivä klo 10-18.  
Avoinna on Suomen suosituin BikePark ja Seikkailupuisto, ravintola Huippu päivittäin ja ravintola Vohveli pe ja la iltaisin. Hyödynnä tarjouksia: Supersuosittu Satasella Sappeelle -paketti on voimassa 13.-22.10.  Tiistaina 17.10. klo 10-18 Bike Parkissa on edullinen kymppitiistai – liput pyörävuokraus ja varustepaketti silloin tarjoushinnoin!  
Lisätiedot: www.sappee.fi 


Lasten lomabingo Nuijantalolla  

Lasten omassa syyslomabingossa to 19.10. klo 14 alkaen on mahtavia karkki – ja lelupalkintoja! Ketkä ovat lomaviikon bingovoittajia? Nyt kannattaa tulla kauempaakin! Historiallinen Nuijantalo Pälkäneen keskustassa, Onkkaalantie 102, Pälkäne.  
Lisätiedot: visitpalkane.fi/kohde?destination=25976237302219982  

Syysluonnosta ja eväistä nauttimaan Pyykkisaaren laavulle!  

Pyykkisaaren laavu Luopioisten kirkonkylän läheisyydessä on helposti saavutettava retkeilykohde. Auton voi jättää Luopioisten Seuratalolle (Seuratie 1), josta on opastus. Matkaa laavulle on 600 m. Vastikään valmistunut laavu tulentekopaikkoineen sijaitsee kauniissa niemennokassa. Pyykkisaaren rantakaislikko kätkee suojiinsa myös lintutornin.  
Lisätiedot: palkane.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/retkeily-ja-virkistys/retkeilyalueet  

Aina vaikuttava Rauniokirkko  

Yli 500-vuotisen rakennuksen historia on vailla vertaa; kovia kokeneen rakennuksen katto sortui lopulta myrskyssä 1890. Rauniokirkon alueella voi vierailla vapaasti. Vinkki: Pälkäne-portaat ja Taukopaikka Aapiskukko sijaitsevat kivenheiton päässä kirkolta. Kiipeä samalla reissulla portaiden laelle ihailemaan näkymiä ja lounasta Aapiskukolla.  
Lisätiedot: visitpalkane.fi/kohde?destination=27751035581760072  

Katso lisäinfot Pälkäneestä TÄÄLTÄ

Syyslomatekemistä Kuhmoisissa 16.–22.10.2023 

Yhteistä perheen ulkoilua Isojärven kansallispuistossa

Syksyllä on ihana suunnata yhdessä metsään! Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisten keskustan kupeessa vain reilu tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Monipuolinen reitistö tarjoaa rotkolaaksojen lomassa nähtävää niin pyöräilijöille kuin jalankulkijoille. Isojärven kansallispuistossa sijaitseva Heretyn kämppäkahvila (Kylämäntie 1335) tarjoaa herkkujen lisäksi välineitä vuokrattavaksi retkelle.

Lisätiedot: https://www.luontoon.fi/isojarvi https://isojarvioutdoors.fi/heretyn-kamppakahvila/

Syysrieha Kuhmolassa

Suuressa järjestötapahtumassa huomioidaan niin pienet kuin vähän vanhemmatkin osallistujat! Onko Kuhmoinen ennestään tuttu paikka?

Nyt kannattaa tulla kauempaakin! Tekemistä kaikenikäisille 18.10. klo 10-13 Kuhmoisten Kuhmolassa, Toritie 57, 17800 Kuhmoinen.

Lisätiedot: https://www.kuhmoinen.fi/content/fi/2/20754/Tapahtumat.html

Sadepäivän sattuessa elokuvat kutsuvat!

Kuhmoisten Kuhmolassa (Toritie 57) esitetään sunnuntaina 22.10 kokoperheen elokuva Antero Varovainen ja Onnenkivi. Tiedossa on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. Voit yhdistää retkipäivän kansallispuistossa elokuvailtaan! Kukapa olisi uskonut tätä syysloma suunnitelmia tehdessä?

https://www.kuhmoinen.fi/content/fi/2/1290/20761/ELOKUVA%20Antero%20Varovainen%20ja%20Onnenkivi.html

Katso lisäinfot Kuhmoisista TÄÄLTÄ