Taidetila Terra: Samottu taival, syysharjujen syli

Näyttelykokonaisuus koostuu taiteilija Ilai Eliaksen haikurunoista ja villahuovutetuista seinävaatteista sekä kierrätystekstiiliveistoksista. Näyttely kuvastaa syysiltaan pimenevää harjumaisemaa, yöllisiä samoiluretkiä, yksinäisiä pohdiskeluja ja ihmisyksilön pienuutta luonnon äärellä. Näyttelyn yhteydessä taiteilija julkaisee saman nimisen runoteoksen, joka sisältää harjujen innoittamaa haikurunoutta.  

Ilai Elias Lehto on pohjoiskarjalaislähtöinen Kangasalle asettunut kuvanveistäjärunoilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 ja kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2021. Hänen töitään on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä ympäri Suomea, sekä mm. Virossa, Kiinassa ja Japanissa. Hänen yksityisnäyttelynsä Samottu taival, syysharjujen syli on ensimmäinen kerta, kun taiteilijan töitä nähdään nykyisellä kotipaikkakunnalla. 

______________________________________

Kangasalan pääkirjastossa sijaitseva Taidetila Terra on Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila. Terran vuosittain vaihtuva näyttelyohjelmisto tarjoaa laajan kirjon taiteen eri muotoja ja tekijöitä taidegrafiikasta valokuvataiteeseen ja keramiikasta maalaukseen. Näyttelytila on esteetön ja maksuton. Tervetuloa!

Taidetila Terran aukioloajat

Maanantai–perjantai klo 9–19
Lauantai klo 9–15. Kesälauantaisin 1.6.–31.8. suljettu.
Sunnuntaisin suljettu

Varmista kirjaston aukioloajat juhlapyhien yhteydessä.

Tapahtuman ajankohta:

2024-09-03 00:00:00 – 2024-09-19 23:59:59

Lisätietoja: