Top10 lomatekemistä lasten kanssa Kangasalla

Mietitkö mitä tehdä lasten kanssa lomalla? Kangasala tarjoaa monia hauskoja ja jännittäviä kesälomakohteita perheille. Poimi tästä vinkit ja ideat perheen yhteiseen kesälomapäivään!

Kokosimme muutamia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea Kangasala tarjoaa parhaaseen perhelomailuun. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, jokaisella perheellä on varmasti omat suosikkinsa.

  Auton ja tien museo Mobiliassa riittää puuhaa koko päiväksi. Erikoiset vanhat autot ihmetyttävät, ja rallimuseossa voi testata omia ajotaitojaan nostalgisella Sega Rally -pelillä. Mobilian suositussa Rahtarit-Liikennepuistossa lapset pääsevät kokemaan teiden ja liikenteen huumaa, ja samalla mieleen jää liikennesääntöjä sekä liikennekäyttäytymisen oppeja hauskalla tavalla.

  Mobiliassa järjestetään myös paljon tapahtumia, joista on osa on suunniteltu lapsille. Ruokailu onnistuu kätevästi Mobilian ravintolan buffet-pöydästä.

  Kangasalan kauniilla maaseudulla, 30 minuutin päässä Tampereesta, tien 58 varrella, sijaitsee lastenmaatila Pikkupiha Raudanmaan kylätalolla.

  Pikkupiha on hauska kohde maaseudun rauhasta ja eläimistä pitävälle. Pikkupihalla pääset tapaamaan ihania eläinystäviä ympäri vuoden! Maatilalla asustaa mm. miniatyyrihevosia, miniaaseja, lampaita, vuohia ja laamoja.

  Pikkupiha-vierailulla voi myös varata oman eläinhetkensä eli eläinaktiviteetin, jolloin lempieläintään pääsee vielä lähemmäs.

  T3Park on vesipuisto veden päällä Vesaniemessä hyvien kulkuyhteyksien päässä.

  Jättimäisessä kelluvassa vesipuistossa polskiminen on huippuhauskaa puuhaa kaikenikäisille uimataitoisille. T3Parkin meininkiin pääsevät mukaan niin nuoret kuin vanhemmatkin vedestä nauttivat vesipedot. Aktiviteettiradan monipuoliset antimet takaavat kesän hauskimmat hetket. Alueelta löytyy neljä pukuhuonetta vaatteiden vaihtoon sekä lukitsemattomat säilytyslokerot.

  Pohtiolammen sääksi- ja luontokeskuksessa pääsee tutustumaan lintubongaukseen! Alueella on useita lintutorneja, joista osa on maksuttomia, helposti saavutettavia ja esteettömiä. Sääkset ja muut linnut vierailevat alueella vilkkaasti, joten katsottavaa löytyy aina.

  Luontoelämyksiä koetaan myös perhospuistossa, jossa tavataan sään salliessa kaikki Suomen yleisimmät päiväperhoset, sekä Sarsan kivikautisen muinaismuistoalueen opastetulla reitillä. Pihalla on kirjolohien ongintaa, ja jos kala ei nappaa, maukkaita savulohia saa mukaan ravintolan kuumatiskistä. Kahvila-ravintolasta löytyy herkkuja moneen makuun ja piha-alueella voi ihailla suloisia pupuja.

  Aina ei sää suosi ulkona liikkumista, ja silloin parasta ovat ihanat perheleffat ja popparit. Kangasala-talossa sijaitseva K-Kinon katsomossa on 250 paikkaa ja salin äänentoisto on huippuluokkaa. Monipuolinen valikoima elokuvia aikuisille ja lapsille, sekä luonnollisesti kaikki kauden uutuudet.

  Pysäköinti tapahtuu lähistön pysäköintitalo Kuohunharjussa, jossa ensimmäiset kolme tuntia ovat aina ilmaista pysäköintiaikaa.

  Kangasalan Lepokodin näyttämöllä tarjolla on useampiakin koko perheelle sopivia teatterielämyksiä.

  Kangasalan Pikkuteatteri esittää värikkään ja nauruntäyteisen koko perheen satuseikkailun Liisa Ihmemaassa. Kaninkolon kautta Liisa keikahtaa Ihmemaahan, jossa kaikki on vähän vinksallaan ja jokainen on ihan hupsu.  Liisan kanssa kaninkoloon sukeltavat Pikkuteatterin 7-13 vuotiaat näyttelijät.

