Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue

Sorolan ja Kirkkoharjun ulkoilualue on monipuolinen ja siellä viihtyy vaikka koko päivän. Pakkaa siis mukaan retkieväät ja nauti kuppi kuumaa Sorolan nuotiopaikalla tai uudella kotalaavulla tulen ääressä lämmitellen, tai piipahda harjun reittejä pitkin Kirkkoharjun kahvilaan välipalalle.

Ulkoilu- ja virkistysalueella voi ulkoilla vaikka kellon ympäri, sillä alue ja reitit ovat valaistuja. Ulkoiluun on helppo lisätä maisemalenkki harjun monipuolisessa maastossa, ulkokuntosalitreenit tai vaikkapa vierailu Kyötikkälän urheilukentällä. Aloittelijalle sopiva, n. 8 kilometrin reitti kulkee Kyötikkälän urheilukentältä Kirkkoharjun näkötornille ja takaisin.

Talvikaudella, heti pakkaslukemien salliessa, Sorolan hiihtoladulle ja pulkkamäkiin aletaan tykittää lunta. Sorola täyttyy pulkkailijoista ja hiihtäjistä sekä muista talven ulkoilusta innostuneista reippailijoista.

Sorolan kuntoportaat
Alueen tähtipaikalla koreilevat elokuussa 2020 avatut Sorolan kuntoportaat. Sorolamportaiksi nimetyillä kuntoportailla on pituutta yli 300 askelman verran. Välille on rakennettu muutama lepotasanne, jonne voi pysähtyä katsomaan maisemia, jos pulssin tasaaminen sitä vaatii. Kuntoportailla järjestetään myös tapahtumia, esimerkiksi Porrasjuoksut.

Pulkkamäki, tykkilunta ja hiihtolatuja
Sorolassa sijaitsee Kangasalan kaupungin ylläpitämä pulkkamäki, joka on noussut Kangasalan talven yhdeksi hittikohteeksi. Täydessä pulkkamäessä kannattaa huolehtia turvallisuudesta, turvavälien noudattamisesta ja myös sopivasta vauhdista. Täydessä pulkkamäessä kannattaa käyttää kypärää ja laskea omien taitojen ja ikätason mukaan sopivassa kohdassa.

Hiihtäjiä hemmotellaan Kangasalla, ja hyväkuntoisista laduista pääsee nauttimaan läpi talven. Sorolan alueella on erilaisia hiihtolatuja: harjoitteluun ja lapsille suunnattu halsterilatu, kilpahiihtolatu ja ensilumilatu.

Nuotiopaikka ja uusi kotalaavu
Ulkoilu- ja virkistysalueen keskellä sijaitsevat nuotiopaikka ja uusi kotalaavu.

Vieraile verkkosivuilla
Hiihto Juoksu ja polkujuoksu kävely ja vaeltaminen Luontoretki Metsät Näe ja koe Patikointi

Osoite

Asemantie 170, 36200, Kangasala

Puhelin

+358 50 3152854

Sähköposti

info@visitkangasala.fi
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna
Avaa kuva suurennettuna

Sijainti

Muita kohteita

Haralanharjun kauneus innoitti Sakari Topeliuksen luomaan sävellyksenä laajalti tunnetun Kesäpäivä Kangasalla -runon. Alue on suosittua ulkoilumaastoa, ja Haralanharjun näkötornista jylhä...
Kuhmalahdella Siuronsalmella Längelmäveden rannalla on rauhaisa uimaranta, josta löytyy myös beach volley -kenttä. Kangasalan kaupunkikanootteja on myös lainattavissa Kuhmalahden uimarannalla....
Kangasalan kotiseutumuseossa voi tutustua Kangasalan historiaan esineiden, merkittävien henkilöiden sekä vaihtuvien näyttelyiden kautta. Kotiseutuyhdistys Kangasala-Seura ry omistaa ja ylläpitää Kangasalan...