  Kiljusen herrasväki saapuu vauhdikkaaseen seikkailuun Kangasalle! Tämä koko perheen riemukas näytelmä tuo hymyn huulille kaiken ikäisille, vauvasta vaariin. Lavalle astuu kangasalalaisia harrastajanäyttelijöitä, jotka Anu Hälvän ohjauksessa herättävät Jalmari Finnen klassikkotarinan eloon, juhlistaen samalla kirjailijan 150-vuotisjuhlavuotta.

  Lisäksi kannattaa katsoa Nukketeatteri Hupilaisen tarjonta!

  Risteily kuuluu kesään! Kesäpäivä Kangasalla -risteily kestää puolitoista tuntia, juuri sopivasti perheen pienimmillekin. Leppoisalla sunnuntairisteilyllä tutustutaan Längelmäveden maisemiin. Matka ulottuu Pelisalmeen asti. Paluumatkalla pyörähdetään Kaivannon kanavan kautta Roineen vesistön puolella. Lähtö on Mobilian satamasta ja laivalla voit myös nauttia virvokkeita.

  P.S Jos haluat pysyä itse ohjaimissa, Kangasalla voit vuokrata kanootteja, vesiskoottereita ja veneitä. Katso lisää täältä.

  Vehoniemen ilmainen automuseo kahviloineen on helppo koko perheen kohde. Museosta löytyy paljon ihmeteltävää sekä ihasteltavaa, ja kierroksen päätteeksi voi kahvilassa nauttia Vehoniemen oman jäätelötehtaan laajasta jäätelömakuvalikoimasta. Tai Niinisen mamman lusikkamunkeista, joita leivotaan jo 100 vuotta vanhalla reseptillä. Kaiken kruunaa upea harjumaisema.

  Lähdetään seikkailulle Kangasalan kuuluisiin näkötorneihin! Haralanharjun näkötorni sijaitsee ihanalla paikalla luonnon keskellä. Topeliuksen vierailu paikalla synnytti kuuluisan Kesäpäivä Kangasalla runon, josta myöhemmin syntyi kaikkien tuntema kesäinen laulu. Näkötornilla sijaitsee ihana kesäkahvila!

  Kirkkoharjun näkötornille pääset helposti Kangasalan keskustasta. Portaiden kiipeäminen kannattaa, sillä ylhäällä odottaa kaunis näkötorni, jonka vieressä toimii ympäri vuoden avoinna olevia kahvila. Paikka sijaitsee myös monien ulkoilureittien varrella.

  Vehoniemen näkötorni sijaitsee automuseon vieressä, joten tornissa käynti on helppo yhdistää museovierailuun. Tarjolla on upeita järvimaisemia.

  Keisarinharjun näkötornin paikalla on tänä päivänä vain näköalatasanne, mutta paikka sopii hyvin esimerkiksi eväsretkiin. Tänne pääsee helposti Mobiliasta, joten myös nämä kaksi kohdetta voi yhdistää samalla reissulle.

  Kirkkojärven ympäri kulkeva kulttuuri- ja luontopolku on viehättävä, noin 10,5 kilometrin mittainen reitti, jonka voi kulkea kokonaan tai valita lyhyemmän osuuden.

  Helppokulkuisuutensa vuoksi se sopii kaiken tasoisille retkeilijöille ja ulkoilijoille. Lastenvaunuillakin kuljettavaksi soveltuu esimerkiksi Ranta-Koiviston laavun ja lintutornin välinen laudoitettu rantapolku.

  Linnustoltaan poikkeuksellisen monipuolinen Kirkkojärvi on määritelty kansainvälisesti arvokkaaksi kosteikko- ja linnustoalueeksi. Lintutornin lisäksi vesilintuja voi katsella reitin varrelle rakennetuilta katselualueilta.

  Majoitu ja syö

  Hotelli Kuohu sopii mainiosti lapsiperheille, sillä huoneita löytyy myös useammalle majoittujalle. Ruokahuolto on helppoa, sillä kaikissa huoneissa on jääkaapit ja mikrot. Valmiiseen pöytään pääsee helposti, sillä hotelli on kivenheiton päässä useista kaupungin keskustan ravintoloista, joista lähin sijaitsee aivan hotellin alakerrassa.